Apple, Müzik Oynatıcısı İpod'un Üretimini Durdurduğunu Açıkladı

TEKNOLOJİ 11.05.2022 - 00:40, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2310+ kez okundu.
 

Apple, Müzik Oynatıcısı İpod'un Üretimini Durdurduğunu Açıkladı

Apple, müzik oynatıcısı iPod'un üretimini artık durdurduğunu açıkladı. Şirket iPod stoklar bitene kadar satışların devam edeceğini duyurdu. Cihaz son olarak 2019 yılında güncellenmişti.

MP3 çaların üretimine 2001 yılında başlanmıştı ve cihaza 1000 şarkı yüklenebiliyordu. Şu anda Apple'ın müzik hizmeti Apple Music'te 90 milyon şarkı bulunuyor. iPod touch, daha sonra iPhone'u icat eden Tony Fadell tarafından tasarlanmıştı.   Apple'in Dünya Pazarlama Başkan Yardımcısı Greg Joswiak, cihazın "müziğin nasıl keşfedildiğini, dinlendiğini ve paylaşıldığını tanımladığını" söyledi. CCS Insight'tan Ben Wood, iPhone'un bir gün iPod cihazların yerini almasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.   CCS Insight'tan Ben Wood "Apple iPhone'u yarattığında, bunun iPodlar için sonun başlangıcı olduğunu biliyordu. iPod'un sadece 15 yıl sonra yolun sonuna geldiğini görmek enteresan. İPod'un düşüşü, Apple'ın kendi ürünlerini harcamaktan kaygılanmadığına dair en iyi örnek."
Apple, müzik oynatıcısı iPod'un üretimini artık durdurduğunu açıkladı. Şirket iPod stoklar bitene kadar satışların devam edeceğini duyurdu. Cihaz son olarak 2019 yılında güncellenmişti.

MP3 çaların üretimine 2001 yılında başlanmıştı ve cihaza 1000 şarkı yüklenebiliyordu. Şu anda Apple'ın müzik hizmeti Apple Music'te 90 milyon şarkı bulunuyor. iPod touch, daha sonra iPhone'u icat eden Tony Fadell tarafından tasarlanmıştı.

 

Apple'in Dünya Pazarlama Başkan Yardımcısı Greg Joswiak, cihazın "müziğin nasıl keşfedildiğini, dinlendiğini ve paylaşıldığını tanımladığını" söyledi. CCS Insight'tan Ben Wood, iPhone'un bir gün iPod cihazların yerini almasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

 

CCS Insight'tan Ben Wood "Apple iPhone'u yarattığında, bunun iPodlar için sonun başlangıcı olduğunu biliyordu. iPod'un sadece 15 yıl sonra yolun sonuna geldiğini görmek enteresan. İPod'un düşüşü, Apple'ın kendi ürünlerini harcamaktan kaygılanmadığına dair en iyi örnek."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.