Aşure kardeşlik için kaynadı

GÜNDEM 14.09.2021 - 09:38, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1813+ kez okundu.
 

Aşure kardeşlik için kaynadı

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şubesince düzenlenen aşure etkinliğinde konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Kerbela’nın yüzyıllarca dinmeyen adı olduğunu belirterek, tutulan matem oruçlarının ve yapılan ibadetlerin kabul edilmesini diledi. Binlerce yurttaşın katıldığı etkinlikte Güler Duman konser verdi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şubesince düzenlenen etkinlikte aşure kazanları barış, dostluk ve kardeşlik için kaynadı. Yüzüncüyıl Cemevi’nde düzenlenen aşure etkinliği deyişlerin söylenmesi semah gösterisi ile başladı. Binlerce yurttaşın katıldığı etkinlikte konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Kerbela; yüzlerce yıldır dinmeyen acının adıdır, Kerbela; Hak ile batılın mücadelesinin sembolü olmuş, 1341 yıldır sevgi ile zulmün, iyilik ve kötülüğün karşı karşıya geldiği gün olarak akıllarda, yüreklerde yer etmiştir” dedi. ALEVİLER MAZLUMUN YANINDA YER ALIRLAR Kerbela’yı İslam tarihinin en acı olayı olarak niteleyen Başkan Soner Çetin, “Kerbela’da Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in torunu, Şah-ı Merdan İmam Ali’nin oğlu İmam Hüseyin ve yoldaşlarının şehit edilmesi ile Emeviler tarafından peygamberin soyunun yok edilmesi amaçlanmıştır. Bu olayın yıldönümünde yüzyıllardır Ehli Beyt dostları Muharrem ayında 12 gün matem orucu tutmakta, İmam Hüseyin’in koşullar ne olursa olsun Hakk’ın yanında olmayı ve zulme başkaldırmayı öğütleyen mücadelesini yad etmektedirler. Ne mutlu ki o canlara her zaman Hakk’tan hakikatten yana olurlar, zulmün karşısında dururlar, mazlumun yanında yer alırlar” şeklinde konuştu.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şubesince düzenlenen aşure etkinliğinde konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Kerbela’nın yüzyıllarca dinmeyen adı olduğunu belirterek, tutulan matem oruçlarının ve yapılan ibadetlerin kabul edilmesini diledi. Binlerce yurttaşın katıldığı etkinlikte Güler Duman konser verdi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şubesince düzenlenen etkinlikte aşure kazanları barış, dostluk ve kardeşlik için kaynadı.

Yüzüncüyıl Cemevi’nde düzenlenen aşure etkinliği deyişlerin söylenmesi semah gösterisi ile başladı. Binlerce yurttaşın katıldığı etkinlikte konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Kerbela; yüzlerce yıldır dinmeyen acının adıdır, Kerbela; Hak ile batılın mücadelesinin sembolü olmuş, 1341 yıldır sevgi ile zulmün, iyilik ve kötülüğün karşı karşıya geldiği gün olarak akıllarda, yüreklerde yer etmiştir” dedi.

ALEVİLER MAZLUMUN YANINDA YER ALIRLAR

Kerbela’yı İslam tarihinin en acı olayı olarak niteleyen Başkan Soner Çetin, “Kerbela’da Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in torunu, Şah-ı Merdan İmam Ali’nin oğlu İmam Hüseyin ve yoldaşlarının şehit edilmesi ile Emeviler tarafından peygamberin soyunun yok edilmesi amaçlanmıştır. Bu olayın yıldönümünde yüzyıllardır Ehli Beyt dostları Muharrem ayında 12 gün matem orucu tutmakta, İmam Hüseyin’in koşullar ne olursa olsun Hakk’ın yanında olmayı ve zulme başkaldırmayı öğütleyen mücadelesini yad etmektedirler. Ne mutlu ki o canlara her zaman Hakk’tan hakikatten yana olurlar, zulmün karşısında dururlar, mazlumun yanında yer alırlar” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.