Müzisyenler iki yıldır hayata tutunma mücadelesi veriyor

EKONOMİ 16.11.2021 - 19:20, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1668+ kez okundu.
 

Müzisyenler iki yıldır hayata tutunma mücadelesi veriyor

DJ Milko: Müzik sektörünün normale dönmesi 5 yıl sürecek

“DJ Milko” ismiyle tanınan Günay Başaran, müzik emekçilerinin içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekerek, “Pandemi döneminde yetkililere sesimizi duyuramadık; aldığımız destekler yeterli olmadı ve tüm şartlar aleyhimize işledi. Bu travmatik durumu aşmamız kolay olmayacak. Müzik sektörünün normale dönmesinin en az 5 yıl süreceğini tahmin ediyorum.” dedi.  Koronavirüs pandemisi sebebiyle etkinliklerin iptal edilmesinden olumsuz etkilenen sektörlerin başında müzik endüstrisi geliyor. Pandemi kısıtlamalarının sona ermesi sonrası etkinliklerin tekrar başlaması, müzik emekçileri için umut oldu. Ancak pandeminin müzik emekçileri üzerindeki olumsuz etkilerinin kısa vadede telafi edilmesi olası görülmüyor. “DJ Milko” lakaplı deneyimli müzisyen Günay Başaran, pandemi sonrası dönemde müzisyenlerin durumunu değerlendirdi.  2021 yaz sezonunda biraz olsun toplanmaya başladıklarını belirten Günay Başaran, “Pandemi döneminin ilk etkilerini müzisyenler olarak biz yaşadık. Canlı müzik ve eğlence sektöründeki iptaller, planlarımızı alt üst etti. Bu dönemde çok zor durumlar yaşadık. 2021 yaz ve sonbahar aylarında etkinliklerin ve mekanların kapılarını açması ile normale dönüş sürecine girdik diyebilirim; ancak bu süreç uzun sürecek gibi görünüyor.” ifadelerini kullandı.
DJ Milko: Müzik sektörünün normale dönmesi 5 yıl sürecek

“DJ Milko” ismiyle tanınan Günay Başaran, müzik emekçilerinin içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekerek, “Pandemi döneminde yetkililere sesimizi duyuramadık; aldığımız destekler yeterli olmadı ve tüm şartlar aleyhimize işledi. Bu travmatik durumu aşmamız kolay olmayacak. Müzik sektörünün normale dönmesinin en az 5 yıl süreceğini tahmin ediyorum.” dedi.



Koronavirüs pandemisi sebebiyle etkinliklerin iptal edilmesinden olumsuz etkilenen sektörlerin başında müzik endüstrisi geliyor. Pandemi kısıtlamalarının sona ermesi sonrası etkinliklerin tekrar başlaması, müzik emekçileri için umut oldu. Ancak pandeminin müzik emekçileri üzerindeki olumsuz etkilerinin kısa vadede telafi edilmesi olası görülmüyor. “DJ Milko” lakaplı deneyimli müzisyen Günay Başaran, pandemi sonrası dönemde müzisyenlerin durumunu değerlendirdi.



2021 yaz sezonunda biraz olsun toplanmaya başladıklarını belirten Günay Başaran, “Pandemi döneminin ilk etkilerini müzisyenler olarak biz yaşadık. Canlı müzik ve eğlence sektöründeki iptaller, planlarımızı alt üst etti. Bu dönemde çok zor durumlar yaşadık. 2021 yaz ve sonbahar aylarında etkinliklerin ve mekanların kapılarını açması ile normale dönüş sürecine girdik diyebilirim; ancak bu süreç uzun sürecek gibi görünüyor.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.