Eğitim Sen Adana Şube Boğaziçi Direnişi nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

GÜNDEM 04.01.2022 - 20:58, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1151+ kez okundu.
 

Eğitim Sen Adana Şube Boğaziçi Direnişi nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

Eğitim Sen Adana Şube Boğaziçi Direnişinin 1. yılı nedeniyle basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı Şube Başkanı Hüseyin Kaya okudu.

2 Ocak 2021 tarihinde üniversite bileşenlerinin iradesi yok sayılarak kayyum rektör olarak atanan Melih Bulu’ya karşı 4 Ocak 2021 tarihinde eşi görülmemiş bir demokratik tepkiye dönüşen Boğaziçi direnişinin üzerinden bir yıl geçti. Bir yıl içerisinde Boğaziçi Üniversitesi sadece onurlu bir direnişe sahne olmadı. Ne yazık ki siyasi tarihimize damgasını vuran baskılar, yasaklar, keyfi ve hukuksuz uygulamalar da Boğaziçi Üniversitesi’ni abluka altına aldı. 4 Ocak 2021 tarihinde öğrencilerin demokratik tepkilerini göstermek için kampüse girmeye çalışması, üniversite kapılarına vurulan kelepçelerle engellenmeye çalışıldı. Mezunundan akademisyenine, öğrencisinden idari ve teknik personeline kadar üniversitenin tüm bileşenlerinin muazzam enerjileri ve yaratıcılıkları yoğun bir şiddete maruz kaldı. Kayyum rektör Melih Bulu, YÖK’ü de yanına alarak usulsüz atamalarla üniversitenin iradesine karşı kendisini dayattı. Atadığı rektör yardımcısını, dekan vekili olarak atayarak üniversitenin senatosunda bir kişinin hem rektör yardımcısı, hem Sosyal Bilimler Enstitüsü müdür vekili, hem de Fen Bilimleri Enstitüsü müdür vekili olarak yer almasını sağladı. Bir gecede geldiği gibi giden Melih Bulu’nun yerine ise ikinci kayyum Mehmet Naci İnci atandı. Üstelik Naci İnci, üniversite bileşenlerinin katıldığı “güven oylamasında” 95 oy oranıyla istenmeyen kişi ilan edilmişti.
Eğitim Sen Adana Şube Boğaziçi Direnişinin 1. yılı nedeniyle basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı Şube Başkanı Hüseyin Kaya okudu.

2 Ocak 2021 tarihinde üniversite bileşenlerinin iradesi yok sayılarak kayyum rektör olarak atanan Melih Bulu’ya karşı 4 Ocak 2021 tarihinde eşi görülmemiş bir demokratik tepkiye dönüşen Boğaziçi direnişinin üzerinden bir yıl geçti.

Bir yıl içerisinde Boğaziçi Üniversitesi sadece onurlu bir direnişe sahne olmadı. Ne yazık ki siyasi tarihimize damgasını vuran baskılar, yasaklar, keyfi ve hukuksuz uygulamalar da Boğaziçi Üniversitesi’ni abluka altına aldı.

4 Ocak 2021 tarihinde öğrencilerin demokratik tepkilerini göstermek için kampüse girmeye çalışması, üniversite kapılarına vurulan kelepçelerle engellenmeye çalışıldı. Mezunundan akademisyenine, öğrencisinden idari ve teknik personeline kadar üniversitenin tüm bileşenlerinin muazzam enerjileri ve yaratıcılıkları yoğun bir şiddete maruz kaldı.

Kayyum rektör Melih Bulu, YÖK’ü de yanına alarak usulsüz atamalarla üniversitenin iradesine karşı kendisini dayattı. Atadığı rektör yardımcısını, dekan vekili olarak atayarak üniversitenin senatosunda bir kişinin hem rektör yardımcısı, hem Sosyal Bilimler Enstitüsü müdür vekili, hem de Fen Bilimleri Enstitüsü müdür vekili olarak yer almasını sağladı.

Bir gecede geldiği gibi giden Melih Bulu’nun yerine ise ikinci kayyum Mehmet Naci İnci atandı. Üstelik Naci İnci, üniversite bileşenlerinin katıldığı “güven oylamasında” 95 oy oranıyla istenmeyen kişi ilan edilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.