OPEC+dan Yeni Çözüm: Temmuz Ayında Başlıyor

02.06.2022 - 21:29, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1331+ kez okundu.
 

OPEC+dan Yeni Çözüm: Temmuz Ayında Başlıyor

Suudi Arabistan liderliğinde 13 üyeli OPEC ile Rusya önderliğinde OPEC dışı petrol üreticisi 10 ülkenin enerji ve petrol bakanlarının, piyasa koşulları değerlendirmek ve temmuz ayı itibarıyla uygulanacak üretim miktarını görüşmek üzere çevrim içi düzenledikleri 29. Bakanlar Toplantısı sona erdi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler ve OPEC dışı üreticilerden oluşan OPEC+ grubu, dünyada yaşanan enerji fiyatları artışlarına çözüm olarak temmuz ayından itibaren günlük 648 bin varil üretim artırımına gidecek.   OPEC'ten yapılan açıklamaya göre, Temel küresel ekonomik merkezlerdeki yasakların kaldırılması ve mevsimsel bakımdan sonra küresel rafineri alımlarının artacağına yönelik beklentilerin dikkate alındığı, ham petrol ve işlenmiş ürünler için stabil ve dengeli bir piyasanın önemli olduğu söylendi.   18 Temmuz 2021 yılında gerçekleşen 19. Bakanlar Toplantısı'nda alınan günlük petrol üretiminin kademeli olarak artırılmasına dair karara bağlı kaldığı, eylül ayında planlanan üretim artışını temmuz ayı ve ağustos aylarına dağıtarak temmuz ayında 648 bin varil üretim artışına gidileceği belirtildi. OPEC+ grubunun bir sonraki toplantısı 30 Haziran tarihinde yapılacak.   Kovid-19 salgınından kaynaklanan talep düşüşü nedeniyle Nisan 2020 yılında günlük ham petrol üretiminde 10 milyon varillik kesintiye giden grup, talebin toparlanma sürecine girmesiyle birlikte üretim kesintilerini Nisan 2021 yılından beri belirli aralıklarla hafifletmeye başladı.   OPEC+ grubu, 19. Bakanlar Toplantısı'nda aldığı karar doğrultusunda ağustos ayından beri günlük ham petrol üretimini kademeli olarak her ay 400 bin varil artırıyor.
Suudi Arabistan liderliğinde 13 üyeli OPEC ile Rusya önderliğinde OPEC dışı petrol üreticisi 10 ülkenin enerji ve petrol bakanlarının, piyasa koşulları değerlendirmek ve temmuz ayı itibarıyla uygulanacak üretim miktarını görüşmek üzere çevrim içi düzenledikleri 29. Bakanlar Toplantısı sona erdi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler ve OPEC dışı üreticilerden oluşan OPEC+ grubu, dünyada yaşanan enerji fiyatları artışlarına çözüm olarak temmuz ayından itibaren günlük 648 bin varil üretim artırımına gidecek.

 

OPEC'ten yapılan açıklamaya göre, Temel küresel ekonomik merkezlerdeki yasakların kaldırılması ve mevsimsel bakımdan sonra küresel rafineri alımlarının artacağına yönelik beklentilerin dikkate alındığı, ham petrol ve işlenmiş ürünler için stabil ve dengeli bir piyasanın önemli olduğu söylendi.

 

18 Temmuz 2021 yılında gerçekleşen 19. Bakanlar Toplantısı'nda alınan günlük petrol üretiminin kademeli olarak artırılmasına dair karara bağlı kaldığı, eylül ayında planlanan üretim artışını temmuz ayı ve ağustos aylarına dağıtarak temmuz ayında 648 bin varil üretim artışına gidileceği belirtildi. OPEC+ grubunun bir sonraki toplantısı 30 Haziran tarihinde yapılacak.

 

Kovid-19 salgınından kaynaklanan talep düşüşü nedeniyle Nisan 2020 yılında günlük ham petrol üretiminde 10 milyon varillik kesintiye giden grup, talebin toparlanma sürecine girmesiyle birlikte üretim kesintilerini Nisan 2021 yılından beri belirli aralıklarla hafifletmeye başladı.

 

OPEC+ grubu, 19. Bakanlar Toplantısı'nda aldığı karar doğrultusunda ağustos ayından beri günlük ham petrol üretimini kademeli olarak her ay 400 bin varil artırıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.