Çocukları nasıl okur yaparız?

SANAT 08.05.2022 - 11:37, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2312+ kez okundu.
 

Çocukları nasıl okur yaparız?

Öğretmenler ve ebeveynler için büyük bir mesele: Çocukları nasıl okur yaparız?

Çocukların severek ve bağımsız olarak kitap okuması kendilerini daha iyi ifade etmelerini, kelime dağarcıklarının gelişmesini gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlara farklı çözüm yolları üretebilmeleri gibi çok önemli kazanımlar sağlar. Ancak çocuklara kitap okumayı sevdirmek uzun ve zahmetli bir yolculuktur. Erken yaşlarda çocuklara okuma sevgisi kazandırmak amacıyla Azerbaycan ve Türkiye’deki okullarımızdan dokuz öğretmen Story Telling For Children isimli örnek bir eTwinning projesi başlattı. Proje yürütücüsü okullar ve öğretmenler; Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi-Adapazarı-Berrin TERCAN Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Mesleki ve Tekniki Anadolu Lisesi-İstanbul-Ezgi AVCI Baki, 220 saylı mekteb-lisey-Baku, Azerbaycan-Nigar İSMAYİLOVA Sevgi Anaokulu-Adana-Nurcan NANE,Fatma GÜRSOY,Halime SÜMER,Emine ÖZDEMİR Toki Şehit Mustafa Dolumay Anaokulu-Antakya-Nimet RİFAİOĞLU Yunus Emre Anaokulu-Aydın-Özgül SAĞIR Çocukların erken yaşlarda kitaplara erişmesinin onların gelecekteki okur yazarlıkları için çok önemli olduğunu belirtirken  çocukların kitaba erişimini sağlayanların okullarda öğretmenler evde ise ebeveynler olduğuna bu nedenle de olabilecek en erken yaşta onların kitaplarla tanıştırılması gerektiğine dikkat çektiler.
Öğretmenler ve ebeveynler için büyük bir mesele: Çocukları nasıl okur yaparız?

Çocukların severek ve bağımsız olarak kitap okuması kendilerini daha iyi ifade etmelerini, kelime dağarcıklarının gelişmesini gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlara farklı çözüm yolları üretebilmeleri gibi çok önemli kazanımlar sağlar. Ancak çocuklara kitap okumayı sevdirmek uzun ve zahmetli bir yolculuktur.
Erken yaşlarda çocuklara okuma sevgisi kazandırmak amacıyla Azerbaycan ve Türkiye’deki okullarımızdan dokuz öğretmen Story Telling For Children isimli örnek bir eTwinning projesi başlattı. Proje yürütücüsü okullar ve öğretmenler;
Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi-Adapazarı-Berrin TERCAN
Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Mesleki ve Tekniki Anadolu Lisesi-İstanbul-Ezgi AVCI
Baki, 220 saylı mekteb-lisey-Baku, Azerbaycan-Nigar İSMAYİLOVA
Sevgi Anaokulu-Adana-Nurcan NANE,Fatma GÜRSOY,Halime SÜMER,Emine ÖZDEMİR
Toki Şehit Mustafa Dolumay Anaokulu-Antakya-Nimet RİFAİOĞLU
Yunus Emre Anaokulu-Aydın-Özgül SAĞIR
Çocukların erken yaşlarda kitaplara erişmesinin onların gelecekteki okur yazarlıkları için çok önemli olduğunu belirtirken  çocukların kitaba erişimini sağlayanların okullarda öğretmenler evde ise ebeveynler olduğuna bu nedenle de olabilecek en erken yaşta onların kitaplarla tanıştırılması gerektiğine dikkat çektiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.