Bir Yıl Önce Gördüğümüz Kovid-19 İle Şimdiki Aynı Hastalık Değil

29.12.2021 - 18:45, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2257+ kez okundu.
 

Bir Yıl Önce Gördüğümüz Kovid-19 İle Şimdiki Aynı Hastalık Değil

Türkiye dahil olmak üzere 100 ülkede tespit edilen Omicron varyantına dair bilim adamları durmaksızın çalışıyor ve varyantın ciddiyetini anlamaya çalışıyor.

Son olarak, İngiltere’de yer alan Oxford Üniversitesi’nde saygın bir profesör olan John Bell, ülkedeki Omicron vakalarına dair yaptığı açıklamada, "Bir yıl önce gördüğümüz Kovid-19 ile şimdiki aynı hastalık değil. İngiltere’de Kovid-19 kaynaklı yüksek ölüm oranları artık tarih olduğunu düşünüyorum.” HASTANEDE GEÇİRİLEN SÜRE AZALDI Oxford Üniversitesi'nde tıp profesörü ve İngiliz hükümetinin yaşam bilimleri danışmanı olan John Bell, son haftalarda Omicron'un nüfusa hızla yayılmasıyla birlikte hastane başvuruları artmasına rağmen, hastalığın “daha ​​az şiddetli göründüğünü ve birçok insanın hastanede nispeten daha kısa zaman geçirdiğini söyledi. Ayrıca daha az hastanın yüksek akışlı oksijene ihtiyaç duyduğunu ve hastanede yatış süresinin üç güne düştüğünü söyledi. YÜKSEK ÖLÜM ORANLARI TARİH OLDU "Bir yıl önce yoğun bakım ünitelerinin dolu olduğunu gördüğümüz korkunç sahneler, birçok insanın vaktinden önce ölmesi, benim görüşüme göre artık tarih oldu.” Bununla birlikte, İngiltere’deki bazı bilim adamları, hükümetin Noel arifesinden önce daha çok Kovid yasaklama getirmeme kararını eleştirdi. Omicron varyantı daha hafif görünse de, bulaşıcılığın yüksek olduğunu belirten araştırmacılar, yaşlı nüfusun enfekte olması durumunda hastanelerdeki yükün artacağına ve ölümlerin yükselebileceğine dair endişelerini dile getirdiler. İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi Sağlayıcıları CEO'su Chris Hopson, yaşlı insanlarda enfeksiyon oranları artmaya başladığında ne olacağının hala belirsiz olduğunu söyledi. "Noel boyunca nesiller arası çok fazla karışma yaşadık, bu yüzden hepimiz hala bunun sonucunu görmeyi bekliyoruz. Bunun yanı sıra, şu anda personel devamsızlığında Omicron ile enfekte oldukları için önemli bir artış görüyoruz ve bu hastaneler için önemli bir sorun.” İngiltere  Çevre, Gıda ve Köy İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı George Eustice, hükümetin Kovid-19 hastanelerine kabul düzeyinin "çok yakın inceleme" altında tuttuğunu söyledi. İNGİLİZ BAKAN: ÖNCEKİ DLGALARLA AYNI ŞİDDET DÜZEYİNE SAHİP DEĞİL Omicron varyantından kaynaklanan enfeksiyon oranlarının arttığını kabul etti, önceki dalgalarla aynı düzeyde hastaneye kabul ile sonuçlanmadığına dair kanıtların olduğunu söyledi. "Şu anda kanıtların yaptığımızın ötesinde daha çok müdahaleyi desteklediğini düşünmüyoruz. Ama tabii ki bunu çok yakından incelememiz gerekiyor, çünkü hastaneye yatışlarda büyük bir artış görmeye başlarsak, o zaman daha çok hareket etmemiz gerekecek.”
Türkiye dahil olmak üzere 100 ülkede tespit edilen Omicron varyantına dair bilim adamları durmaksızın çalışıyor ve varyantın ciddiyetini anlamaya çalışıyor.

Son olarak, İngiltere’de yer alan Oxford Üniversitesi’nde saygın bir profesör olan John Bell, ülkedeki Omicron vakalarına dair yaptığı açıklamada, "Bir yıl önce gördüğümüz Kovid-19 ile şimdiki aynı hastalık değil. İngiltere’de Kovid-19 kaynaklı yüksek ölüm oranları artık tarih olduğunu düşünüyorum.”


HASTANEDE GEÇİRİLEN SÜRE AZALDI

Oxford Üniversitesi'nde tıp profesörü ve İngiliz hükümetinin yaşam bilimleri danışmanı olan John Bell, son haftalarda Omicron'un nüfusa hızla yayılmasıyla birlikte hastane başvuruları artmasına rağmen, hastalığın “daha ​​az şiddetli göründüğünü ve birçok insanın hastanede nispeten daha kısa zaman geçirdiğini söyledi. Ayrıca daha az hastanın yüksek akışlı oksijene ihtiyaç duyduğunu ve hastanede yatış süresinin üç güne düştüğünü söyledi.


YÜKSEK ÖLÜM ORANLARI TARİH OLDU

"Bir yıl önce yoğun bakım ünitelerinin dolu olduğunu gördüğümüz korkunç sahneler, birçok insanın vaktinden önce ölmesi, benim görüşüme göre artık tarih oldu.” Bununla birlikte, İngiltere’deki bazı bilim adamları, hükümetin Noel arifesinden önce daha çok Kovid yasaklama getirmeme kararını eleştirdi. Omicron varyantı daha hafif görünse de, bulaşıcılığın yüksek olduğunu belirten araştırmacılar, yaşlı nüfusun enfekte olması durumunda hastanelerdeki yükün artacağına ve ölümlerin yükselebileceğine dair endişelerini dile getirdiler.


İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi Sağlayıcıları CEO'su Chris Hopson, yaşlı insanlarda enfeksiyon oranları artmaya başladığında ne olacağının hala belirsiz olduğunu söyledi. "Noel boyunca nesiller arası çok fazla karışma yaşadık, bu yüzden hepimiz hala bunun sonucunu görmeyi bekliyoruz. Bunun yanı sıra, şu anda personel devamsızlığında Omicron ile enfekte oldukları için önemli bir artış görüyoruz ve bu hastaneler için önemli bir sorun.” İngiltere  Çevre, Gıda ve Köy İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı George Eustice, hükümetin Kovid-19 hastanelerine kabul düzeyinin "çok yakın inceleme" altında tuttuğunu söyledi.


İNGİLİZ BAKAN: ÖNCEKİ DLGALARLA AYNI ŞİDDET DÜZEYİNE SAHİP DEĞİL

Omicron varyantından kaynaklanan enfeksiyon oranlarının arttığını kabul etti, önceki dalgalarla aynı düzeyde hastaneye kabul ile sonuçlanmadığına dair kanıtların olduğunu söyledi. "Şu anda kanıtların yaptığımızın ötesinde daha çok müdahaleyi desteklediğini düşünmüyoruz. Ama tabii ki bunu çok yakından incelememiz gerekiyor, çünkü hastaneye yatışlarda büyük bir artış görmeye başlarsak, o zaman daha çok hareket etmemiz gerekecek.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.