Yunanistan'da Orman Yangını Meydana Geldi

05.06.2022 - 23:47, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2482+ kez okundu.
 

Yunanistan'da Orman Yangını Meydana Geldi

Yunanistan’da orman yangını meydana geldi. İklim Krizi ve Sivil Savunma Bakanı, "İklim değişikliği nedeniyle bu yıl yaz ayında çok zorlu geçecek."

Yunanistan'ın çeşitli kentlerinde Cumartesi günü 61 orman yangını meydana geldi. Çıkan yangınların biri, başkent Atina yakınlarındaki sahilde meydana geldi. İtfaiye, yangını kontrol altına almayı başardı. Cumartesi günü Atina'da hava sıcaklığı 36 derece olarak ölçülürken, aynı zamanda sert rüzgarlar yaşandı.   Ano Voula banliyösünde yangının yol açtığı duman nedeniyle yüzlerce kişi tahliye edildi. İlk belirlemelere göre, çok sayıda evi hasara uğratan yangında yaralanan olmadı. Yangın söndürme çalışmalarında 300 itfaiye çalışanı, 65 araç, 2 helikopter ve 2 uçak yer aldı.   YUNANİSTAN YAZ YANGINLARINA HAZIRLANIYOR Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Savunma Bakanı Hristos Stilianides, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, "İklim değişikliği nedeniyle bu yaz çok zorlu geçecek."   Yunanistan, 2021 yılı yaz ayında orman yangınlarıyla mücadele etmişti. O dönemde Atina'nın kuzeyindeki ormanların önemli bir kısmın yanı sıra en büyük ikinci Yunan adası olan Euböa (Eğriboz) Adası'ndaki ormanların dörtte biri kül olmuştu. Çok sayıda Avrupa ülkesinin itfaiyeleri, yangın söndürme çalışmalarına destek olmak üzere Yunanistan'a gitmişti.   Ülkede bu yaz ayında patlak vermesi olası orman yangınlarıyla mücadele vermek üzere, Almanya ve beş diğer Avrupa ülkesinin itfaiyeleri Yunanistan'da konuşlandırılması hedefleniyor. Söz konusu yardım programı, Avrupa Birliği tarafından finanse ediliyor.
Yunanistan’da orman yangını meydana geldi. İklim Krizi ve Sivil Savunma Bakanı, "İklim değişikliği nedeniyle bu yıl yaz ayında çok zorlu geçecek."

Yunanistan'ın çeşitli kentlerinde Cumartesi günü 61 orman yangını meydana geldi. Çıkan yangınların biri, başkent Atina yakınlarındaki sahilde meydana geldi.


İtfaiye, yangını kontrol altına almayı başardı. Cumartesi günü Atina'da hava sıcaklığı 36 derece olarak ölçülürken, aynı zamanda sert rüzgarlar yaşandı.

 

Ano Voula banliyösünde yangının yol açtığı duman nedeniyle yüzlerce kişi tahliye edildi. İlk belirlemelere göre, çok sayıda evi hasara uğratan yangında yaralanan olmadı. Yangın söndürme çalışmalarında 300 itfaiye çalışanı, 65 araç, 2 helikopter ve 2 uçak yer aldı.

 

YUNANİSTAN YAZ YANGINLARINA HAZIRLANIYOR

Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Savunma Bakanı Hristos Stilianides, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, "İklim değişikliği nedeniyle bu yaz çok zorlu geçecek."

 

Yunanistan, 2021 yılı yaz ayında orman yangınlarıyla mücadele etmişti. O dönemde Atina'nın kuzeyindeki ormanların önemli bir kısmın yanı sıra en büyük ikinci Yunan adası olan Euböa (Eğriboz) Adası'ndaki ormanların dörtte biri kül olmuştu. Çok sayıda Avrupa ülkesinin itfaiyeleri, yangın söndürme çalışmalarına destek olmak üzere Yunanistan'a gitmişti.

 

Ülkede bu yaz ayında patlak vermesi olası orman yangınlarıyla mücadele vermek üzere, Almanya ve beş diğer Avrupa ülkesinin itfaiyeleri Yunanistan'da konuşlandırılması hedefleniyor. Söz konusu yardım programı, Avrupa Birliği tarafından finanse ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.