ÇED’in ‘Anne’ temalı yarışması ödül töreni gerçekleştirildi

KÜLTÜR 29.08.2022 - 09:23, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1338+ kez okundu.
 

ÇED’in ‘Anne’ temalı yarışması ödül töreni gerçekleştirildi

Çukurova Edebiyatçılar Derneği’nin (ÇED) geleneksel olarak düzenlediği Anneler Günü Şiir Yarışması’nın ödül töreni 75. Yıl Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi. Bu yıl 10. Düzenlenen yarışmanın ödül töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Birbirinden seçkin kalemlerin değerlendirilme anında hüzünlü ve duygulu anların yaşanmasına sebep olurken, Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş, yüzlerce eserin jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek dereceye girenlerin belirlendiğini aktardı. Annelere yönelik yarışmaya katılımın fazla olmasının sevincini yaşadıklarını kaydeden Tekbaş, “Türk Edebiyatı’na katkı koymak ve yeni edebiyatçılara, şairlere yol açmak için bir çok faaliyetler düzenliyoruz. Anneye olan sevgi ve özlemlerimizi dile getirmek için Türkiye’de bir ilki başlatarak ‘Anne’ye olan bitimsizliğimizi şiirle dile getirmeyi amaç edindik” diye konuştu. Dereceye giren şairleri de kutlayan Tekbaş, “Birbirinden değerli katılımcılara gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi. DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ Yarışmanın birincisi, Bursa’dan katılan Şair Muhammet Zeki Bayraktar’ın ‘Sar Diye Geldim’ isimli hece şiirini, şairin törene katılamaması sebebiyle Erol Baksi, muhteşem yorumuyla seslendirdi. Yarışmada ikinci olan Samsun’dan katılan şair Ahmet Çukur’un ‘Anne Özlemi’ isimli hece şirini ise kendine has yorumuyla Mustafa Temel seslendirirken, üçüncü olan Balıkesir’den katılan Şair Öz Ali Yılmaz’ın ‘Başımın Tacı’ isimli şirini ise Eda Gülşah Tat seslendirerek, katılımcılara muhteşem bir şiir akşamı yaşattılar. Aydın Söke’den katılan Abdulkadir Güler’in ‘Anama Mektup’ isimli şiiri ÇED Özel Ödülü’ne layık görülürken, şiiri Münevver Düver seslendirdi. Jüri Özel Ödülü ise Mersin’den bizzat ödül törenine katılım göstererek şiirini kendi yorumuyla seslendiren Şair Meryem Özdemir’in ‘Pınar Gözü Anamın’ adlı eseri verildi. Bu yıl 10’ncusu düzenlenen ÇED Anneler Günü Şiir Yarışması’nda dereceye girenlere plaket, çiçek, kitap seti ve teşekkür plaketi takdim edilirken Kozan’ın ünlü Ozanı Süleyman Bektaş da sazının tellerine dokunurken, kendi yazdığı şiirlerinde sevda ve anne özlemini aradığını dinleyenlerin iliklerinde hissetmesini sağladı. jüri üyeliklerini Mustafa Temel, M. Naci Özer ve Bekir Dağseven’in yaptığı şiir yarışması ödül töreni sonrası ödül ÇED Başkanı Halise Tekbaş, Yönetim Kurulu Üyeleri, ödül alan şairler ve tüm katılımcılar aile fotoğrafı çektirerek anı ölümsüzleştirdi.

Çukurova Edebiyatçılar Derneği’nin (ÇED) geleneksel olarak düzenlediği Anneler Günü Şiir Yarışması’nın ödül töreni 75. Yıl Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi. Bu yıl 10. Düzenlenen yarışmanın ödül töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


Birbirinden seçkin kalemlerin değerlendirilme anında hüzünlü ve duygulu anların yaşanmasına sebep olurken, Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş, yüzlerce eserin jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek dereceye girenlerin belirlendiğini aktardı. Annelere yönelik yarışmaya katılımın fazla olmasının sevincini yaşadıklarını kaydeden Tekbaş, “Türk Edebiyatı’na katkı koymak ve yeni edebiyatçılara, şairlere yol açmak için bir çok faaliyetler düzenliyoruz. Anneye olan sevgi ve özlemlerimizi dile getirmek için Türkiye’de bir ilki başlatarak ‘Anne’ye olan bitimsizliğimizi şiirle dile getirmeyi amaç edindik” diye konuştu. Dereceye giren şairleri de kutlayan Tekbaş, “Birbirinden değerli katılımcılara gösterdikleri ilgi
ve alakadan dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.


DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Yarışmanın birincisi, Bursa’dan katılan Şair Muhammet Zeki Bayraktar’ın ‘Sar Diye Geldim’ isimli hece şiirini, şairin törene
katılamaması sebebiyle Erol Baksi, muhteşem yorumuyla seslendirdi. Yarışmada ikinci olan Samsun’dan katılan şair Ahmet Çukur’un ‘Anne Özlemi’ isimli hece şirini ise kendine has yorumuyla Mustafa Temel seslendirirken, üçüncü olan Balıkesir’den katılan Şair Öz Ali Yılmaz’ın ‘Başımın Tacı’ isimli şirini ise Eda Gülşah Tat seslendirerek, katılımcılara muhteşem bir şiir akşamı yaşattılar.


Aydın Söke’den katılan Abdulkadir Güler’in ‘Anama Mektup’ isimli şiiri ÇED Özel Ödülü’ne layık görülürken, şiiri Münevver Düver seslendirdi.
Jüri Özel Ödülü ise Mersin’den bizzat ödül törenine katılım göstererek şiirini kendi yorumuyla seslendiren Şair Meryem Özdemir’in ‘Pınar Gözü Anamın’ adlı eseri verildi.


Bu yıl 10’ncusu düzenlenen ÇED Anneler Günü Şiir Yarışması’nda dereceye girenlere plaket, çiçek, kitap seti ve teşekkür plaketi takdim edilirken Kozan’ın ünlü Ozanı Süleyman Bektaş da sazının tellerine dokunurken, kendi yazdığı şiirlerinde sevda ve anne özlemini aradığını dinleyenlerin iliklerinde hissetmesini sağladı.


jüri üyeliklerini Mustafa Temel, M. Naci Özer ve Bekir Dağseven’in yaptığı şiir yarışması ödül töreni sonrası ödül ÇED Başkanı Halise Tekbaş, Yönetim Kurulu Üyeleri, ödül alan şairler ve tüm katılımcılar aile fotoğrafı çektirerek anı ölümsüzleştirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.