Merkez Bankası Döviz Kurlarındaki Hareketliliğe İlişkin Açıklama Yaptı

23.11.2021 - 19:14, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1442+ kez okundu.
 

Merkez Bankası Döviz Kurlarındaki Hareketliliğe İlişkin Açıklama Yaptı

Merkez Bankası döviz kurlarındaki hareketliliğe dair yaptığı açıklamada "Döviz kurları, serbest piyasa dinamiklerince arz ve talep koşullarınca belirlenmektedir."

Merkez Bankası, piyasadaki gelişmelere dair açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada kur seviyesine dair bir taahhüdünün olmadığını söyledi.   Merkez Bankası'nın açıklaması şu şekilde;   "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın uygulanmakta olan dalgalı kur rejimi altında kur seviyesine dair bir taahhüdü yoktur.Döviz kurları, serbest piyasa dinamiklerince arz ve talep koşullarınca belirlenmektedir.   Merkez Bankası belli koşullar altında kalıcı yön amacı taşımadan sadece aşırı oynaklığa müdahale edebilmektedir.Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir.   Şirketlerimiz ve vatandaşlarımızın aşırı oynak piyasa koşullarında iktisadi temellerden tamamen uzak değerlerden işlem yaparak olası kayıplara karşı uyarılması lüzumu üzerine bu açıklamaya gerek duyulmuştur."
Merkez Bankası döviz kurlarındaki hareketliliğe dair yaptığı açıklamada "Döviz kurları, serbest piyasa dinamiklerince arz ve talep koşullarınca belirlenmektedir."

Merkez Bankası, piyasadaki gelişmelere dair açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada kur seviyesine dair bir taahhüdünün olmadığını söyledi.

 

Merkez Bankası'nın açıklaması şu şekilde;

 

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın uygulanmakta olan dalgalı kur rejimi altında kur seviyesine dair bir taahhüdü yoktur.Döviz kurları, serbest piyasa dinamiklerince arz ve talep koşullarınca belirlenmektedir.

 

Merkez Bankası belli koşullar altında kalıcı yön amacı taşımadan sadece aşırı oynaklığa müdahale edebilmektedir.Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir.

 

Şirketlerimiz ve vatandaşlarımızın aşırı oynak piyasa koşullarında iktisadi temellerden tamamen uzak değerlerden işlem yaparak olası kayıplara karşı uyarılması lüzumu üzerine bu açıklamaya gerek duyulmuştur."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.