Prof Dr. Uğur Şahin Aşı İle İlgili Önemli Açıklamalarda Bulundu

SAĞLIK 22.11.2021 - 13:32, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1241+ kez okundu.
 

Prof Dr. Uğur Şahin Aşı İle İlgili Önemli Açıklamalarda Bulundu

Amerika'lı Pfizer ile birlikte aşı geliştiren Alman BioNTech firmasının kurucusu aşı ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

Pfizer/BioNTech aşısının arkasındaki isim olan Uğur Şahin, Alman Bild am Sonntag gazetesine konuştu. Aşının etkisinin dördüncü aydan sonra azalmaya başladığını söyleyen Uğur Şahin, 3. doz aşının virüse karşı korumayı tekrardan artırdığını açıkladı.   DOKUZUNCU AYA KADAR YÜKSEK KORUMA SAĞLIYOR "Gripte olduğu gibi yılda bir defa aşı yapılması yeterli olacaktır" diyen 56 yaşındaki bilim adamı Uğur Şahin,  Pfizer/BioNTech aşısının  dokuzuncu aya kadar yüksek koruma sağladığını söyledi.Bununla birlikte Uğur Şahin dördüncü doz aşının ne zaman yapılması gerektiğine dair yeterli veri olmadığını söyledi.   UĞUR ŞAHİN KİMDİR? BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin 1965 yılında Türkiye'de doğdu. Henüz 4 yaşındayken, annesiyle birlikte Ford şirketinde çalışan babasının yanına Köln'e taşındı. Liseden mezun olduktan sonra Köln Üniversitesi'nde tıp eğitimi aldı. 20 yaşına geldiğinde, henüz daha öğrenciyken, bir laboratuvarda çalışmaya başladı.Uğur Şahin o günleri "Akşam saat 4'e kadar bütün gün derslerimiz vardı. Diğer öğrenciler eve giderken, ben de çalışmak için laboratuvara giderdim. Bazen sabah 4'e kadar çalışırdım."   1992 yılında tıp fakültesini bitiren Uğur Şahin, Saarland Üniversitesi Tıp Merkezi'ne geçmeden önce birkaç yıl Köln Üniversitesi'nde iç hastalıkları, hematoloji ve onkoloji doktoru olarak çalıştı. Köln Üniversitesi'ndeyken, bir tıp öğrencisi ve İstanbul'dan Almanya'ya gelen bir doktorun kızı olan Özlem Türeci ile tanıştı.
Amerika'lı Pfizer ile birlikte aşı geliştiren Alman BioNTech firmasının kurucusu aşı ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

Pfizer/BioNTech aşısının arkasındaki isim olan Uğur Şahin, Alman Bild am Sonntag gazetesine konuştu. Aşının etkisinin dördüncü aydan sonra azalmaya başladığını söyleyen Uğur Şahin, 3. doz aşının virüse karşı korumayı tekrardan artırdığını açıkladı.

 

DOKUZUNCU AYA KADAR YÜKSEK KORUMA SAĞLIYOR

"Gripte olduğu gibi yılda bir defa aşı yapılması yeterli olacaktır" diyen 56 yaşındaki bilim adamı Uğur Şahin,  Pfizer/BioNTech aşısının  dokuzuncu aya kadar yüksek koruma sağladığını söyledi.Bununla birlikte Uğur Şahin dördüncü doz aşının ne zaman yapılması gerektiğine dair yeterli veri olmadığını söyledi.

 

UĞUR ŞAHİN KİMDİR?

BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin 1965 yılında Türkiye'de doğdu. Henüz 4 yaşındayken, annesiyle birlikte Ford şirketinde çalışan babasının yanına Köln'e taşındı. Liseden mezun olduktan sonra Köln Üniversitesi'nde tıp eğitimi aldı. 20 yaşına geldiğinde, henüz daha öğrenciyken, bir laboratuvarda çalışmaya başladı.Uğur Şahin o günleri "Akşam saat 4'e kadar bütün gün derslerimiz vardı. Diğer öğrenciler eve giderken, ben de çalışmak için laboratuvara giderdim. Bazen sabah 4'e kadar çalışırdım."

 

1992 yılında tıp fakültesini bitiren Uğur Şahin, Saarland Üniversitesi Tıp Merkezi'ne geçmeden önce birkaç yıl Köln Üniversitesi'nde iç hastalıkları, hematoloji ve onkoloji doktoru olarak çalıştı. Köln Üniversitesi'ndeyken, bir tıp öğrencisi ve İstanbul'dan Almanya'ya gelen bir doktorun kızı olan Özlem Türeci ile tanıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.