Aveda Vegan Yıl Dönümünü Kutluyor

YAŞAM 08.12.2021 - 08:29, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2408+ kez okundu.
 

Aveda Vegan Yıl Dönümünü Kutluyor

Yüksek performanslı saç bakım markası Aveda, bugün ürünlerinin tamamının 100 vegan oluşunun yıldönümünü kar amacı gütmeyen Veganuary Global Hareket’ini destekleyerek kutluyor. Veganuary’nin destekçisi olan Aveda, çevreye duyarlı yaşam tarzının gezegenin sağlığı üzerindeki olumlu etkileri konusunda farkındalığı arttırarak dünya çapında veganlığın yayılmasına yardımcı oluyor.

Veganuary, hem kar amacı gütmeyen hem de her yıl yapılan, 31 gün boyunca insanları bitkisel ürünlerden oluşan bir diyet yapmaya cesaretlendiren bir organizasyondur. 2014 yılında başlayan Veganuary’nin misyonu, insanlara çevresel etki ve kişisel sağlık konusunda eğitim vermenin yanı sıra vegan tarifleri tanıtarak ve paylaşarak toplumu vegan beslenmeyi denemeleri için desteklemek ve ilham vermektir. Geçen sene Veganuary hareketine, 2020’ye oranla, 28 daha fazla katılımcı yani 500.000 kişiden daha fazla kişi katılmıştır.   Veganuary ABD Direktörü Wendy Matthews konu hakkında: “Veganuary’nin katılımcılarının nerdeyse yarısı adına ‘Veganuary Işıltısı’ koyduğumuz daha güzel bir cilde sahip olduğunu söylüyor. Vücudumuza sürdüklerimiz kadar yediklerimiz de kendimizi nasıl gördüğümüzü ve hissettiğimizi etkiler. Bu yüzden yüksek performanslı, hayvanlar üzerinde test edilmeyen ve vegan içeriklere sahip global sponsorumuz Aveda’yla çalışmaktan çok mutluyuz.” dedi.   Aveda’nın Global Marka Yöneticisi Barbara De Laere de: “Aveda markası çevreyi korumayı misyon edinmiştir ve her yıl gezegen üzerindeki zararlı etkisini azaltmak için belirli bir sayıda hedef belirler. Önceki ürünlerimizde hayvansal içerik kullanımımız çok sınırlı olsa da (örneğin balmumu), geçen Ocak ayında tamamen 100 vegan içeriklere geçmek bizim için çok önemli bir adımdı. Böylelikle müşterilerimiz için artık daha da iyi seçenekler sunabiliyoruz. İster beslenme tarzı ister yaşam tarzı olsun, veganlığı seçmek bir insanın karbon ayak izini azaltır. Veganuary ile iş birliği yaptığımız için çok heyecanlıyız çünkü bireysel etkimizi anlamanın en etkili yollarından birinin bu olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla bize düşen görevlerin ötesinde, günlük kullandığımız eşyalarımızı ve bunların hangi malzemelerden yapıldığını incelemeye önem veriyoruz.” dedi.    Uzmanlara göre bir insanın bir aylık vegan beslenmesi yaklaşık olarak 124.900 litre suyun tüketilmesini, 84 m2 ormanın kesilmesini ve 273 kg karbondioksitin yayılmasını engeller. Bu demek oluyor ki; Aveda’nın Veganuary Projesi’ ne  katılması 124 M litre suyun tüketilmesini, 84.000 m2 ormanın kesilmesini  ve 273,000 kg karbondioksit yayılmasını engellemiştir.   Aveda’nın sürdürülebilirlik girişimleriyle ilgili daha çok bilgi almak için aveda.com/sustainablefuture websitesini ziyaret edebilirsiniz.
Yüksek performanslı saç bakım markası Aveda, bugün ürünlerinin tamamının 100 vegan oluşunun yıldönümünü kar amacı gütmeyen Veganuary Global Hareket’ini destekleyerek kutluyor. Veganuary’nin destekçisi olan Aveda, çevreye duyarlı yaşam tarzının gezegenin sağlığı üzerindeki olumlu etkileri konusunda farkındalığı arttırarak dünya çapında veganlığın yayılmasına yardımcı oluyor.

Veganuary, hem kar amacı gütmeyen hem de her yıl yapılan, 31 gün boyunca insanları bitkisel ürünlerden oluşan bir diyet yapmaya cesaretlendiren bir organizasyondur. 2014 yılında başlayan Veganuary’nin misyonu, insanlara çevresel etki ve kişisel sağlık konusunda eğitim vermenin yanı sıra vegan tarifleri tanıtarak ve paylaşarak toplumu vegan beslenmeyi denemeleri için desteklemek ve ilham vermektir. Geçen sene Veganuary hareketine, 2020’ye oranla, 28 daha fazla katılımcı yani 500.000 kişiden daha fazla kişi katılmıştır.

 

Veganuary ABD Direktörü Wendy Matthews konu hakkında: “Veganuary’nin katılımcılarının nerdeyse yarısı adına ‘Veganuary Işıltısı’ koyduğumuz daha güzel bir cilde sahip olduğunu söylüyor. Vücudumuza sürdüklerimiz kadar yediklerimiz de kendimizi nasıl gördüğümüzü ve hissettiğimizi etkiler. Bu yüzden yüksek performanslı, hayvanlar üzerinde test edilmeyen ve vegan içeriklere sahip global sponsorumuz Aveda’yla çalışmaktan çok mutluyuz.” dedi.

 

Aveda’nın Global Marka Yöneticisi Barbara De Laere de: “Aveda markası çevreyi korumayı misyon edinmiştir ve her yıl gezegen üzerindeki zararlı etkisini azaltmak için belirli bir sayıda hedef belirler. Önceki ürünlerimizde hayvansal içerik kullanımımız çok sınırlı olsa da (örneğin balmumu), geçen Ocak ayında tamamen 100 vegan içeriklere geçmek bizim için çok önemli bir adımdı. Böylelikle müşterilerimiz için artık daha da iyi seçenekler sunabiliyoruz. İster beslenme tarzı ister yaşam tarzı olsun, veganlığı seçmek bir insanın karbon ayak izini azaltır. Veganuary ile iş birliği yaptığımız için çok heyecanlıyız çünkü bireysel etkimizi anlamanın en etkili yollarından birinin bu olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla bize düşen görevlerin ötesinde, günlük kullandığımız eşyalarımızı ve bunların hangi malzemelerden yapıldığını incelemeye önem veriyoruz.” dedi. 

 

Uzmanlara göre bir insanın bir aylık vegan beslenmesi yaklaşık olarak 124.900 litre suyun tüketilmesini, 84 m2 ormanın kesilmesini ve 273 kg karbondioksitin yayılmasını engeller. Bu demek oluyor ki; Aveda’nın Veganuary Projesi’ ne  katılması 124 M litre suyun tüketilmesini, 84.000 m2 ormanın kesilmesini  ve 273,000 kg karbondioksit yayılmasını engellemiştir.

 

Aveda’nın sürdürülebilirlik girişimleriyle ilgili daha çok bilgi almak için aveda.com/sustainablefuture websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.