Zaporijya Nükleer Santralinde Sızıntı Olursa?

04.03.2022 - 18:29, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1392+ kez okundu.
 

Zaporijya Nükleer Santralinde Sızıntı Olursa?

Çernobili kontrol altına alan Rusya, Zaporijya Nükleer Santrali'nde kontrolü almak isterken 6 nükleer reaktörün bulunduğu termik santralde yaşananlar. Avrupa başta olmak üzere tüm dünyayı tedirgin ediyor.

Rusya-Ukrayna savaşında 9. güne girilirken Avrupa’nın en büyük santrali Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalar sonucu yangın meydana geldi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, nükleer santralde olası bir patlamanın Çernobil'den on kat daha büyük olacağını söyledi.   Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki yangın kontrol altına alındı Önemli bir nükleer santral, Avrupa'nın en büyük nükleer santraliymiş. Şu anda bir sızıntı yok ama olursa ne olur? Çernobil'i yaşadık, sızıntı olduktan sonra Doğu Karadeniz bölgesinde etkisi oldu. Meteorolojik şartlar döndü ve Polonya tarafına gitti, kanser vakalarının çok arttığını görmüştük.   Bu nükleer santral daha yakın bize. 600-700 kilometre mesafe var. Bu grafik nükleer santralden çıkan bir sızıntının aldığı mesafeyi gösteriyor. Saat 6'da bir sızıntı olsaydı, nükleer atıklar nereye gidecekti? Sibirya'ya doğru gittiğini görüyoruz. Sızıntı olup olmayacağını bilmiyoruz. Yangının söndürülmesi hayırlı bir iş olmuş, böyle büyük bir nükleer santralde sızıntı olsa mutlaka etkilenirdik.   PATLARSA ÇERNOBİL'DEN 10 KAT ŞİDDETLİ OLUR Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kulebe, nükleer santralin Avrupa'daki en büyük santral olduğunun altını bir kez daha çizdi. Patlaması durumunda Çernobil'in 10 katı büyüklüğünde bir zarar vereceğini açıkladı.
Çernobili kontrol altına alan Rusya, Zaporijya Nükleer Santrali'nde kontrolü almak isterken 6 nükleer reaktörün bulunduğu termik santralde yaşananlar. Avrupa başta olmak üzere tüm dünyayı tedirgin ediyor.

Rusya-Ukrayna savaşında 9. güne girilirken Avrupa’nın en büyük santrali Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalar sonucu yangın meydana geldi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, nükleer santralde olası bir patlamanın Çernobil'den on kat daha büyük olacağını söyledi.

 

Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki yangın kontrol altına alındı

Önemli bir nükleer santral, Avrupa'nın en büyük nükleer santraliymiş. Şu anda bir sızıntı yok ama olursa ne olur? Çernobil'i yaşadık, sızıntı olduktan sonra Doğu Karadeniz bölgesinde etkisi oldu. Meteorolojik şartlar döndü ve Polonya tarafına gitti, kanser vakalarının çok arttığını görmüştük.

 

Bu nükleer santral daha yakın bize. 600-700 kilometre mesafe var. Bu grafik nükleer santralden çıkan bir sızıntının aldığı mesafeyi gösteriyor. Saat 6'da bir sızıntı olsaydı, nükleer atıklar nereye gidecekti? Sibirya'ya doğru gittiğini görüyoruz. Sızıntı olup olmayacağını bilmiyoruz. Yangının söndürülmesi hayırlı bir iş olmuş, böyle büyük bir nükleer santralde sızıntı olsa mutlaka etkilenirdik.

 

PATLARSA ÇERNOBİL'DEN 10 KAT ŞİDDETLİ OLUR

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kulebe, nükleer santralin Avrupa'daki en büyük santral olduğunun altını bir kez daha çizdi. Patlaması durumunda Çernobil'in 10 katı büyüklüğünde bir zarar vereceğini açıkladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.