Gençlerimiz gelecek kaygısı yaşıyor

GÜNDEM 17.01.2022 - 07:24, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1380+ kez okundu.
 

Gençlerimiz gelecek kaygısı yaşıyor

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret etti. ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarete; Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay’ın yanı sıra Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu önceki dönem Genel Başkanı Hasan Kütük, Eğitim İş Sendikası Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer, Mali Sekreteri Hüseyin Selçuk, Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı Seher Emre, Örgütlenme Sekreteri Emine Karataş, üye Dilek Hacıvelioğlu ile de katıldı. Ziyarette; ÇGC Yönetim Kurulu üyesi A.Vahap Ünkat da hazır bulundu. Ülke gündemi ve TBMM Alt Komisyonu’nda görüşülen Öğretmen Meslek Kanunu hakkında görüşlerini dile getiren Genel Başkan Özbay; Eğitim-İş Sendikası’nın çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 5 ay önce yaptıkları genel kurulda 48 bin üyeye sahip olan Eğitim-İş Sendikası’na son 5 ayda 20 bin eğitim emekçisinin katıldığını söyleyen Özbay; “Eğitim-İş’in tercih edilmesindeki önemli etkenlerden biri; bugün sözde sendikaların toplu sözleşme masalarında adeta bir tiyatro oynadıkları, onların yöneticilerinin kendi zenginleşme aracı olarak sendikayı kullandıklarını ve eğitim emekçilerinin haklarına yönelik bir mücadele hattında daha da eksik ve yetersiz kaldıklarını, eğitim emekçilerinin büyük bir çoğunluğunun gördüğünü; Eğitim-İş’in de mücadelesinin yöneticilerinin şahsi ikbali değil, yöneticilerinin zenginleşme aracı olarak gördükleri bir sendikal mücadele değil; gerçek anlamda eğitim emekçilerinin sosyal ve özlük haklarının mücadelesi olduğunun artık Türkiye kamuoyunda da çok net bir görüntüsüdür aslında bu” dedi. Özbay; “Eğitim-İş’in mücadelesi yalnızca sosyal ve özlük haklar mücadelesine indirilemez. Eğitim-İş aynı zamanda laik, bilimsel kamusal eğitim, karma eğitim ve aydınlanma mücadelesi yürüten bir sendika. Yani Eğitim-İş kız çocuklarının eğitim mücadelesi yürüten bir sendika. Eğitimin devlet eliyle yapılmasını savunan bir sendikadır” diye konuştu.

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret etti. ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarete; Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay’ın yanı sıra Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu önceki dönem Genel Başkanı Hasan Kütük, Eğitim İş Sendikası Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer, Mali Sekreteri Hüseyin Selçuk, Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı Seher Emre, Örgütlenme Sekreteri Emine Karataş, üye Dilek Hacıvelioğlu ile de katıldı. Ziyarette; ÇGC Yönetim Kurulu üyesi A.Vahap Ünkat da hazır bulundu.

Ülke gündemi ve TBMM Alt Komisyonu’nda görüşülen Öğretmen Meslek Kanunu hakkında görüşlerini dile getiren Genel Başkan Özbay; Eğitim-İş Sendikası’nın çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

5 ay önce yaptıkları genel kurulda 48 bin üyeye sahip olan Eğitim-İş Sendikası’na son 5 ayda 20 bin eğitim emekçisinin katıldığını söyleyen Özbay;

“Eğitim-İş’in tercih edilmesindeki önemli etkenlerden biri; bugün sözde sendikaların toplu sözleşme masalarında adeta bir tiyatro oynadıkları, onların yöneticilerinin kendi zenginleşme aracı olarak sendikayı kullandıklarını ve eğitim emekçilerinin haklarına yönelik bir mücadele hattında daha da eksik ve yetersiz kaldıklarını, eğitim emekçilerinin büyük bir çoğunluğunun gördüğünü;

Eğitim-İş’in de mücadelesinin yöneticilerinin şahsi ikbali değil, yöneticilerinin zenginleşme aracı olarak gördükleri bir sendikal mücadele değil; gerçek anlamda eğitim emekçilerinin sosyal ve özlük haklarının mücadelesi olduğunun artık Türkiye kamuoyunda da çok net bir görüntüsüdür aslında bu” dedi.

Özbay; “Eğitim-İş’in mücadelesi yalnızca sosyal ve özlük haklar mücadelesine indirilemez. Eğitim-İş aynı zamanda laik, bilimsel kamusal eğitim, karma eğitim ve aydınlanma mücadelesi yürüten bir sendika. Yani Eğitim-İş kız çocuklarının eğitim mücadelesi yürüten bir sendika. Eğitimin devlet eliyle yapılmasını savunan bir sendikadır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.