Depremde enkaz altında kalan Metin Muhacir ile eşi toprağa verildi

SPOR 16.02.2023 - 21:03, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1489+ kez okundu.
 

Depremde enkaz altında kalan Metin Muhacir ile eşi toprağa verildi

ANTRENÖR KAZIM TEKİN: “EVLADIMI KAYBETTİM” Kahramanmaraş’da meydana gelen 7.7 ve 7,6 şiddetinde depremde eşi Nuran Muhacir ile Hatay’da enkaz altında kalarak yaşamlarını kaybeden Çukobirlikspor’un ilk kuşak milli hentbolcusu Metin Muhacir ve eşinin 8 gün sonra cesetlerine kavuşuldu. Metin Muhacir ile eş Nuran Muhacir’in cenazeleri Adana’ya getirilerek Asri Mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine oğlu Mehmet Can ile kızı Cansu aile yakınlarının yanı sıra Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı hentbol eski hakemi Cafer Esendemir, Çukobirlikspor eski antrenörü Kazım Tekin, Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı ve Lise Müdürü Mustafa Dönmez, Beden Eğitimi Mezunları Derneği yöneticileri, ASKF Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Oymacı, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mahmut Kır, Çukurova Üniversitesi eski Rektör Danışmanı ve Çukobirlikspor eski hentbolcusu Prof. Dr. Osman Metin Yavuz, meslektaşları, hentbolcu arkadaşları ve öğrenciler katıldı. TEKİN: “METİN YÜZLERCE ÖĞRENCİYİ SPORLA TANIŞTIRDI” Çukobirlikspor hentbol takımı eski antrenörü Kazım Tekin, “Metin Muhacir hem iyi insan hem de iyi sporcuydu” diyerek şunları kaydetti; “Metin ve Çukobirlikspor’un diğer hentbolcuları 19 Mayıs Orta Okulu ve diğer okullardan henüz 12-13 yaşlarında keşfettim. Sporun her dalında çok yetenekliydi. Hentbola kazandırdım. Diğer sporcuları da Çukobirlikspor bünyesinde topladım. Minik, küçük, yıldız, genç ve büyüklerde defalarca Türkiye şampiyonlukları yaşadık. Tüm spor branşları içinde en fazla lisansa sahip hentbol olmasını sağladım. Elbette bunu tek başıma yapmadım. Ekip çalışması içinde Adana, Hentbolda Türkiye genelinde en çok konuşulan pilot bölge oldu. Rahmetli deneyimli yöneticimiz Hasan Baysaler ve Ergüven Merkezli sporcuların Çukobirlik Tesisleri’nde kadrolu işe girmelerini sağladılar. Metin Muhacir Bulgaristan, Yugoslavya ve Almanya’da milli takımla uluslararası müsabakalara katıldı. Milli olduğu için Spor Akademisi’ne girdi. Beden Eğitimi Öğretmeni olarak yüzlerce öğrenciyi sporla tanıştırdı. Antrenör ve il temsilcisi olarak onlarca öğrencisini milli takımlara kazandırdı. Türkiye genelinde hentbol ailesi tarafından çok sevilen Metin ve eşini çok talihsiz ve erken kaybettik. Mekanı cennet olsun. Evladımı kaybettim.”

ANTRENÖR KAZIM TEKİN: “EVLADIMI KAYBETTİM”

Kahramanmaraş’da meydana gelen 7.7 ve 7,6 şiddetinde depremde eşi Nuran Muhacir ile Hatay’da enkaz altında kalarak yaşamlarını kaybeden Çukobirlikspor’un ilk kuşak milli hentbolcusu Metin Muhacir ve eşinin 8 gün sonra cesetlerine kavuşuldu.

Metin Muhacir ile eş Nuran Muhacir’in cenazeleri Adana’ya getirilerek Asri Mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine oğlu Mehmet Can ile kızı Cansu aile yakınlarının yanı sıra Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı hentbol eski hakemi Cafer Esendemir, Çukobirlikspor eski antrenörü Kazım Tekin, Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı ve Lise Müdürü Mustafa Dönmez, Beden Eğitimi Mezunları Derneği yöneticileri, ASKF Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Oymacı, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mahmut Kır, Çukurova Üniversitesi eski Rektör Danışmanı ve Çukobirlikspor eski hentbolcusu Prof. Dr. Osman Metin Yavuz, meslektaşları, hentbolcu arkadaşları ve öğrenciler katıldı.

TEKİN: “METİN YÜZLERCE ÖĞRENCİYİ SPORLA TANIŞTIRDI”

Çukobirlikspor hentbol takımı eski antrenörü Kazım Tekin, “Metin Muhacir hem iyi insan hem de iyi sporcuydu” diyerek şunları kaydetti;

“Metin ve Çukobirlikspor’un diğer hentbolcuları 19 Mayıs Orta Okulu ve diğer okullardan henüz 12-13 yaşlarında keşfettim. Sporun her dalında çok yetenekliydi. Hentbola kazandırdım. Diğer sporcuları da Çukobirlikspor bünyesinde topladım. Minik, küçük, yıldız, genç ve büyüklerde defalarca Türkiye şampiyonlukları yaşadık. Tüm spor branşları içinde en fazla lisansa sahip hentbol olmasını sağladım. Elbette bunu tek başıma yapmadım. Ekip çalışması içinde Adana, Hentbolda Türkiye genelinde en çok konuşulan pilot bölge oldu. Rahmetli deneyimli yöneticimiz Hasan Baysaler ve Ergüven Merkezli sporcuların Çukobirlik Tesisleri’nde kadrolu işe girmelerini sağladılar. Metin Muhacir Bulgaristan, Yugoslavya ve Almanya’da milli takımla uluslararası müsabakalara katıldı. Milli olduğu için Spor Akademisi’ne girdi. Beden Eğitimi Öğretmeni olarak yüzlerce öğrenciyi sporla tanıştırdı. Antrenör ve il temsilcisi olarak onlarca öğrencisini milli takımlara kazandırdı. Türkiye genelinde hentbol ailesi tarafından çok sevilen Metin ve eşini çok talihsiz ve erken kaybettik. Mekanı cennet olsun. Evladımı kaybettim.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.