Sağlık Buluşmaları Programı başladı.

GÜNDEM 04.02.2022 - 10:02, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2561+ kez okundu.
 

Sağlık Buluşmaları Programı başladı.

Seyhan Kaymakamlığınca hazırlanan “Sağlık Buluşmaları Programı” başladı.

Seyhan Kaymakamlığı Proje ve Koordinasyon Bürosunca hazırlanan “Sağlık Buluşmaları Programı”nın ilki Adana Eczacı Odası’nda “Akılcı İlaç Kullanımı” eğitimi ile başladı.   BAŞKAN ECZ. YALBUZDAĞ, “İLAÇ İLE ZEHİRİ AYIRAN DOZUDUR” Seyhan İlçesi muhtarlarının yoğun katılım gösterdiği eğitimin açılış konuşmasını yapan Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Adana Eczacı Odası olarak, Seyhan Kaymakamlığı Proje ve Koordinasyon Bürosu ve İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte sağlık okuryazarlığı, akılcı ilaç kullanımı ve atık ilaçlar konusunda siz değerli  muhtarlarımıza yapacağımız bilgilendirme toplantısına hoşgeldiniz. Biz halk sağlığını korumakla görevli olan eczacılar, halkımızın en yakın sağlık danışmanı olarak görev yaparken siz muhtarlarımız da vatandaşlarımıza hizmet etmektesiniz. Biz eczacılar, ilacın uzmanı olarak ilacın üretiminden tüketimine, sonrasında farmakovijilans ile yan etkilerine sonrasında atık haline gelen ilaçların imhasında da görev almaktayız. İlaçlar kimyasal maddelerdir. Yüzyıllardır Paracelcus'un söylediği gibi ‘İlaç ile zehiri ayıran dozudur’, uygun dozda alınmayan ilaçlar da zehirdir. Su zehir midir? dersek hayır diyebilirsiniz ama 20 litre suyu içtiğinizde su da zehirdir. İlaçların kullanımı, saklanması, sağlık okuryazarlığı ve atık ilaçlarla ilgili konusunda uzman değerli meslektaşlarım sizlerle bilgilerini paylaşacaklar. Sizleri burada ağırlamaktan ve bilgilendirmekten gurur duyduk, mutlu olduk.” dedi. EĞİTİMLER FARKLI KONU VE KONUKLARLA SÜRECEK Muhtarların merak ettiği soruların yanıt bulmasının ardından Adana Seyhan Kaymakamlığı Proje ve Koordinasyon Bürosunca Seyhan İlçesinde bulunan okulların öğrenci velilerine yönelik ilkyardım, iletişim, öfke kontrolü, kanser, kalp ve kadın hastalıkları gibi hastalıklara erken farkındalık yaratma amacıyla her hafta farklı konu ve alanında uzman sağlık çalışanlarıyla eğitim verileceği, bu eğitimlerin Mayıs ayı ortalarına kadar süreceği bilgisi verildi.  
Seyhan Kaymakamlığınca hazırlanan “Sağlık Buluşmaları Programı” başladı.

Seyhan Kaymakamlığı Proje ve Koordinasyon Bürosunca hazırlanan “Sağlık Buluşmaları Programı”nın ilki Adana Eczacı Odası’nda “Akılcı İlaç Kullanımı” eğitimi ile başladı.

 

BAŞKAN ECZ. YALBUZDAĞ, “İLAÇ İLE ZEHİRİ AYIRAN DOZUDUR”

Seyhan İlçesi muhtarlarının yoğun katılım gösterdiği eğitimin açılış konuşmasını yapan Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Adana Eczacı Odası olarak, Seyhan Kaymakamlığı Proje ve Koordinasyon Bürosu ve İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte sağlık okuryazarlığı, akılcı ilaç kullanımı ve atık ilaçlar konusunda siz değerli  muhtarlarımıza yapacağımız bilgilendirme toplantısına hoşgeldiniz. Biz halk sağlığını korumakla görevli olan eczacılar, halkımızın en yakın sağlık danışmanı olarak görev yaparken siz muhtarlarımız da vatandaşlarımıza hizmet etmektesiniz. Biz eczacılar, ilacın uzmanı olarak ilacın üretiminden tüketimine, sonrasında farmakovijilans ile yan etkilerine sonrasında atık haline gelen ilaçların imhasında da görev almaktayız. İlaçlar kimyasal maddelerdir. Yüzyıllardır Paracelcus'un söylediği gibi ‘İlaç ile zehiri ayıran dozudur’, uygun dozda alınmayan ilaçlar da zehirdir. Su zehir midir? dersek hayır diyebilirsiniz ama 20 litre suyu içtiğinizde su da zehirdir. İlaçların kullanımı, saklanması, sağlık okuryazarlığı ve atık ilaçlarla ilgili konusunda uzman değerli meslektaşlarım sizlerle bilgilerini paylaşacaklar. Sizleri burada ağırlamaktan ve bilgilendirmekten gurur duyduk, mutlu olduk.” dedi.

EĞİTİMLER FARKLI KONU VE KONUKLARLA SÜRECEK

Muhtarların merak ettiği soruların yanıt bulmasının ardından Adana Seyhan Kaymakamlığı Proje ve Koordinasyon Bürosunca Seyhan İlçesinde bulunan okulların öğrenci velilerine yönelik ilkyardım, iletişim, öfke kontrolü, kanser, kalp ve kadın hastalıkları gibi hastalıklara erken farkındalık yaratma amacıyla her hafta farklı konu ve alanında uzman sağlık çalışanlarıyla eğitim verileceği, bu eğitimlerin Mayıs ayı ortalarına kadar süreceği bilgisi verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.