Rusya Bir Ülkenin Daha Doğalgazını Kesti

22.05.2022 - 16:09, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2102+ kez okundu.
 

Rusya Bir Ülkenin Daha Doğalgazını Kesti

Rusya, NATO’ya üyelik başvurusunda Finlandiya’ya doğalgaz akışını kesti. Rus gaz şirketi Gazprom, dün sabah saat 04:00'den itibaren gaz sevkiyatını durdurdu.

Finlandiya, Rusya’nın istediği gibi doğalgaz ödemeleri ruble ile yapmayı reddetmişti. Finlandiya, Rusya’dan doğalgaz alımının tüketicilerini etkilemeyeceğini söylüyor.   5.5 milyon nüfuslu Finlandiya’da doğalgaz toplam enerji tüketimi ise yüzde 5’ini oluşturuyor.   Daha çok sanayi üretimi ve 4 bin hanenin ısıtılmasında kullanılıyor. Finlandiya, Rus doğalgazına alternatif olduğunu ve sıkıntı yaşanmayacağını söyledi.   Finlandiya’nın 50 yıldır Rusya’dan doğalgaz aldığını gösterdi yetkililer, bu işbirliğin sona ermiş olmasını sembolik bir gelişme olarak nitelendirdi.
Rusya, NATO’ya üyelik başvurusunda Finlandiya’ya doğalgaz akışını kesti. Rus gaz şirketi Gazprom, dün sabah saat 04:00'den itibaren gaz sevkiyatını durdurdu.

Finlandiya, Rusya’nın istediği gibi doğalgaz ödemeleri ruble ile yapmayı reddetmişti. Finlandiya, Rusya’dan doğalgaz alımının tüketicilerini etkilemeyeceğini söylüyor.

 

5.5 milyon nüfuslu Finlandiya’da doğalgaz toplam enerji tüketimi ise yüzde 5’ini oluşturuyor.

 

Daha çok sanayi üretimi ve 4 bin hanenin ısıtılmasında kullanılıyor. Finlandiya, Rus doğalgazına alternatif olduğunu ve sıkıntı yaşanmayacağını söyledi.

 

Finlandiya’nın 50 yıldır Rusya’dan doğalgaz aldığını gösterdi yetkililer, bu işbirliğin sona ermiş olmasını sembolik bir gelişme olarak nitelendirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.