İlim Yayma Ödülleri Tanıtım Toplantısı İstanbul’da yapıldı

BİLİM 21.06.2023 - 09:53, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2893+ kez okundu.
 

İlim Yayma Ödülleri Tanıtım Toplantısı İstanbul’da yapıldı

  Türkiye’deki bilimsel çalışmaların teşvik edilmesi ile millî sorunlara çözüm üretebilecek imkân ve kabiliyetlerin geliştirilmesine öncü olacak evrensel nitelikteki bilimsel çalışmaları gerçekleştirenlerin mükâfatlandırıldığı ‘’İlim Yayma Ödülleri’’ bu yıl 3. kez sahiplerini bulacak. ‘’ilimyaymaodulleri.org’’ web sayfası üzerinden 14 Temmuz tarihine kadar devam edecek olan başvuru süresince üniversite, kurum ve kuruluşlar ile değerli bilim insanlarından binlerce başvuru alınıyor. Rektörler ve Akademisyenler İstanbul’da Toplandı “İlim Yayma Ödülleri Akademik Tanıtım Toplantısı” Sheraton Grand İstanbul Ataşehir’de yoğun bir katılımla gerçekleşti. Türkiye’nin dört bir yanından gelen rektörler, akademisyenler ve basın temsilcilerinden oluşan seçkin bir topluluğa 2023 İlim Yayma Ödülleri tanıtıldı. Toplantı,  İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, ve İlim Yayma Vakfı Akademik Danışma Kurulu Başkanı Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Savaşan’ın ev sahipliğinde gerçekleşti.    N. Bilal Erdoğan: “Büyük ödül 150 tam altın” Toplantının başında rektör ve akademisyenlere İlim Yayma Ödüllerinin amacı ve hedefini anlatan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan “insanlığa hizmet edebilecek çocuklarımız ilme ve bilme özendirmek istiyoruz” dedi.    “Akademik bir kariyere, ilme adanmış bir hayat yaşamaya özendirebilir miyiz? İşte böyle bir ödül var. Sadece araştırmasından, akademik çalışmasından dolayı büyük bir ödül veriliyor. Büyük ödül 150 tam altın, işte diğer 2 ödülümüz 50'şer tam altın.  Yani bununla sanki bir cazibe oluşturabiliriz. Toplumda bu işin takdir gördüğünü velilerimize anlatmış oluruz, aktarmış oluruz. Ailelerin çocuklarından beklentisi bugün mühendis, doktor, avukat olmak makbul, 'Evladım doktor ol, mühendis ol, avukat ol. Ya da memur ol, öğretmen vesaire…' Bu bağlamın daha ötesinde hayaller kurabilen, daha ötesinde iddia sahibi olabilecek topluma, bilimlere, ilme, insanlığa hizmet edebilecek çocuklarımızı bu yola nasıl özendirebiliriz diye bir misyonumuz var. Buna hizmet etmemiz için biraz 'İlim Yayma Ödülleri'nin tanınırlığı tabii ki önemli. Özellikle başarılı çocukların gittiği üniversitelerde, liselerde onların gündemine girebilmemiz önemli. Ama öbür taraftan da tabii ki Türkiye'deki en üst düzey ilmi çalışmaları, en üst düzey araştırmaları da ödüllendirmek istiyoruz ki, Türkiye'deki akademik çalışmanın Türkiye'deki araştırma düzeyinin kalitesini yükseltebilelim.

 

Türkiye’deki bilimsel çalışmaların teşvik edilmesi ile millî sorunlara çözüm üretebilecek imkân ve kabiliyetlerin geliştirilmesine öncü olacak evrensel nitelikteki bilimsel çalışmaları gerçekleştirenlerin mükâfatlandırıldığı ‘’İlim Yayma Ödülleri’’ bu yıl 3. kez sahiplerini bulacak. ‘’ilimyaymaodulleri.org’’ web sayfası üzerinden 14 Temmuz tarihine kadar devam edecek olan başvuru süresince üniversite, kurum ve kuruluşlar ile değerli bilim insanlarından binlerce başvuru alınıyor.

Rektörler ve Akademisyenler İstanbul’da Toplandı

“İlim Yayma Ödülleri Akademik Tanıtım Toplantısı” Sheraton Grand İstanbul Ataşehir’de yoğun bir katılımla gerçekleşti. Türkiye’nin dört bir yanından gelen rektörler, akademisyenler ve basın temsilcilerinden oluşan seçkin bir topluluğa 2023 İlim Yayma Ödülleri tanıtıldı. Toplantı,  İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, ve İlim Yayma Vakfı Akademik Danışma Kurulu Başkanı Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Savaşan’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. 

 

N. Bilal Erdoğan: “Büyük ödül 150 tam altın”

Toplantının başında rektör ve akademisyenlere İlim Yayma Ödüllerinin amacı ve hedefini anlatan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan “insanlığa hizmet edebilecek çocuklarımız ilme ve bilme özendirmek istiyoruz” dedi. 

 

“Akademik bir kariyere, ilme adanmış bir hayat yaşamaya özendirebilir miyiz? İşte böyle bir ödül var. Sadece araştırmasından, akademik çalışmasından dolayı büyük bir ödül veriliyor. Büyük ödül 150 tam altın, işte diğer 2 ödülümüz 50'şer tam altın.  Yani bununla sanki bir cazibe oluşturabiliriz. Toplumda bu işin takdir gördüğünü velilerimize anlatmış oluruz, aktarmış oluruz. Ailelerin çocuklarından beklentisi bugün mühendis, doktor, avukat olmak makbul, 'Evladım doktor ol, mühendis ol, avukat ol. Ya da memur ol, öğretmen vesaire…' Bu bağlamın daha ötesinde hayaller kurabilen, daha ötesinde iddia sahibi olabilecek topluma, bilimlere, ilme, insanlığa hizmet edebilecek çocuklarımızı bu yola nasıl özendirebiliriz diye bir misyonumuz var. Buna hizmet etmemiz için biraz 'İlim Yayma Ödülleri'nin tanınırlığı tabii ki önemli. Özellikle başarılı çocukların gittiği üniversitelerde, liselerde onların gündemine girebilmemiz önemli. Ama öbür taraftan da tabii ki Türkiye'deki en üst düzey ilmi çalışmaları, en üst düzey araştırmaları da ödüllendirmek istiyoruz ki, Türkiye'deki akademik çalışmanın Türkiye'deki araştırma düzeyinin kalitesini yükseltebilelim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.