DR SADIK AHMET'İN ADI SARIÇAM'DA YAŞAYACAK

GÜNDEM 02.12.2021 - 12:36, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1104+ kez okundu.
 

DR SADIK AHMET'İN ADI SARIÇAM'DA YAŞAYACAK

Sarıçam Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yaptırılan parkta, 1995 yılında şüpheli bir trafik kazasında hayatını kaybeden Dr. Sadık Ahmet'in anıtı düzenlenen törenle açıldı.  Dr. Sadık Ahmet'in eşi Işık Sadık Ahmet’inde katıldığı açılış, duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Sarıçam Belediyesi’nin her ay iki mahalleye park projesi kapsamında, Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde yaptığı parkta, Hayatını Batı Trakya Türklerinin haklarını savunmaya adamış, Dr. Sadık Ahmet'in adının verildiği anıtın açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine Dr. Sadık Ahmet'in eşi Işık Sadık Ahmet, Adana Valisi Süleyman Elban, Sarıçam İlçe Kaymakamı Müfit Gültekin, Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Milliyetçi Hareket Partisi Sarıçam İlçe Başkanı Mustafa Kızılelma, Ak Parti Sarıçam İlçe Başkanı Emrah Ceylan,  Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Dr. Özgür Kara, Sarıçam, Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanımız Sn. Aziz Sağıroğlu, Sarıçam Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanımız Sn. Hasan Çetintaş, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. “DR. SADIK AHMET’İN ADININ SARIÇAM’DA YAŞATILACAK OLMASI BİZLER İÇİN ÇOK ANLAMLI” Törende ilk olarak konuşan Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Dr. Özgür Kara, Dr. Sadık Ahmet’in adının Sarıçam’da yaşatılacak olmasının kendileri için çok anlamlı ve çok değerli olduğunu belirtti. Kara “ Dr. Sadık Ahmet adı daha önce Adana’da bir bulvara verilmişti. Bizlerde Dr. Sadık Ahmet’in davasına daha fazla nasıl sahip çıkabiliriz diye fikir yorduk. Bu fikrimizi Sarıçam Belediye Başkanımız Sayın Bilal Uludağ ile paylaştığımızda kendisi de bu olayı, önce meclis gündemine getirdi ardından parkımıza adını vererek daha sonra bu anıtın yapımını gerçekleştirdi. Bizlerde sosyal medya adreslerimizden paylaşmıştık o dönem. Işık hanım da bu paylaşımımızı görerek çok mutlu olduğunu ve Dr. Sadık Ahmet’in anıtının açılışında ben de olmak istiyorum dedi. Açılışımıza katılarak Dr. Sadık Ahmet’in davasına sahip çıkarak aramıza katıldı, bizleri onurlandırdı. Kendisine Teşekkür ediyorum. Bu parkı ve anıtı kazandırarak Dr. Sadık Ahmet’in davasına sahip çıkan Sarıçam Belediye Başkanımız Sayın Bilal Uludağ’a çok teşekkür ediyorum. ”dedi. Daha sonra kürsüye gelen Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ise yaptığı konuşmada, ömrünü Batı Trakya Türklerinin bağımsızlığına adamış ve bu uğurda bedeller ödemiş Dr. Sadık Ahmet’in adını Sarıçam’da yaşatacak olmalarından dolayı ayrı bir heyecan ve mutluluk yaşadıklarını dile getirdi.

Sarıçam Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yaptırılan parkta, 1995 yılında şüpheli bir trafik kazasında hayatını kaybeden Dr. Sadık Ahmet'in anıtı düzenlenen törenle açıldı.  Dr. Sadık Ahmet'in eşi Işık Sadık Ahmet’inde katıldığı açılış, duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Sarıçam Belediyesi’nin her ay iki mahalleye park projesi kapsamında, Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde yaptığı parkta, Hayatını Batı Trakya Türklerinin haklarını savunmaya adamış, Dr. Sadık Ahmet'in adının verildiği anıtın açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenine Dr. Sadık Ahmet'in eşi Işık Sadık Ahmet, Adana Valisi Süleyman Elban, Sarıçam İlçe Kaymakamı Müfit Gültekin, Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Milliyetçi Hareket Partisi Sarıçam İlçe Başkanı Mustafa Kızılelma, Ak Parti Sarıçam İlçe Başkanı Emrah Ceylan,  Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Dr. Özgür Kara, Sarıçam, Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanımız Sn. Aziz Sağıroğlu, Sarıçam Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanımız Sn. Hasan Çetintaş, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“DR. SADIK AHMET’İN ADININ SARIÇAM’DA YAŞATILACAK OLMASI BİZLER İÇİN ÇOK ANLAMLI”

Törende ilk olarak konuşan Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Dr. Özgür Kara, Dr. Sadık Ahmet’in adının Sarıçam’da yaşatılacak olmasının kendileri için çok anlamlı ve çok değerli olduğunu belirtti. Kara “ Dr. Sadık Ahmet adı daha önce Adana’da bir bulvara verilmişti. Bizlerde Dr. Sadık Ahmet’in davasına daha fazla nasıl sahip çıkabiliriz diye fikir yorduk. Bu fikrimizi Sarıçam Belediye Başkanımız Sayın Bilal Uludağ ile paylaştığımızda kendisi de bu olayı, önce meclis gündemine getirdi ardından parkımıza adını vererek daha sonra bu anıtın yapımını gerçekleştirdi. Bizlerde sosyal medya adreslerimizden paylaşmıştık o dönem. Işık hanım da bu paylaşımımızı görerek çok mutlu olduğunu ve Dr. Sadık Ahmet’in anıtının açılışında ben de olmak istiyorum dedi. Açılışımıza katılarak Dr. Sadık Ahmet’in davasına sahip çıkarak aramıza katıldı, bizleri onurlandırdı. Kendisine Teşekkür ediyorum. Bu parkı ve anıtı kazandırarak Dr. Sadık Ahmet’in davasına sahip çıkan Sarıçam Belediye Başkanımız Sayın Bilal Uludağ’a çok teşekkür ediyorum. ”dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ise yaptığı konuşmada, ömrünü Batı Trakya Türklerinin bağımsızlığına adamış ve bu uğurda bedeller ödemiş Dr. Sadık Ahmet’in adını Sarıçam’da yaşatacak olmalarından dolayı ayrı bir heyecan ve mutluluk yaşadıklarını dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.