Fed Başkanı Jerome Powell'ın Enflayonu Kontrol Altına Almak İçin…

22.04.2022 - 18:54, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1880+ kez okundu.
 

Fed Başkanı Jerome Powell'ın Enflayonu Kontrol Altına Almak İçin…

Fed Başkanı Jerome Powell enflayonu kontrol altına almak için daha agresif bir tutum sergileyeceğini söylemesinden sonra yüzde 1,5 gerilediği Altın haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor.

Spot altın, Jerome Powell’ın Mayıs ayında yapılacak toplantı için yarım puanlık artışın gündemlerinde olduğunu açıklamasından sonra Asya piyasalarında yüzde 0,3 değer kaybetmesi sonrası yatay seyrini sürdürdü. Yatırımcılar önümüzdeki üç toplantıda yarım puanlık artış ihtimalini fiyatlamaya başladılar.   Artan tahvil getirilerin yarattığı olumsuz ortama rağmen Ukrayna savaşı, enflasyon ve büyüme endişeleri faktörler altın başta olmak üzere güvenli varlıklara olan talebi desteklemeye devam ediyor.   “Faiz artışına dair fiyatlamalardan anladığımız kadarıyla, artan tahvil getirilerin altına aşağı yönlü baskı kurarken piyasalar Fed Başkanı Jerome Powell’in yorumlarını şahinleşen sona doğru bir adım olarak algıladılar.”   IG Asia Pte. Stratejisti Yeap Jun Rong, güvenli varlıklara olan talebin spot altını desteklemeye devam edeceği değerlendirmesinde bulundu.   Gram altın 917 liradan işlem görürken, çeyrek altın ise 1495 liradan işlem görüyor.
Fed Başkanı Jerome Powell enflayonu kontrol altına almak için daha agresif bir tutum sergileyeceğini söylemesinden sonra yüzde 1,5 gerilediği Altın haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor.

Spot altın, Jerome Powell’ın Mayıs ayında yapılacak toplantı için yarım puanlık artışın gündemlerinde olduğunu açıklamasından sonra Asya piyasalarında yüzde 0,3 değer kaybetmesi sonrası yatay seyrini sürdürdü. Yatırımcılar önümüzdeki üç toplantıda yarım puanlık artış ihtimalini fiyatlamaya başladılar.

 

Artan tahvil getirilerin yarattığı olumsuz ortama rağmen Ukrayna savaşı, enflasyon ve büyüme endişeleri faktörler altın başta olmak üzere güvenli varlıklara olan talebi desteklemeye devam ediyor.

 

“Faiz artışına dair fiyatlamalardan anladığımız kadarıyla, artan tahvil getirilerin altına aşağı yönlü baskı kurarken piyasalar Fed Başkanı Jerome Powell’in yorumlarını şahinleşen sona doğru bir adım olarak algıladılar.”

 

IG Asia Pte. Stratejisti Yeap Jun Rong, güvenli varlıklara olan talebin spot altını desteklemeye devam edeceği değerlendirmesinde bulundu.

 

Gram altın 917 liradan işlem görürken, çeyrek altın ise 1495 liradan işlem görüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.