Kahve İçmek Kilo Verdirir mi?

29.12.2021 - 23:58, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1110+ kez okundu.
 

Kahve İçmek Kilo Verdirir mi?

Kahvenin vücudumuza ve ruhumuza sağladığı birçok yarar var. İçerdiği yüksek kafein oranı metabolizmamızı tetikliyor. Bazen keyif yapmak için bazen de spordan önce tükettiğimiz kahve gerçekten kilo verdiriyor mu?

Günlük hayatta en çok tüketilen içeceklerden biri olan kahve, vücudumuza bir çok yarar sağlıyor. Kalorisi neredeyse 0 olan kahvenin faydalarından yararlamak için, içerisindeki kafein oranına dikkat etmemiz gerekiyor. Yüksek oranda kafein içeren kahveler bizi fiziksel ruhsal anlamda iyileştirmeye yardımcı oluyor. Metabolizmayı güçlendirir Merkezi sinir sistemini uyarır Reaksiyon hızı ve odaklanmayı artırır Yağ yakımını hızlandırır   KAFEİN YAĞ YAKAR MI? Kahve direkt olarak yağ yakımı sağlamıyor. Sadece yağ yakıcı egzersizler yapmadan önce kahve içerseniz, yağ yakımınızı olduğundan daha hızlı bir seviyeye getiriyor. Bu etkilerden yararlanmak için kafein oranı yüksek ve kalorisiz kahveler tüketmek gerekiyor. Sütlü, şekerli ve kremalı kahve çeşitlerini tüketmeniz, alacağınız kafeinin kalitesini düşürür ve ayrıca yüksek oranda kalori almanıza ve sindirim problemleri yaşamanıza neden olur. Bu sebeple sadece su karıştırılarak yapılan kahveleri tüketmeniz alacağınız verimi artırır.   DİÜRETİK ETKİ Kafein kardiyovasküler sistemin hareketliliğini artırarak, kan basıncının yükselmesine sebep oluyor. Bu aynı zamanda vücudumuza diüretik bir etki yapıyor ve su atımı gerçekleşiyor. Çünkü artan kan basıncından dolayı böbreklerimiz daha çok çalışmış oluyor.   GÜNLÜK NE KADAR KAFEİN Kafein tüketiminin ne kadar olması gerektiği kişinin vücudunun oluşturduğu toleransa göre farklılık gösteriyor. Ortalama olarak 2 bardak kahve (400 mg kafein) tüketilebilir.   ÇARPINTISI OLANLAR DİKKAT Eğer kalbinizde çarpıntı, ritim bozukluğu gibi rahatsızlıklar varsa doktorunuza danışmadan kafein tüketmeyin.
Kahvenin vücudumuza ve ruhumuza sağladığı birçok yarar var. İçerdiği yüksek kafein oranı metabolizmamızı tetikliyor. Bazen keyif yapmak için bazen de spordan önce tükettiğimiz kahve gerçekten kilo verdiriyor mu?

Günlük hayatta en çok tüketilen içeceklerden biri olan kahve, vücudumuza bir çok yarar sağlıyor. Kalorisi neredeyse 0 olan kahvenin faydalarından yararlamak için, içerisindeki kafein oranına dikkat etmemiz gerekiyor. Yüksek oranda kafein içeren kahveler bizi fiziksel ruhsal anlamda iyileştirmeye yardımcı oluyor. Metabolizmayı güçlendirir Merkezi sinir sistemini uyarır Reaksiyon hızı ve odaklanmayı artırır Yağ yakımını hızlandırır

 

KAFEİN YAĞ YAKAR MI?

Kahve direkt olarak yağ yakımı sağlamıyor. Sadece yağ yakıcı egzersizler yapmadan önce kahve içerseniz, yağ yakımınızı olduğundan daha hızlı bir seviyeye getiriyor. Bu etkilerden yararlanmak için kafein oranı yüksek ve kalorisiz kahveler tüketmek gerekiyor. Sütlü, şekerli ve kremalı kahve çeşitlerini tüketmeniz, alacağınız kafeinin kalitesini düşürür ve ayrıca yüksek oranda kalori almanıza ve sindirim problemleri yaşamanıza neden olur. Bu sebeple sadece su karıştırılarak yapılan kahveleri tüketmeniz alacağınız verimi artırır.

 

DİÜRETİK ETKİ

Kafein kardiyovasküler sistemin hareketliliğini artırarak, kan basıncının yükselmesine sebep oluyor. Bu aynı zamanda vücudumuza diüretik bir etki yapıyor ve su atımı gerçekleşiyor. Çünkü artan kan basıncından dolayı böbreklerimiz daha çok çalışmış oluyor.

 

GÜNLÜK NE KADAR KAFEİN

Kafein tüketiminin ne kadar olması gerektiği kişinin vücudunun oluşturduğu toleransa göre farklılık gösteriyor. Ortalama olarak 2 bardak kahve (400 mg kafein) tüketilebilir.

 

ÇARPINTISI OLANLAR DİKKAT

Eğer kalbinizde çarpıntı, ritim bozukluğu gibi rahatsızlıklar varsa doktorunuza danışmadan kafein tüketmeyin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.