Amazon'dan İnternet Hamlesi

06.04.2022 - 18:17, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1942+ kez okundu.
 

Amazon'dan İnternet Hamlesi

Amazon, dünyanın her yerinde internet erişimini sağlamak için uzaya 3 bin uydu göndereceğini açıkladı. Şirket uyduları fırlatmak için üç roket şirketiyle anlaşma yaptığını duyurdu.

Anlaşma, Boeing, Lockheed Martin ve Avrupalı ​​Arianespace arasındaki ortak girişim olan United Launch Alliance adlı iki deneyimli roket üreticisinin yanı sıra, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos tarafından başlatılan ve füze geliştirmek için çalışan roket şirketi Blue Origin'i içeriyor.   Amazon'un bu görevler için kullanmayı planladığı üç roketin tamamı henüz faaliyette değil bu yıl ve 2023 yılında hizmete girmesi bekleniyor. Söz konusu fırlatmaya dair mali detaylar hakkında açıklama yapılmadı.   ELON MUSK'IN SPACEX'İNE RAKİP Elon Musk'ın SpaceX projesi Amazon'un fırlatma sağlayıcıları arasında yer almadı. Amazon'un Project Kuiper adlı uzay tabanlı internet erişim platformunun SpaceX'in Starlink'i ile rekabet edeceği açıklandı.   Elon Musk ve Jeff Bezos'un NASA ve Amerika ordusunun yüksek rakamları işleri dahil birçok alanda rekabet ettiği biliniyor.
Amazon, dünyanın her yerinde internet erişimini sağlamak için uzaya 3 bin uydu göndereceğini açıkladı. Şirket uyduları fırlatmak için üç roket şirketiyle anlaşma yaptığını duyurdu.

Anlaşma, Boeing, Lockheed Martin ve Avrupalı ​​Arianespace arasındaki ortak girişim olan United Launch Alliance adlı iki deneyimli roket üreticisinin yanı sıra, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos tarafından başlatılan ve füze geliştirmek için çalışan roket şirketi Blue Origin'i içeriyor.

 

Amazon'un bu görevler için kullanmayı planladığı üç roketin tamamı henüz faaliyette değil bu yıl ve 2023 yılında hizmete girmesi bekleniyor. Söz konusu fırlatmaya dair mali detaylar hakkında açıklama yapılmadı.

 

ELON MUSK'IN SPACEX'İNE RAKİP

Elon Musk'ın SpaceX projesi Amazon'un fırlatma sağlayıcıları arasında yer almadı. Amazon'un Project Kuiper adlı uzay tabanlı internet erişim platformunun SpaceX'in Starlink'i ile rekabet edeceği açıklandı.

 

Elon Musk ve Jeff Bezos'un NASA ve Amerika ordusunun yüksek rakamları işleri dahil birçok alanda rekabet ettiği biliniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.