Putin Sert Dille Uyardı: Hata Yapmış Olursunuz

15.05.2022 - 20:02, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2243+ kez okundu.
 

Putin Sert Dille Uyardı: Hata Yapmış Olursunuz

Vladimir Putin ile dün telefon görüşmesi gerçekleştiren Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, NATO’ya katılacaklarını söyledi.

Helsinki’den yapılan açıklamaya göre, “Finlandiya Cumhurbaşkanı, Rusya lideri Vladimir Putin’e doğrudan ülkesinin NATO üyelik kararı aldığını söyledi.   Bu adımın Rusya’ya düşman olunacağı anlamına gelmediğini Vladimir Putin’e ileten Niinistö, ‘2012 yılındaki ilk buluşmamızda söylemiştim: Bağımsız ve egemen devletler güvenlikleri için kiminle anlaşma yapacaklarını kendileri belirler.”   Kremlin Sarayı da, Vladimir Putin’in NATO adımının “hata” olacağını Finlandiyalı mevkidaşına ilettiğini söyledi.   İki lider telefon görüşmesi öncesi Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada “Finlandiya ve İsveç’in atacağı bu adım Rusya’nın önlem almasını gerektirecek. Durumu değerlendirerek gereken yanıtı vereceğiz.”
Vladimir Putin ile dün telefon görüşmesi gerçekleştiren Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, NATO’ya katılacaklarını söyledi.

Helsinki’den yapılan açıklamaya göre, “Finlandiya Cumhurbaşkanı, Rusya lideri Vladimir Putin’e doğrudan ülkesinin NATO üyelik kararı aldığını söyledi.

 

Bu adımın Rusya’ya düşman olunacağı anlamına gelmediğini Vladimir Putin’e ileten Niinistö, ‘2012 yılındaki ilk buluşmamızda söylemiştim: Bağımsız ve egemen devletler güvenlikleri için kiminle anlaşma yapacaklarını kendileri belirler.”

 

Kremlin Sarayı da, Vladimir Putin’in NATO adımının “hata” olacağını Finlandiyalı mevkidaşına ilettiğini söyledi.

 

İki lider telefon görüşmesi öncesi Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada “Finlandiya ve İsveç’in atacağı bu adım Rusya’nın önlem almasını gerektirecek. Durumu değerlendirerek gereken yanıtı vereceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.