İstanbul'da Beklenen Kar Yağışı Başladı

21.01.2022 - 21:43, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1461+ kez okundu.
 

İstanbul'da Beklenen Kar Yağışı Başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarından sonra beklenen kar yağışı İstanbul'un yüksek kesimlerinde başladı. Özellikle Beylikdüzü ve Çatalca kısa zaman içinde beyaza büründü. İstanbul'un her tarafında kar etkisini gösteriyor.

Yağışının etkisiyle trafikte de yoğunluk yaşanıyor. Saat 18.20'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verilerine göre trafik yoğunluğu yüzde 90'e ulaştı.   BEYLİKDÜZÜ BAŞAKŞEHİR VE KÜÇÜKÇEKMECE’DE LAPA LAPA KAR Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarından sonra İstanbul’da kar yağışı başladı. Kayaşehir’de lapa lapa yağan kar her yeri beyaza bürüdü. Yollar da beyaz örtü ile kaplanırken vatandaşlar zor anlar yaşadı. Küçükçekmece’de başlayan kar sürücülere zor anlar yaşattı. Beylikdüzü’nde lapa lapa yağan kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşattı. Köprüsünün üzeri beyaza bürünürken, vatandaşlar yürümekte zorluk çekti.   SİLİVRİ İstanbul'da öğlen saatlerinde ortalık karardı, gündüz adeta geceye döndü. Meteorolojinin uyarılarından sonra kar yağışı, megakente Silivri'den giriş yaptı.Kar yağışının etkisini, giderek artırması bekleniyor.   TRAFİK KİLİTLENDİ Meteoroloji uyarılarından sonra beklenen kar yağışı İstanbul'un yüksek kesimlerinde başladı. Özellikle Beylikdüzü ve Çatalca kısa zamanda beyaza büründü. Kar yağışının etkisiyle trafikte de yoğunluk yaşanıyor. Saat 18.20'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verilerine göre trafik yoğunluğu yüzde 90'e ulaştı. AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmamalı. Dışarı çıkmadan önce hava tahmin raporları takip edilmeli. Devam eden bir tedavi ihtiyacı olan vatandaşlarımız, durumlarını bağlı bulundukları illerdeki İl Sağlık Müdürlüğü ile sağlık kuruluşlarına bildirmeli.   Çatılarda oluşan buz sarkıtlarından uzak durulmalı. Vücudu sıcak tutacak elbiseler tercih edilmeli. Kayarak düşme tehlikesine karşı yürürken eller cepte tutulmamalı. Küçük ve dengeli adımlarla yürünmeli. Tabanı kaygan olmayan ayakkabılar tercih edilmeli. Cep telefonları bataryası ve varsa mobil şarj ünitesinin şarjları dolu tutulmalı, radyo ve el feneri için yedek pil bulundurulmalı."   4-5 SANTİMLİK KAR ÖRTÜSÜ BİLE FELÇ EDEBİLİR Kar yağışın etkili olacağı bölgelerde ulaşımda aksaklıklar yaşanabileceğinin altını çizen Prof. Dr. Orhan Şen, “Kar beklediğimiz bölgelerde önemli ulaşım yolları bulunuyor. İzmir-İstanbul yolu biliyorsunuz Balıkesir-Bursa bölgesinden geçiyor. Bunun dışında Ankara-İstanbul yolu var. Buralarda yaşanacak olası aksaklıklara karşı önlem alınması gerekiyor.”
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarından sonra beklenen kar yağışı İstanbul'un yüksek kesimlerinde başladı. Özellikle Beylikdüzü ve Çatalca kısa zaman içinde beyaza büründü. İstanbul'un her tarafında kar etkisini gösteriyor.

Yağışının etkisiyle trafikte de yoğunluk yaşanıyor. Saat 18.20'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verilerine göre trafik yoğunluğu yüzde 90'e ulaştı.

 

BEYLİKDÜZÜ BAŞAKŞEHİR VE KÜÇÜKÇEKMECE’DE LAPA LAPA KAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarından sonra İstanbul’da kar yağışı başladı. Kayaşehir’de lapa lapa yağan kar her yeri beyaza bürüdü. Yollar da beyaz örtü ile kaplanırken vatandaşlar zor anlar yaşadı. Küçükçekmece’de başlayan kar sürücülere zor anlar yaşattı. Beylikdüzü’nde lapa lapa yağan kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşattı. Köprüsünün üzeri beyaza bürünürken, vatandaşlar yürümekte zorluk çekti.

 

SİLİVRİ

İstanbul'da öğlen saatlerinde ortalık karardı, gündüz adeta geceye döndü. Meteorolojinin uyarılarından sonra kar yağışı, megakente Silivri'den giriş yaptı.Kar yağışının etkisini, giderek artırması bekleniyor.

 

TRAFİK KİLİTLENDİ

Meteoroloji uyarılarından sonra beklenen kar yağışı İstanbul'un yüksek kesimlerinde başladı. Özellikle Beylikdüzü ve Çatalca kısa zamanda beyaza büründü. Kar yağışının etkisiyle trafikte de yoğunluk yaşanıyor. Saat 18.20'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verilerine göre trafik yoğunluğu yüzde 90'e ulaştı. AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmamalı. Dışarı çıkmadan önce hava tahmin raporları takip edilmeli. Devam eden bir tedavi ihtiyacı olan vatandaşlarımız, durumlarını bağlı bulundukları illerdeki İl Sağlık Müdürlüğü ile sağlık kuruluşlarına bildirmeli.

 

Çatılarda oluşan buz sarkıtlarından uzak durulmalı. Vücudu sıcak tutacak elbiseler tercih edilmeli. Kayarak düşme tehlikesine karşı yürürken eller cepte tutulmamalı. Küçük ve dengeli adımlarla yürünmeli. Tabanı kaygan olmayan ayakkabılar tercih edilmeli. Cep telefonları bataryası ve varsa mobil şarj ünitesinin şarjları dolu tutulmalı, radyo ve el feneri için yedek pil bulundurulmalı."

 

4-5 SANTİMLİK KAR ÖRTÜSÜ BİLE FELÇ EDEBİLİR

Kar yağışın etkili olacağı bölgelerde ulaşımda aksaklıklar yaşanabileceğinin altını çizen Prof. Dr. Orhan Şen, “Kar beklediğimiz bölgelerde önemli ulaşım yolları bulunuyor. İzmir-İstanbul yolu biliyorsunuz Balıkesir-Bursa bölgesinden geçiyor. Bunun dışında Ankara-İstanbul yolu var. Buralarda yaşanacak olası aksaklıklara karşı önlem alınması gerekiyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.