Gürer: “Şap ile süt sorunu artacak”
Gürer: “Şap ile süt sorunu artacak”
ŞAP HASTALIĞI HAYVANCILIKTA YENİ SORUNLAR YARATTI
Farklı illerde görülen şap hastalığının hayvancılıkta yeni bir sorunun kapısını araladığına işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yem fiyatlarındaki artış nedeniyle hayvanlar kesime gönderiliyordu; inekler, düveler, gebe hayvanlar kesildi, o yetmedi depremle telef olan hayvanlardan sonra bu kere de şap hastalığı özellikle büyükbaş hayvancılık yapanların sorunlarını katladı” dedi.
11 MİLYON 750 SİN AŞI NEREDE?
Son günlerde artış gösteren şap hastalığının Tarım ve Orman Bakanlığının vurdumduymazlığının yansıması olduğuna işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İthal 11 milyon 750 bin hayvan aşısı getirilip her yıl düzenli hayvan aşılamasının yapıldığını açıklayan Bakanlığın bu bağlamda işini düzenli ve sürekli takip etmediği ortaya çıkmıştır” değerlendirmesinde bulundu.
SÜT VE ETTE SORUN YAŞANABİLİR
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, şap hastalığının, bulaşıcılığı yüksek bir hastalık olduğuna da dikkat çekerek, “Yaban hayvanından insana, dolaylı yollardan hayvana taşınabilmektedir. Bu bağlamda, büyükbaş hayvanların süt sorunları artacaktır, sütte ve ette yaşanan sorunlar katlanacaktır” uyarısında bulundu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.