Ukrayna Lideri Zelenskiy’den Flaş Açıklama

01.03.2022 - 22:08, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2393+ kez okundu.
 

Ukrayna Lideri Zelenskiy’den Flaş Açıklama

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, Avrupa Parlamentosu ile katılım yapıp Batı'ya çağrıda bulundu.

Vladimir Zelenskiy, "Ben artık kağıtlara inanmıyorum. Benim ülkemde kağıtların gücü bitti. Benim ülkemde insanlar ölüyor. Biz bugün kendi halklarımız için sizinle aynı olmamız için çok büyük bir bedel ödüyoruz."   Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarına dair Avrupa Parlamentosu'na çağrıda bulundu. Ukraynalı lider, ülkesindeki saldırılara yönelik  "Ben artık kağıtlara inanmıyorum. Benim ülkemde kağıtların gücü bitti. Benim ülkemde insanlar ölüyor. Biz bugün kendi halklarımız için sizinle aynı olmamız için çok büyük bir bedel ödüyoruz."   Biz Avrupa Birliği'ne girmeyi çok istedik. Ama artık Avrupa bizi seçmeli. Bizim çok nadir konuşma fırsatımız oluyor. Sürekli saldırı altındayız. Harkiv'daki füze darbesinin olduğu yerde en çok Ruslar yaşıyordu. Orada akıllı gençler vardı. Bütün bayramlarda beraber kutlama yapıyorlardı. Burada gerçek Özgürlük Meydanı'na füze düşüyor ve onlarca insan yaşamını yitiriyor. Biz bugün sadece kendi topraklarımızı korumak için mücadele ediyoruz. Şu an bizim ülkemizin en büyük şehirleri kuşatma altında.   BÜTÜN MEYDANLAR ÖZGÜRLÜK MEYDANI Her meydanımız bugünden itibaren ne adı taşırsa taşısın özgürlük meydanı adını taşımalıdır. Bütün meydanlar bizim için özgürlük meydanıdır. Bunu artık kimse değiştiremez. Bizim tek isteğimiz var çocuklarımız hayatta kalsın. Hiç kimsenin ölmesini istemiyoruz. Vladimir Putin, tekrar operasyonlar hakkında konuşacak. Askeri merkezlerden bahsedecek. Bizim çocuklarımız tanklar içinde mi?   YARDIM ÇAĞRISI Biz kendi haklarımız, hayatımız için savaşıyoruz. Şu an sadece hayatımız için mücadele ediyoruz. Biz aynı zamanda Avrupa'nın gerçek üyesi olmak için de mücadele ediyoruz. Bugün biz öyle olduğumuzu sergiliyoruz. Siz olmadan Ukrayna tek başına kalacak. Biz gücümüzü dünyaya gösterdik. Bizim gerçek Avrupalı olduğumuzu siz görüyorsunuz. Bize yardım edin. Yaşasın Ukrayna. Vladimir Zelenskiy'nin konuşması, Avrupa Parlamentosu'nda alkışlarla karşılandı.
Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, Avrupa Parlamentosu ile katılım yapıp Batı'ya çağrıda bulundu.

Vladimir Zelenskiy, "Ben artık kağıtlara inanmıyorum. Benim ülkemde kağıtların gücü bitti. Benim ülkemde insanlar ölüyor. Biz bugün kendi halklarımız için sizinle aynı olmamız için çok büyük bir bedel ödüyoruz."

 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarına dair Avrupa Parlamentosu'na çağrıda bulundu. Ukraynalı lider, ülkesindeki saldırılara yönelik  "Ben artık kağıtlara inanmıyorum. Benim ülkemde kağıtların gücü bitti. Benim ülkemde insanlar ölüyor. Biz bugün kendi halklarımız için sizinle aynı olmamız için çok büyük bir bedel ödüyoruz."

 

Biz Avrupa Birliği'ne girmeyi çok istedik. Ama artık Avrupa bizi seçmeli. Bizim çok nadir konuşma fırsatımız oluyor. Sürekli saldırı altındayız. Harkiv'daki füze darbesinin olduğu yerde en çok Ruslar yaşıyordu. Orada akıllı gençler vardı. Bütün bayramlarda beraber kutlama yapıyorlardı. Burada gerçek Özgürlük Meydanı'na füze düşüyor ve onlarca insan yaşamını yitiriyor. Biz bugün sadece kendi topraklarımızı korumak için mücadele ediyoruz. Şu an bizim ülkemizin en büyük şehirleri kuşatma altında.

 

BÜTÜN MEYDANLAR ÖZGÜRLÜK MEYDANI

Her meydanımız bugünden itibaren ne adı taşırsa taşısın özgürlük meydanı adını taşımalıdır. Bütün meydanlar bizim için özgürlük meydanıdır. Bunu artık kimse değiştiremez. Bizim tek isteğimiz var çocuklarımız hayatta kalsın. Hiç kimsenin ölmesini istemiyoruz. Vladimir Putin, tekrar operasyonlar hakkında konuşacak. Askeri merkezlerden bahsedecek. Bizim çocuklarımız tanklar içinde mi?

 

YARDIM ÇAĞRISI

Biz kendi haklarımız, hayatımız için savaşıyoruz. Şu an sadece hayatımız için mücadele ediyoruz. Biz aynı zamanda Avrupa'nın gerçek üyesi olmak için de mücadele ediyoruz. Bugün biz öyle olduğumuzu sergiliyoruz. Siz olmadan Ukrayna tek başına kalacak. Biz gücümüzü dünyaya gösterdik. Bizim gerçek Avrupalı olduğumuzu siz görüyorsunuz. Bize yardım edin. Yaşasın Ukrayna. Vladimir Zelenskiy'nin konuşması, Avrupa Parlamentosu'nda alkışlarla karşılandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.