ZAİMOĞLU: “BU FUAR SEKTÖRE HAYAT VERECEK, HEYECAN KATACAK”

EKONOMİ 09.01.2022 - 21:48, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2063+ kez okundu.
 

ZAİMOĞLU: “BU FUAR SEKTÖRE HAYAT VERECEK, HEYECAN KATACAK”

 2022 yılına belirsizliklerle başlayan tekstil sektörü, 2-5 Şubat tarihlerinde TÜYAP Fuar Alanı’nda düzenlenmesi planlanan Çukurova Hazır Giyim ve Tekstil Fuarı için kolları sıvadı. Sektör temsilcileri, Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Zaimoğlu, ATO Tekstil Meslek Komiteleri ve Adana Hazır Giyim Platformu öncülüğünde KOSGEB Uzmanı Emra Demir ve TÜYAP Adana Bölge Müdürü Salih Gökmen’in katılımıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.   ATO Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Zaimoğlu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, sektörün neredeyse 2 yıl süren sessizliğini gerçekleştirilmesi planlanan 2. Çukurova Hazır Giyim ve Tekstil Fuarı’nda bozacağını ifade etti. Tekstil sektöründe bölgenin ilk ve tek fuarı olma özelliğini taşıyan Çukurova Hazır Giyim ve Tekstil Fuarı’nın özellikle Adana ve çevre illerdeki sektör temsilcileri için büyük bir önem arz ettiğini ifade etti.   ATO Yönetim Kurulu Üyesi Zaimoğlu, tekstil sektörünün, hızla değişen döviz kurları, iptal edilen yurtiçi ve yurt dışı fuarları, ithalatçı ülkelerin Türkiye ekonomisine temkinli yaklaşması ve üreticinin navlun ve hammadde gibi giderler sebebiyle sağlıklı fiyat politikaları yürütememesi sebebiyle zor günler geçirdiğini söyledi.   Zaimoğlu, “2 yılı aşkın süredir tüm dünyayı saran Covid-19 pandemisinden birçok sektör gibi tekstil sektörü de fazlasıyla etkilendi. Çin’den çıkan ve tüm dünyaya yayılan bu virüsün Çin’deki tekstil sektörünü dünya piyasalarında pota dışı bıraktığı zamanlarda bu açığı kapatmak için Türkiye ciddi bir atağa geçmişti. Zaten mevcut pandemi ve sürekli gelişen varyantları sebebiyle üreticiler yurtdışı fuarlarına katılamıyor, ikili iş görüşmeleri yapamıyordu. Fakat son aylarda yaşanan döviz kurundaki hızlı dalgalanma, navlun fiyatlarındaki artış, konteyner tedarik sıkıntısı Türkiye’deki üreticilerin rekabet gücünü iyiden iyiye azalttı. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde yapılması planlanan 2. Çukurova Hazır Giyim ve Tekstil Fuarı sektörün yaşadığı bu olumsuzluklara bir nebze olsun nefes olacak ve hayat verecek”dedi.

 2022 yılına belirsizliklerle başlayan tekstil sektörü, 2-5 Şubat tarihlerinde TÜYAP Fuar Alanı’nda düzenlenmesi planlanan Çukurova Hazır Giyim ve Tekstil Fuarı için kolları sıvadı. Sektör temsilcileri, Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Zaimoğlu, ATO Tekstil Meslek Komiteleri ve Adana Hazır Giyim Platformu öncülüğünde KOSGEB Uzmanı Emra Demir ve TÜYAP Adana Bölge Müdürü Salih Gökmen’in katılımıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.

 

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Zaimoğlu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, sektörün neredeyse 2 yıl süren sessizliğini gerçekleştirilmesi planlanan 2. Çukurova Hazır Giyim ve Tekstil Fuarı’nda bozacağını ifade etti. Tekstil sektöründe bölgenin ilk ve tek fuarı olma özelliğini taşıyan Çukurova Hazır Giyim ve Tekstil Fuarı’nın özellikle Adana ve çevre illerdeki sektör temsilcileri için büyük bir önem arz ettiğini ifade etti.

 

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Zaimoğlu, tekstil sektörünün, hızla değişen döviz kurları, iptal edilen yurtiçi ve yurt dışı fuarları, ithalatçı ülkelerin Türkiye ekonomisine temkinli yaklaşması ve üreticinin navlun ve hammadde gibi giderler sebebiyle sağlıklı fiyat politikaları yürütememesi sebebiyle zor günler geçirdiğini söyledi.

 

Zaimoğlu, “2 yılı aşkın süredir tüm dünyayı saran Covid-19 pandemisinden birçok sektör gibi tekstil sektörü de fazlasıyla etkilendi. Çin’den çıkan ve tüm dünyaya yayılan bu virüsün Çin’deki tekstil sektörünü dünya piyasalarında pota dışı bıraktığı zamanlarda bu açığı kapatmak için Türkiye ciddi bir atağa geçmişti. Zaten mevcut pandemi ve sürekli gelişen varyantları sebebiyle üreticiler yurtdışı fuarlarına katılamıyor, ikili iş görüşmeleri yapamıyordu. Fakat son aylarda yaşanan döviz kurundaki hızlı dalgalanma, navlun fiyatlarındaki artış, konteyner tedarik sıkıntısı Türkiye’deki üreticilerin rekabet gücünü iyiden iyiye azalttı. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde yapılması planlanan 2. Çukurova Hazır Giyim ve Tekstil Fuarı sektörün yaşadığı bu olumsuzluklara bir nebze olsun nefes olacak ve hayat verecek”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.