Çinli Gökbilimciler Yeni Bir Proje Hazırlığında

31.05.2022 - 23:37, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1767+ kez okundu.
 

Çinli Gökbilimciler Yeni Bir Proje Hazırlığında

Çinli gökbilimciler, insanların "evrendeki yaşam alanını daha çok genişletmek" için yeni bir proje hazırlığın içerisinde.

Bilim adamları Yakın Yaşanabilir Ötegezegen Araştırması (Closeby Habitable Exoplanet Survey / CHES) adlı bir uzay projesi için teklif sundu.   Çin Uzay Ajansı bu projeyle insanların yaşayabileceği başka bir gezegen bulmak için bir uzay teleskobuyla gökyüzünü inceleyecek.   Teleskop Dünya'dan 1,5 milyon kilometre uzaktaki L2 noktasına konuşlandırılacak. Bu da aracın gezegene Ay'dan 4 kat daha uzak olacağı anlamına geliyor. NASA’nın Aralık 2021 yılında fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu da aynı bölgeye konuşlandırılmıştı.   32 IŞIKYILI UZAKLIKTA CHES teleskobu burada 32 ışıkyılı uzaklıktaki Güneş benzeri 100 yıldızı inceleyecek. Projeyi öneren ekip, bu yıldızların yörüngesindeki yaşanabilir bölgede yer alan Dünya benzeri 50 ötegezegen bulabileceklerini umuyor. Ekip bu hedefleri, proje için ön araştırmaların sonuçlarını dikkate alarak belirledi.   BİR İLK Proje başarılı olursa, Dünya'dan 32 ışıkyılı uzaklıkta, yaşanabilir Dünya benzeri gezegenlerin aranması için tasarlanan ilk uzay görevi olacak.   CHES görevinin baş araştırmacısı Ji Jianghui’ye göre proje, Güneş Sistemi’yle alakalı sorulara cevaplar sunacak. "Bu çalışmalar nihayetinde 'Güneş sistemimiz özel mi?', 'Evrende benzersiz miyiz?' gibi sorulara yanıt verecek" diyen bilim adamı sözlerini şöyle sürdürdü:   Yakındaki yaşanabilir gezegenlerin keşfi, insanlık için büyük bir atılım olacak ve aynı zamanda insanların bu Dünya benzeri nesneleri ziyaret etmesine ve gelecekte yaşam alanını genişletmesine imkan verecek.
Çinli gökbilimciler, insanların "evrendeki yaşam alanını daha çok genişletmek" için yeni bir proje hazırlığın içerisinde.

Bilim adamları Yakın Yaşanabilir Ötegezegen Araştırması (Closeby Habitable Exoplanet Survey / CHES) adlı bir uzay projesi için teklif sundu.

 

Çin Uzay Ajansı bu projeyle insanların yaşayabileceği başka bir gezegen bulmak için bir uzay teleskobuyla gökyüzünü inceleyecek.

 

Teleskop Dünya'dan 1,5 milyon kilometre uzaktaki L2 noktasına konuşlandırılacak. Bu da aracın gezegene Ay'dan 4 kat daha uzak olacağı anlamına geliyor. NASA’nın Aralık 2021 yılında fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu da aynı bölgeye konuşlandırılmıştı.

 

32 IŞIKYILI UZAKLIKTA

CHES teleskobu burada 32 ışıkyılı uzaklıktaki Güneş benzeri 100 yıldızı inceleyecek. Projeyi öneren ekip, bu yıldızların yörüngesindeki yaşanabilir bölgede yer alan Dünya benzeri 50 ötegezegen bulabileceklerini umuyor. Ekip bu hedefleri, proje için ön araştırmaların sonuçlarını dikkate alarak belirledi.

 

BİR İLK

Proje başarılı olursa, Dünya'dan 32 ışıkyılı uzaklıkta, yaşanabilir Dünya benzeri gezegenlerin aranması için tasarlanan ilk uzay görevi olacak.

 

CHES görevinin baş araştırmacısı Ji Jianghui’ye göre proje, Güneş Sistemi’yle alakalı sorulara cevaplar sunacak. "Bu çalışmalar nihayetinde 'Güneş sistemimiz özel mi?', 'Evrende benzersiz miyiz?' gibi sorulara yanıt verecek" diyen bilim adamı sözlerini şöyle sürdürdü:

 

Yakındaki yaşanabilir gezegenlerin keşfi, insanlık için büyük bir atılım olacak ve aynı zamanda insanların bu Dünya benzeri nesneleri ziyaret etmesine ve gelecekte yaşam alanını genişletmesine imkan verecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.