Dünyada Omicron Varyantı Hızla Yayılıyor

11.12.2021 - 20:22, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2009+ kez okundu.
 

Dünyada Omicron Varyantı Hızla Yayılıyor

Dünyada Omicron varyantı çok hızla yayılıyor. Akıllardaki soru aşılar yeni varyanta karşı ne kadar etkili?

Yeni bir araştırma, üç doz aşının Omicron varyantına karşı yüzde 75 oranında koruma sağladığını bir kez daha ortaya koydu. Omicron varyantına karşı aşıların etkinliğine dair yeni bir araştırma yapıldı. İngiltere Ulusal Sağlık Güvenliği Ajansı'nın araştırması "üçüncü doz aşının" önemini bir defa daha gözler önüne serdi.   Bilim adamları 581 Omicron ve binlerce Delta vakasından elde edilen verileri analiz etti. Tek doz olarak uygulanan AstraZeneca ve iki dozluk Pfizer/BioNTech aşısının yeni varyanta karşı etkinliği incelendi. Moderna ve Jonhson and Johnson aşıları yeterli veri olmadığı için çalışmanın dışında tutuldu.   Üç doz Pfizer/BioNTech aşısı yeni varyanta karşı yüzde 75 oranında etkinlik sağladı. Veriler iki doz aşılanmış kişilerde oluşan antikorların virüsü dışarı atma kabiliyetinde 40 kat azalma olduğunu gösteren laboratuvar sonuçlarını doğruladı.   Araştırmacılar, İngiltere'de bu ayın ortasından itibaren vakaların büyük çoğunluğunu Omicron varyantının oluşturacağını öngörüyor. Mevcut şartlarda ay sonuna kadar 1 milyon kişinin daha virüse yakalanacağı tahmin ediliyor.
Dünyada Omicron varyantı çok hızla yayılıyor. Akıllardaki soru aşılar yeni varyanta karşı ne kadar etkili?

Yeni bir araştırma, üç doz aşının Omicron varyantına karşı yüzde 75 oranında koruma sağladığını bir kez daha ortaya koydu. Omicron varyantına karşı aşıların etkinliğine dair yeni bir araştırma yapıldı. İngiltere Ulusal Sağlık Güvenliği Ajansı'nın araştırması "üçüncü doz aşının" önemini bir defa daha gözler önüne serdi.

 

Bilim adamları 581 Omicron ve binlerce Delta vakasından elde edilen verileri analiz etti. Tek doz olarak uygulanan AstraZeneca ve iki dozluk Pfizer/BioNTech aşısının yeni varyanta karşı etkinliği incelendi. Moderna ve Jonhson and Johnson aşıları yeterli veri olmadığı için çalışmanın dışında tutuldu.

 

Üç doz Pfizer/BioNTech aşısı yeni varyanta karşı yüzde 75 oranında etkinlik sağladı. Veriler iki doz aşılanmış kişilerde oluşan antikorların virüsü dışarı atma kabiliyetinde 40 kat azalma olduğunu gösteren laboratuvar sonuçlarını doğruladı.

 

Araştırmacılar, İngiltere'de bu ayın ortasından itibaren vakaların büyük çoğunluğunu Omicron varyantının oluşturacağını öngörüyor. Mevcut şartlarda ay sonuna kadar 1 milyon kişinin daha virüse yakalanacağı tahmin ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.