Alman Bakandan Kritik Uyarı

16.01.2022 - 20:28, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1654+ kez okundu.
 

Alman Bakandan Kritik Uyarı

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, bulaşıcılığı yüksek Omicron varyantıyla önümüzdeki haftalar çok zor geçeceği uyarısında bulundu.

Kovid-19'un Omicron varyantı ölüm sayıları daha çok artırabileceğini, Omicron'dan hastanelerin kapasitesinin etkileneceğini söyledi. Sağlık Bakanı, "Şu an azalan yoğun bakım hasta sayısı nedeniyle kendimizi yanlış bir duyguya kaptırmamalıyız."   Halihazırda Kovid-19 vakaların çoğunlukla gençlerden oluştuğunu, daha yaşlı nüfusun enfekte olması durumunda hastanelerin tekrardan dolabileceğini söyledi. Karl Lauterbach bu senaryo karşısında hastanelerde yetersiz imkanlarla karşılaşılabileceğinin altını bir kez daha çizdi.   Almanya'da bir günde 60 bin vaka bildirildi Resmi verilere göre Almanya'da 16 Ocak Cumartesi günü 60 bin Kovid-19 vakası bildirildi. Alman Hastaneler Birliği, Bremen, Berlin, Hamburg ve Schleswig-Holstein gibi bazı bölgelerde hastaneye başvuran hasta sayısında halihazırda bir artış görüldüğünü açıkladı.   Almanya'nın önde gelen Kovid-19 uzmanlarından Christian Drosten, Omicron varyantı Kovid-19'u endemik bir hastalık durumuna getirmek için bir şans olduğunu söylüyor. Kovid-19'un yayılmaya devam ederek geniş bir nüfusta bağışıklığı güçlendirebileceğini, bunun aşı korumasında yapılması gerektiğinin altını bir kez daha çizdi. "Virüs yayılmaya devam etmek zorunda bunu, nüfusun büyük oranda aşılandığı bir durumda yapmalı. Aksi takdirde çok sayıda insan yaşamını yitirecek."
Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, bulaşıcılığı yüksek Omicron varyantıyla önümüzdeki haftalar çok zor geçeceği uyarısında bulundu.

Kovid-19'un Omicron varyantı ölüm sayıları daha çok artırabileceğini, Omicron'dan hastanelerin kapasitesinin etkileneceğini söyledi. Sağlık Bakanı, "Şu an azalan yoğun bakım hasta sayısı nedeniyle kendimizi yanlış bir duyguya kaptırmamalıyız."

 

Halihazırda Kovid-19 vakaların çoğunlukla gençlerden oluştuğunu, daha yaşlı nüfusun enfekte olması durumunda hastanelerin tekrardan dolabileceğini söyledi. Karl Lauterbach bu senaryo karşısında hastanelerde yetersiz imkanlarla karşılaşılabileceğinin altını bir kez daha çizdi.

 

Almanya'da bir günde 60 bin vaka bildirildi

Resmi verilere göre Almanya'da 16 Ocak Cumartesi günü 60 bin Kovid-19 vakası bildirildi. Alman Hastaneler Birliği, Bremen, Berlin, Hamburg ve Schleswig-Holstein gibi bazı bölgelerde hastaneye başvuran hasta sayısında halihazırda bir artış görüldüğünü açıkladı.

 

Almanya'nın önde gelen Kovid-19 uzmanlarından Christian Drosten, Omicron varyantı Kovid-19'u endemik bir hastalık durumuna getirmek için bir şans olduğunu söylüyor. Kovid-19'un yayılmaya devam ederek geniş bir nüfusta bağışıklığı güçlendirebileceğini, bunun aşı korumasında yapılması gerektiğinin altını bir kez daha çizdi. "Virüs yayılmaya devam etmek zorunda bunu, nüfusun büyük oranda aşılandığı bir durumda yapmalı. Aksi takdirde çok sayıda insan yaşamını yitirecek."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.