Vladimir Putin’e Çok Ağır Yaptırım Kararları Peş Peşe Geliyor

GÜNDEM 27.02.2022 - 13:02, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2157+ kez okundu.
 

Vladimir Putin’e Çok Ağır Yaptırım Kararları Peş Peşe Geliyor

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, belirlenen Rus bankalarının SWIFT küresel bankalar arası mesajlaşma sisteminden kaldırılacağını duyurdu.

Beyaz Saray "Amerika, Avrupa Birliği ve İngiltere 'seçilmiş' Rusya bankalarını SWIFT'den çıkarma sözü verdi ve Rusya merkez bankasına kısıtlamalar getirdi." Rusya'yı uluslararası finansal sistemden ve ekonomilerimizden izole eden kapsamlı yaptırımlar yürürlüğe koymaya devam edileceğinin altını bir kez daha çizen Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Başkan Joe Biden, Başkan Emmanuel Macron, Şansölye Olaf Scholz ve Başbakan Mario Draghi'nin yanı sıra Başbakan Justin Trudeau ve Başbakan Boris Johnson ile koordineli olarak, uluslararası tepkimizi önemli ölçüde sıkılaştırmayı düşünüyoruz.   Avrupa Birliği ve ortakları, Vladimir Putin'in savaş makinesini finanse etme yeteneğini sekteye uğratmaya çalışıyor. Avrupa Birliği liderlerine şu önlemleri önereceğim; belirli sayıda Rus bankasının SWIFT'den kaldırılmasını sağlamayı taahhüt ediyoruz. Bu, bu bankaların uluslararası finansal sistemden kopmasını ve küresel olarak faaliyet gösterme yeteneklerine zarar vermesini sağlayacaktır." Söz konusu yaptırımla Rus ihracat ve ithalatına dünya çapında sınırlama geleceğini belirten Ursula von der Leyen, SWIFT, dünyanın en yaygın bankalararası ödeme sistemidir. Bankaların bu sistemden çıkarılması, finansal işlemlerinin çoğunu dünya çapında yürütmelerini engelleyecek ve Rusya'nın ihracat ve ithalatını etkin bir şekilde engelleyecektir diye konuştu.   BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Amerika, Avrupa Birliği ve İngiltere 'seçilmiş' Rusya bankalarını SWIFT'den çıkarma sözü verdi ve Rusya merkez bankasına yasaklar getirdi."   TOPLAMDA 1 TRİLYON DOLAR VARLIĞA SAHİP BANKALARA YAPTIRIM UYGULADIK Joe Biden daha önceki açıklamasında  Rusya'ya ait daha çok finans kurumuna yaptırım uygulandığını belirterek, "Rusya'nın en büyük bankalarını Amerika finans sisteminden çıkardık ve aralarında 250 milyar dolar varlığı bulunan VTB ile 4 büyük bankayı daha bloke ettik.”   Joe Biden, "Toplam 1 trilyon dolarlık varlığa sahip Rus bankalarına yaptırım uyguladık. Rusya'nın bankacılık varlıklarının üçte birinden fazlasını tek başına elinde tutan Rusya'nın en büyük bankasını Amerika finansından çıkardık." Rusya'nın yüksek teknolojili bir 21. yüzyıl ekonomisinde rekabet etme yeteneklerini azaltmak üzere teknoloji ithalatına da yasaklar yapılacağını söyleyen Joe Biden, "Eylemlerimizin en güçlü etkilerinden bazıları zamanla ortaya çıkacaktır. Bizim, müttefiklerimizin ve ortaklarımızın eylemlerinin, Rusya'nın yüksek teknoloji ithalatının yarısından fazlasını keseceğini tahmin ediyoruz."
Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, belirlenen Rus bankalarının SWIFT küresel bankalar arası mesajlaşma sisteminden kaldırılacağını duyurdu.

Beyaz Saray "Amerika, Avrupa Birliği ve İngiltere 'seçilmiş' Rusya bankalarını SWIFT'den çıkarma sözü verdi ve Rusya merkez bankasına kısıtlamalar getirdi." Rusya'yı uluslararası finansal sistemden ve ekonomilerimizden izole eden kapsamlı yaptırımlar yürürlüğe koymaya devam edileceğinin altını bir kez daha çizen Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Başkan Joe Biden, Başkan Emmanuel Macron, Şansölye Olaf Scholz ve Başbakan Mario Draghi'nin yanı sıra Başbakan Justin Trudeau ve Başbakan Boris Johnson ile koordineli olarak, uluslararası tepkimizi önemli ölçüde sıkılaştırmayı düşünüyoruz.

 

Avrupa Birliği ve ortakları, Vladimir Putin'in savaş makinesini finanse etme yeteneğini sekteye uğratmaya çalışıyor. Avrupa Birliği liderlerine şu önlemleri önereceğim; belirli sayıda Rus bankasının SWIFT'den kaldırılmasını sağlamayı taahhüt ediyoruz. Bu, bu bankaların uluslararası finansal sistemden kopmasını ve küresel olarak faaliyet gösterme yeteneklerine zarar vermesini sağlayacaktır." Söz konusu yaptırımla Rus ihracat ve ithalatına dünya çapında sınırlama geleceğini belirten Ursula von der Leyen, SWIFT, dünyanın en yaygın bankalararası ödeme sistemidir. Bankaların bu sistemden çıkarılması, finansal işlemlerinin çoğunu dünya çapında yürütmelerini engelleyecek ve Rusya'nın ihracat ve ithalatını etkin bir şekilde engelleyecektir diye konuştu.

 

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Amerika, Avrupa Birliği ve İngiltere 'seçilmiş' Rusya bankalarını SWIFT'den çıkarma sözü verdi ve Rusya merkez bankasına yasaklar getirdi."

 

TOPLAMDA 1 TRİLYON DOLAR VARLIĞA SAHİP BANKALARA YAPTIRIM UYGULADIK

Joe Biden daha önceki açıklamasında  Rusya'ya ait daha çok finans kurumuna yaptırım uygulandığını belirterek, "Rusya'nın en büyük bankalarını Amerika finans sisteminden çıkardık ve aralarında 250 milyar dolar varlığı bulunan VTB ile 4 büyük bankayı daha bloke ettik.”

 

Joe Biden, "Toplam 1 trilyon dolarlık varlığa sahip Rus bankalarına yaptırım uyguladık. Rusya'nın bankacılık varlıklarının üçte birinden fazlasını tek başına elinde tutan Rusya'nın en büyük bankasını Amerika finansından çıkardık." Rusya'nın yüksek teknolojili bir 21. yüzyıl ekonomisinde rekabet etme yeteneklerini azaltmak üzere teknoloji ithalatına da yasaklar yapılacağını söyleyen Joe Biden, "Eylemlerimizin en güçlü etkilerinden bazıları zamanla ortaya çıkacaktır. Bizim, müttefiklerimizin ve ortaklarımızın eylemlerinin, Rusya'nın yüksek teknoloji ithalatının yarısından fazlasını keseceğini tahmin ediyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.