“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

KÜLTÜR 28.08.2023 - 11:07, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1901+ kez okundu.
 

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

  Mutsuzluk, günümüz koşullarında insanın en büyük derdi. Columbia Üniversitesi merkezli düşünce kuruluşu Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı’nın yayınladığı Dünya Mutluluk Raporu’na göre Türkiye, 2023 Mutluluk Raporu'nda 137 ülke içinde 106. sırada yer alıyor. Koşulların bu kadar zorlu olduğu bir hayatta ise sağlıklı kalmanın ilk anahtarı gülümsemek.   Hastanelerin en hüzünlü koridorlarına sahip onkoloji bölümünde kariyerini sürdüren Uzm. Dr. Tayfun Hancılar ise mutsuzluk yerine gülümsemeyi tercih edenlerden. Çünkü gülümsemenin olağanüstü gücüne inanıyor ve herkesi bu yönde teşvik ediyor. Hastalıklardan ziyade gülümsemenin bulaşıcılığını savunan Hancılar, okuyanın yüzünde bir tebessüm yaratmak adına “Doktordan Az Kullanılmış” kitabını yazdı. Kitapta Hancılar’ın perspektifiyle insana, hayata, ilişkilere dair birçok konu mizahi bir dille ele alınıyor.  Türkiye’nin mutsuzluk sıralamasında epey ön sıralarda olduğunun altını çizen Hancılar, “Ben de 32 yıllık bir onkolog olarak hayatım boyunca mutsuzluk yerine gülümsemeyi tercih ettim. Yapabildiğim kadarıyla… Bu kitap yüzünüzde hafif bir gülümseme yaratabilmek için yazıldı. İlk on sayfayı okuyup kendinizi mutlu hissediyorsanız devam edin… Sonuna kadar geldiyseniz tebrikler, ‘mutluluğu ve gülmeyi’ seven birisiniz demektir. Unutmayın sağlık en önemli varlığımız ve sağlık da ancak mutlu beyinlerde olur!” dedi.   İşte Hancılar’ın kitabından birkaç küçük tüyo;  “Cömert, tutumlu ve cimri erkek arasındaki farka bakalım. Cömert erkek sizi sinema öncesi şık bir restorana götürür, VIP salonda film izletir. Patlamış mısır ve dondurmanızı eksik etmez. Tutumlu erkek sizi sinemaya davet eder ama VIP salona değil normal salona bilet alır. İndirimli patlamış mısır menüsüne yönelir, yanında ekstra içecek ısmarlamaz. Cimri erkek ise sizi evde film izlemeye ikna eder. “Daha net görünüyor hayatım,” diyerek salondaki ışıkları kapatır ve patlamış mısırın çoğunu kendi yer.”   “Parayla saadet olur ama sadece para saadet getirmez. Çünkü kenarda duran, harcanmayan para mutluluk vermiyor. Psikologlar yaptıkları araştırmada, ellerindeki parayı dışarıda yiyecekleri bir yemeğe, tiyatroya ya da macera dolu tatillere harcayanların, paralarını biriktirenlere nazaran daha mutlu olduklarını ortaya çıkardı.”  Dr. Tayfun Hancılar, “Aşkın ömrü kaç yıldır? Kadınlar neden daha uzun yaşar? Kim daha iyi yalan söyler? Bilimsel yollarla kadın nasıl etkilenir? Cimri eş neden tercih edilmelidir? Standartlar yaratıcılığı durduruyor, hepimiz Pisa Kulesi’yiz.” gibi ilgi çekici başlıklara dair görüşlerini, hayat deneyimleri anılar eşliğinde anlatırken, okuyucuları keyifli bir dünyaya davet ediyor. Siz de bu dünyanın kapılarını aralamak istiyorsanız ve “gülmek iyileştirir” mottosuna inanıyorsanız bir de gülümsemeye ihtiyacınız varsa, Müptela Yayınları tarafından çıkarılan “Doktordan Az Kullanılmış” kitabını okuyabilirsiniz. 

 

Mutsuzluk, günümüz koşullarında insanın en büyük derdi. Columbia Üniversitesi merkezli düşünce kuruluşu Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı’nın yayınladığı Dünya Mutluluk Raporu’na göre Türkiye, 2023 Mutluluk Raporu'nda 137 ülke içinde 106. sırada yer alıyor. Koşulların bu kadar zorlu olduğu bir hayatta ise sağlıklı kalmanın ilk anahtarı gülümsemek.

 

Hastanelerin en hüzünlü koridorlarına sahip onkoloji bölümünde kariyerini sürdüren Uzm. Dr. Tayfun Hancılar ise mutsuzluk yerine gülümsemeyi tercih edenlerden. Çünkü gülümsemenin olağanüstü gücüne inanıyor ve herkesi bu yönde teşvik ediyor. Hastalıklardan ziyade gülümsemenin bulaşıcılığını savunan Hancılar, okuyanın yüzünde bir tebessüm yaratmak adına “Doktordan Az Kullanılmış” kitabını yazdı. Kitapta Hancılar’ın perspektifiyle insana, hayata, ilişkilere dair birçok konu mizahi bir dille ele alınıyor. 

Türkiye’nin mutsuzluk sıralamasında epey ön sıralarda olduğunun altını çizen Hancılar, “Ben de 32 yıllık bir onkolog olarak hayatım boyunca mutsuzluk yerine gülümsemeyi tercih ettim. Yapabildiğim kadarıyla… Bu kitap yüzünüzde hafif bir gülümseme yaratabilmek için yazıldı. İlk on sayfayı okuyup kendinizi mutlu hissediyorsanız devam edin… Sonuna kadar geldiyseniz tebrikler, ‘mutluluğu ve gülmeyi’ seven birisiniz demektir. Unutmayın sağlık en önemli varlığımız ve sağlık da ancak mutlu beyinlerde olur!” dedi.

 

İşte Hancılar’ın kitabından birkaç küçük tüyo; 

“Cömert, tutumlu ve cimri erkek arasındaki farka bakalım. Cömert erkek sizi sinema öncesi şık bir restorana götürür, VIP salonda film izletir. Patlamış mısır ve dondurmanızı eksik etmez. Tutumlu erkek sizi sinemaya davet eder ama VIP salona değil normal salona bilet alır. İndirimli patlamış mısır menüsüne yönelir, yanında ekstra içecek ısmarlamaz. Cimri erkek ise sizi evde film izlemeye ikna eder. “Daha net görünüyor hayatım,” diyerek salondaki ışıkları kapatır ve patlamış mısırın çoğunu kendi yer.” 

 “Parayla saadet olur ama sadece para saadet getirmez. Çünkü kenarda duran, harcanmayan para mutluluk vermiyor. Psikologlar yaptıkları araştırmada, ellerindeki parayı dışarıda yiyecekleri bir yemeğe, tiyatroya ya da macera dolu tatillere harcayanların, paralarını biriktirenlere nazaran daha mutlu olduklarını ortaya çıkardı.” 

Dr. Tayfun Hancılar, “Aşkın ömrü kaç yıldır? Kadınlar neden daha uzun yaşar? Kim daha iyi yalan söyler? Bilimsel yollarla kadın nasıl etkilenir? Cimri eş neden tercih edilmelidir? Standartlar yaratıcılığı durduruyor, hepimiz Pisa Kulesi’yiz.” gibi ilgi çekici başlıklara dair görüşlerini, hayat deneyimleri anılar eşliğinde anlatırken, okuyucuları keyifli bir dünyaya davet ediyor. Siz de bu dünyanın kapılarını aralamak istiyorsanız ve “gülmek iyileştirir” mottosuna inanıyorsanız bir de gülümsemeye ihtiyacınız varsa, Müptela Yayınları tarafından çıkarılan “Doktordan Az Kullanılmış” kitabını okuyabilirsiniz. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.