Merkez Bankası Dövize Yeniden Müdahale Etti

10.12.2021 - 18:34, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1863+ kez okundu.
 

Merkez Bankası Dövize Yeniden Müdahale Etti

Merkez Bankası dövize bir kez daha müdahale yaptı. Sağlıksız fiyat oluşumlarından dolayı nedeniyle satım yönünde doğrudan müdahale yapıldığı belirtildi.

Merkez Bankası 10 gün içinde piyasaya üçüncü defa doğrudan müdahale yaptı.Merkez Bankası açıklamasında "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale yapılmaktadır."Doların 13,95 seviyesini görmesi sonrasında gelen müdahaleyle ilk tepki olarak kur 13,80'in altına geriledi. Kur daha sonra 13,80'in üzerinde dengelendi.   İLK MÜDAHALE 1 ARALIK'TA GELDİ Merkez Bankası 10 gün içinde piyasaya üçüncü defa müdahale yaptı. Kuruluş ilk olarak 1 Aralık'tarihinden sonra 3 Aralık'tarihinde ve son olarak da bugün doğrudan satım yönünde dövize müdahalede bulundu.Merkez Bankası, 1 Aralık’tarihinde 2014 yılından beri  ilk defa piyasaya müdahale yapmıştır.
Merkez Bankası dövize bir kez daha müdahale yaptı. Sağlıksız fiyat oluşumlarından dolayı nedeniyle satım yönünde doğrudan müdahale yapıldığı belirtildi.

Merkez Bankası 10 gün içinde piyasaya üçüncü defa doğrudan müdahale yaptı.Merkez Bankası açıklamasında "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale yapılmaktadır."Doların 13,95 seviyesini görmesi sonrasında gelen müdahaleyle ilk tepki olarak kur 13,80'in altına geriledi. Kur daha sonra 13,80'in üzerinde dengelendi.

 

İLK MÜDAHALE 1 ARALIK'TA GELDİ

Merkez Bankası 10 gün içinde piyasaya üçüncü defa müdahale yaptı. Kuruluş ilk olarak 1 Aralık'tarihinden sonra 3 Aralık'tarihinde ve son olarak da bugün doğrudan satım yönünde dövize müdahalede bulundu.Merkez Bankası, 1 Aralık’tarihinde 2014 yılından beri  ilk defa piyasaya müdahale yapmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.