akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

İLK ORGAN NAKLİ TARİHİ KİLİKYA'NIN AYAS KENTİNDE Mİ YAPILDI?

BİLİM 09.12.2021 - 08:44, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1173+ kez okundu.
 

İLK ORGAN NAKLİ TARİHİ KİLİKYA'NIN AYAS KENTİNDE Mİ YAPILDI?

Adanamızın sevilen insanı Dr.Haluk Uygur, bir hekim olmasının yanı sıra bilim ve sanat konularında da üretken başarılı bir insandır Yıllardır tarihte ilk org az naklinin AYAS kentinde gerçekleştirildiği konusunda bilgiler verir.Aşağıdaki bilgiler de ona aittir "İlk Organ Nakli Ayas (Yumurtalık) Şehrinde mi Yapıldı?   Efsaneler ve bazı Hıristiyanlık söylenceleri dünyada ilk organ naklinin o zamanki ismi Aegea (Ayas) olan Adana'nın Yumurtalık ilçesinde yapıldığını anlatıyor. Cosmo ve Damian isimli ikiz iki kardeşin, bir zencinin bacağını, bir beyazın kanserli bacağı yerine taktıkları söyleniyor. Günümüzden tam 2000 yıl önce... Sonradan düşmanlarının; Damian'ın ölümden dönderdiği bir hastasının şifahanenin bir köşesine bıraktığı bir adet yumurtayı bahane ederek, bu başarılı iki hekimi öldürttüklerini de biliyoruz. Gerçi gerçek anlaşılıp, Cosmo ve Damian Hıristiyanlarca aziz ilan edilmiş ama dünyada başarılı olmanın bedelini ağır ödemişler. Aşağıdaki Fotoğraflar bazı kiliselerde olayı anlatan duvar resimlerinden alıntıdır. Kaynak: Haluk Uygur". Merak ettik ama Dr.Haluk Uygur'un bahsettiği olay gerçek olabilir mi?
Adanamızın sevilen insanı Dr.Haluk Uygur, bir hekim olmasının yanı sıra bilim ve sanat konularında da üretken başarılı bir insandır Yıllardır tarihte ilk org az naklinin AYAS kentinde gerçekleştirildiği konusunda bilgiler verir.Aşağıdaki bilgiler de ona aittir "İlk Organ Nakli Ayas (Yumurtalık) Şehrinde mi Yapıldı?
 
Efsaneler ve bazı Hıristiyanlık söylenceleri dünyada ilk organ naklinin o zamanki ismi Aegea (Ayas) olan Adana'nın Yumurtalık ilçesinde yapıldığını anlatıyor.
Cosmo ve Damian isimli ikiz iki kardeşin, bir zencinin bacağını, bir beyazın kanserli bacağı yerine taktıkları söyleniyor.
Günümüzden tam 2000 yıl önce...
Sonradan düşmanlarının; Damian'ın ölümden dönderdiği bir hastasının şifahanenin bir köşesine bıraktığı bir adet yumurtayı bahane ederek, bu başarılı iki hekimi öldürttüklerini de biliyoruz.
Gerçi gerçek anlaşılıp, Cosmo ve Damian Hıristiyanlarca aziz ilan edilmiş ama dünyada başarılı olmanın bedelini ağır ödemişler.
Aşağıdaki Fotoğraflar bazı kiliselerde olayı anlatan duvar resimlerinden alıntıdır.
Kaynak: Haluk Uygur".
Merak ettik ama Dr.Haluk Uygur'un bahsettiği olay gerçek olabilir mi?
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.