Rusya sel felaketiyle mücadele ediyor

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 17.04.2024 - 23:30, Güncelleme: 18.04.2024 - 01:12 356 kez okundu.
 

Rusya sel felaketiyle mücadele ediyor

Rusya'nın güneyinde Kazakistan sınırına yakın Kurgan bölgesinde, Tobol Nehri'ndeki su seviyesi 8.50 metre olarak belirlenen "tehlikeli seviye" sınırını aştı

Rusya’da sel bölgesindeki kurtarma operasyonları devam ederken, Tobol Nehri’nde su seviyesinin tehlikeli seviyeyi aştığı belirtildi. Nehirdeki su seviyesinin son 24 saat içinde 1.23 metre yükselerek 8.65 metreye ulaştığı bildirildi. Kurgan’ın merkezinde her iki saatte bir tahliye sirenlerinin çaldığı, en az 660 konutun sular altında kaldığı kaydedildi. Kurgan bölgesinin kuzeyindeki Tümen bölgesinde de İşim Nehri'nin su seviyesinin yükselmesi sonucu 14 yerleşim biriminde tahliye emri verildi. Yetkililer, Rusya'nın Ural ve Sibirya bölgelerinin yanı sıra Kazakistan'a komşu bölgelerinde nehirlerdeki su seviyelerinin hızla yükseldiği uyarısı yapıyor. (İLKHA)
Rusya'nın güneyinde Kazakistan sınırına yakın Kurgan bölgesinde, Tobol Nehri'ndeki su seviyesi 8.50 metre olarak belirlenen "tehlikeli seviye" sınırını aştı

Rusya’da sel bölgesindeki kurtarma operasyonları devam ederken, Tobol Nehri’nde su seviyesinin tehlikeli seviyeyi aştığı belirtildi.

Nehirdeki su seviyesinin son 24 saat içinde 1.23 metre yükselerek 8.65 metreye ulaştığı bildirildi.

Kurgan’ın merkezinde her iki saatte bir tahliye sirenlerinin çaldığı, en az 660 konutun sular altında kaldığı kaydedildi.

Kurgan bölgesinin kuzeyindeki Tümen bölgesinde de İşim Nehri'nin su seviyesinin yükselmesi sonucu 14 yerleşim biriminde tahliye emri verildi.

Yetkililer, Rusya'nın Ural ve Sibirya bölgelerinin yanı sıra Kazakistan'a komşu bölgelerinde nehirlerdeki su seviyelerinin hızla yükseldiği uyarısı yapıyor. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.