Elon Musk'a Kötü Haber

27.05.2022 - 23:59, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1759+ kez okundu.
 

Elon Musk'a Kötü Haber

Sosyal medya Twitter yatırımcıları, toplam 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını askıya alıp sosyal medya Twitter'a dava açtı. Davada, California şirket yasalarını birkaç yoldan ihlal ettiği iddia ediliyor.

Elon Musk, yanlış beyanlarda bulunarak ve piyasa manipülasyonu ile sosyal medya Twitter'ın San Fransisco'da bulunan ana merkezinde kaos yaratmasından dolayı  "görevi kötüye kullanmakla" suçlanıyor. Elon Musk şirketi satın almak üzere hisse başına 54,20 dolar teklif etmişti. Askıya alma kararından sonra sosyal medya Twitter hisseleri yüzde 27 oranda azaldı.   Davada ayrıca Elon Musk'ın sosyal medya Twitter'daki hissesini ve şirketin yönetim kurulu üyesi olma planını açıklamayı geciktirerek finansal olarak fayda sağladığı söyleniyor.   DAVANIN SEBEBİ 95 milyon takipçisi olan Elon Musk tarafından yapılan birkaç paylaşım da "yanıltıcı" olduğunu iddia ediliyor. Bunların arasında sahte hesapların sayısıyla ilgili şüphelerini söylediği ve satış anlaşmasını askıya aldığını ilan ettiği sosyal medya tweet'de var.   Davada, 13 Mayıs tarihinde attığı tweet'i hakkında Elon Musk'ın, "sahte hesaplardan haberdar olması nedeniyle sosyal medya Twitter hisseleri için piyasayı manipüle etme çabası içinde olduğu söylendi."   Sosyal medya Twitter yatırımcılarını temsil eden avukat Frank Bottini, yaptığı açıklamada davanın Elon Musk'ın fiyat için müzakere etmek üzere şirketi kötülemeye devam etmesinden dolayı açıldığını söyledi.   ANLAŞMADAN GERİ Mİ ÇEKİLECEK? Frank Bottini, "San Francisco'da açtığımız dava, Elon Musk'ı kanunlara aykırı davranışından sorumlu tutmayı hedefliyor."   Birçok analist, Elon Musk'ın bu yolla satın alma fiyatını düşürmeyi ya da anlaşmadan çekilmeyi planladığını düşünüyor. Sosyal medya Twitter'daki sahte ve bot hesapların sayısından endişe duyduğuna dair paylaşımlar yaptı.   Elon Musk, sosyal medya Twitter'ı satın almak üzere kararlaştırılan toplam 44 milyar dolarlık fiyattan daha azını ödemeye çalışabileceğini ima etti. Daha düşük bir fiyatla anlaşma yapmanın "söz konusu olamayacağını söyledi."
Sosyal medya Twitter yatırımcıları, toplam 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını askıya alıp sosyal medya Twitter'a dava açtı. Davada, California şirket yasalarını birkaç yoldan ihlal ettiği iddia ediliyor.

Elon Musk, yanlış beyanlarda bulunarak ve piyasa manipülasyonu ile sosyal medya Twitter'ın San Fransisco'da bulunan ana merkezinde kaos yaratmasından dolayı  "görevi kötüye kullanmakla" suçlanıyor.

Elon Musk şirketi satın almak üzere hisse başına 54,20 dolar teklif etmişti. Askıya alma kararından sonra sosyal medya Twitter hisseleri yüzde 27 oranda azaldı.

 

Davada ayrıca Elon Musk'ın sosyal medya Twitter'daki hissesini ve şirketin yönetim kurulu üyesi olma planını açıklamayı geciktirerek finansal olarak fayda sağladığı söyleniyor.

 

DAVANIN SEBEBİ

95 milyon takipçisi olan Elon Musk tarafından yapılan birkaç paylaşım da "yanıltıcı" olduğunu iddia ediliyor. Bunların arasında sahte hesapların sayısıyla ilgili şüphelerini söylediği ve satış anlaşmasını askıya aldığını ilan ettiği sosyal medya tweet'de var.

 

Davada, 13 Mayıs tarihinde attığı tweet'i hakkında Elon Musk'ın, "sahte hesaplardan haberdar olması nedeniyle sosyal medya Twitter hisseleri için piyasayı manipüle etme çabası içinde olduğu söylendi."

 

Sosyal medya Twitter yatırımcılarını temsil eden avukat Frank Bottini, yaptığı açıklamada davanın Elon Musk'ın fiyat için müzakere etmek üzere şirketi kötülemeye devam etmesinden dolayı açıldığını söyledi.

 

ANLAŞMADAN GERİ Mİ ÇEKİLECEK?

Frank Bottini, "San Francisco'da açtığımız dava, Elon Musk'ı kanunlara aykırı davranışından sorumlu tutmayı hedefliyor."

 

Birçok analist, Elon Musk'ın bu yolla satın alma fiyatını düşürmeyi ya da anlaşmadan çekilmeyi planladığını düşünüyor. Sosyal medya Twitter'daki sahte ve bot hesapların sayısından endişe duyduğuna dair paylaşımlar yaptı.

 

Elon Musk, sosyal medya Twitter'ı satın almak üzere kararlaştırılan toplam 44 milyar dolarlık fiyattan daha azını ödemeye çalışabileceğini ima etti. Daha düşük bir fiyatla anlaşma yapmanın "söz konusu olamayacağını söyledi."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.