YENİ ADANA GAZETESİ 104 YAŞINDA

GÜNDEM 26.12.2021 - 09:29, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1595+ kez okundu.
 

YENİ ADANA GAZETESİ 104 YAŞINDA

25 Aralık 1918`de yayın hayatına Ahmet Remzi Yüreğir tarafından yayın hayatına başlayan Yeni Adana Gazetesi 104. Yayın yılına girdi. Adana`nın işgalinden sadece 5 gün sonra, işgale karşı mücadeleyi kalemiyle başlatan Yeni Adana Gazetesi 104. yayın yılına girişini dostları ile birlikte kutladı. ÇGC lokalinde gerçekleştirilen kutlama etkinliğinde konuşan Yeni Adana Gazetesi Yazıişleri Müdürü Cihat Ovalı şunları söyledi: “Kurtuluş" ve "Kuruluşu" yaşayan Yeni Adana, Adana`da ve Çukurova`da olup biten, Türkiye ve Dünya`da gelişen olaylara sütunlarında yer vererek "Çağının Tanığı" oldu. Türkiye`nin düşman çizmeleri altında çiğnendiğini görerek, buna engel olma çabalarına katılan, 1920`li yıllardan yaşadığımız ana kadar gelen sancıları ulusumuzla birlikte çekerek bugünlere gelme başarısı gösteren Yeni Adana, her zorluğa rağmen ayakta kalma, her türlü çürümüşlüğe rağmen yeniden doğuşları hazırlama, Türkiye`yi ve Türk Ulusunu her saldırıya rağmen Atatürk çizgisinde tutacak zindeliği yeniden kazanma mücadelesini aralıksız yürüttü / yürütüyor. "Milli Mücadele`nin başlangıcından bu yana, yaşayan tek Kuvayı Milliye gazetesi" olan Yeni Adana, ödün vermediği yayın ilkeleriyle, 1965 de Amerika Gazete Sahipleri Birliği Vakfı tarafından ABD ve Kanada dışında yayınlanan gazeteler için oluşturulan "Dünya Basın Başarı Ödülü"nü almanın, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti`nce düzenlenen "Türkiye Basın Özgürlüğü Ödülü"ne 1996 yılında kurum olarak layık görülmenin onurunu okurlarıyla paylaştı.”

25 Aralık 1918`de yayın hayatına Ahmet Remzi Yüreğir tarafından yayın hayatına başlayan Yeni Adana Gazetesi 104. Yayın yılına girdi.

Adana`nın işgalinden sadece 5 gün sonra, işgale karşı mücadeleyi kalemiyle başlatan Yeni Adana Gazetesi 104. yayın yılına girişini dostları ile birlikte kutladı.

ÇGC lokalinde gerçekleştirilen kutlama etkinliğinde konuşan Yeni Adana Gazetesi Yazıişleri Müdürü Cihat Ovalı şunları söyledi:

“Kurtuluş" ve "Kuruluşu" yaşayan Yeni Adana, Adana`da ve Çukurova`da olup biten, Türkiye ve Dünya`da gelişen olaylara sütunlarında yer vererek "Çağının Tanığı" oldu.

Türkiye`nin düşman çizmeleri altında çiğnendiğini görerek, buna engel olma çabalarına katılan, 1920`li yıllardan yaşadığımız ana kadar gelen sancıları ulusumuzla birlikte çekerek bugünlere gelme başarısı gösteren Yeni Adana, her zorluğa rağmen ayakta kalma, her türlü çürümüşlüğe rağmen yeniden doğuşları hazırlama, Türkiye`yi ve Türk Ulusunu her saldırıya rağmen Atatürk çizgisinde tutacak zindeliği yeniden kazanma mücadelesini aralıksız yürüttü / yürütüyor.

"Milli Mücadele`nin başlangıcından bu yana, yaşayan tek Kuvayı Milliye gazetesi" olan Yeni Adana, ödün vermediği yayın ilkeleriyle, 1965 de Amerika Gazete Sahipleri Birliği Vakfı tarafından ABD ve Kanada dışında yayınlanan gazeteler için oluşturulan "Dünya Basın Başarı Ödülü"nü almanın, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti`nce düzenlenen "Türkiye Basın Özgürlüğü Ödülü"ne 1996 yılında kurum olarak layık görülmenin onurunu okurlarıyla paylaştı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.