Omicron'dan Sonra Şimdi de…

06.01.2022 - 21:37, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1824+ kez okundu.
 

Omicron'dan Sonra Şimdi de…

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), İngiltere'nin güneybatısında yaşayan bir kişide kuş gribinin tespit edildiğini duyurdu.

UKHSA tarafından yapılan açıklamaya göre, "Kuş gribi kuştan insana bulaşması çok nadirdir ve Birleşik Krallık'ta daha önce birkaç defa meydana gelmiştir." Kuş gribi tespit edilen kişinin uzun süre boyunca evinde ve evinin çevresinde gezinen enfekte kuşlarla devamlı temas nedeniyle kuş gribine yakalandığını söyledi.   Kuş gribine yakalanan kişinin şu anda evinde kendini izole ettiği ve iyi durumda olduğu belirtilirken, kişinin tüm temaslarının izlendiği ve gribin başkalarına yayılmadığı söylendi.   Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı Baş Bilimsel Sorumlusu Profesör Isabel Oliver, “Halk için kuş gribi riski çok düşük olsa da, bazı vakalarda insanlara yayılma potansiyeli olduğunu biliyoruz ve bu yüzden bunları erken tespit etmek ve harekete geçmek için sistemlerimiz mevcut. Şu anda Birleşik Krallık'ta tespit edilen bu vakanın insandan insana yayılabileceğine dair bir kanıt yok, virüslerin her zaman geliştiğini biliyoruz ve durumu yakından izlemeye devam ediyoruz.”   Reading Üniversitesinden konu ile alakalı açıklama yapan Profesör Ian Jones, halkın paniğe kapılmasına gerek olmadığını ve gıda güvenliği için herhangi bir risk olmadığını söyledi. H5N1 virüsü olarak bilinen kuş gribi, genellikle kümes hayvanları ve yabani kümes hayvanlarında bulunuyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, 2003 yılından beri H5N1 ile insanlarda 863 enfeksiyon vakası görüldüğü ve 456 ölüm gerçekleştiği belirtildi.
İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), İngiltere'nin güneybatısında yaşayan bir kişide kuş gribinin tespit edildiğini duyurdu.

UKHSA tarafından yapılan açıklamaya göre, "Kuş gribi kuştan insana bulaşması çok nadirdir ve Birleşik Krallık'ta daha önce birkaç defa meydana gelmiştir." Kuş gribi tespit edilen kişinin uzun süre boyunca evinde ve evinin çevresinde gezinen enfekte kuşlarla devamlı temas nedeniyle kuş gribine yakalandığını söyledi.

 

Kuş gribine yakalanan kişinin şu anda evinde kendini izole ettiği ve iyi durumda olduğu belirtilirken, kişinin tüm temaslarının izlendiği ve gribin başkalarına yayılmadığı söylendi.

 

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı Baş Bilimsel Sorumlusu Profesör Isabel Oliver, “Halk için kuş gribi riski çok düşük olsa da, bazı vakalarda insanlara yayılma potansiyeli olduğunu biliyoruz ve bu yüzden bunları erken tespit etmek ve harekete geçmek için sistemlerimiz mevcut. Şu anda Birleşik Krallık'ta tespit edilen bu vakanın insandan insana yayılabileceğine dair bir kanıt yok, virüslerin her zaman geliştiğini biliyoruz ve durumu yakından izlemeye devam ediyoruz.”

 

Reading Üniversitesinden konu ile alakalı açıklama yapan Profesör Ian Jones, halkın paniğe kapılmasına gerek olmadığını ve gıda güvenliği için herhangi bir risk olmadığını söyledi. H5N1 virüsü olarak bilinen kuş gribi, genellikle kümes hayvanları ve yabani kümes hayvanlarında bulunuyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, 2003 yılından beri H5N1 ile insanlarda 863 enfeksiyon vakası görüldüğü ve 456 ölüm gerçekleştiği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.