Adanalı STK’lar Taktir Topladı

GÜNDEM 18.02.2023 - 10:36, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2228+ kez okundu.
 

Adanalı STK’lar Taktir Topladı

6 Şubat 'ta meydana gelen deprem, Adana'da da önemli yıkıntıların ve hasarların oluşmasına yol açtı. 487 kişinin ölümü,7 bin civarında kişinin yaralanmasına yıl açan depremde 12 bina yıkıldı. Kent genelinde depremden sonra 23 binanın ağır hasarlı, 120 binanın da orta hasarlı olduğunun tespit edildi. Yıkılan binaların tahliye işlemleri ise tamamlandı. Adana'da bu felaket yaşanırken, daha ilk saatlerde AFAD ile tam uyum içinde çalışan çok sayıda dernek ve gönüllülerin koşuşturmaları vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Tam bir “devlet Millet El Ele” görüntüsü veren, dakikalarla yarışan, yardım etmek için fırsat kollayan kuruluşlardan İHH ve Dosteller’in milletin gözbebeği AFAD’la senkronize çalışması güzel bir örnek teşkil etti. Dosteller Derneğinin lojistik müdahalesi, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay illerine gönderdiği tırlarla yardım malzemeleri ve Gerek AFAD, Gerek İHH, Gerek AHBAP ve diğer yardım derneklerine ve Adanalı depremzedelere yaptıkları desteklerle Adanalı depremzedelerce takdirle karşılandı. Daha ilk günden itibaren yapılan yemek, giysi, hijyen malzemeleri desteği önemli problemlerin çözümüne yol açtı. Dosteller, Adana IHH ve onlarca Adanalı sivil toplum kuruluşlarının çabaları AFAD’ın yol göstericiliği çerçevesinde kentimiz için gurur verici oldu. Kentimize gelen depremzede grupların halkımız tarafından desteklenmesinin ve yardımların sürekliliğinin çok önemli olduğunu söyleyen Dosteller Derneği Başkanı Hakan Ortaçbayram, Adana’nın dayanışmada önemli rol oynadığını belirterek gelebilecek yardımların dağıtılması noktasında her zaman hazır olduklarını vurguladı.  
6 Şubat 'ta meydana gelen deprem, Adana'da da önemli yıkıntıların ve hasarların oluşmasına yol açtı. 487 kişinin ölümü,7 bin civarında kişinin yaralanmasına yıl açan depremde 12 bina yıkıldı.
Kent genelinde depremden sonra 23 binanın ağır hasarlı, 120 binanın da orta hasarlı olduğunun tespit edildi. Yıkılan binaların tahliye işlemleri ise tamamlandı.

Adana'da bu felaket yaşanırken, daha ilk saatlerde AFAD ile tam uyum içinde çalışan çok sayıda dernek ve gönüllülerin koşuşturmaları vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Tam bir “devlet Millet El Ele” görüntüsü veren, dakikalarla yarışan, yardım etmek için fırsat kollayan kuruluşlardan İHH ve Dosteller’in milletin gözbebeği AFAD’la senkronize çalışması güzel bir örnek teşkil etti.

Dosteller Derneğinin lojistik müdahalesi, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay illerine gönderdiği tırlarla yardım malzemeleri ve Gerek AFAD, Gerek İHH, Gerek AHBAP ve diğer yardım derneklerine ve Adanalı depremzedelere yaptıkları desteklerle Adanalı depremzedelerce takdirle karşılandı. Daha ilk günden itibaren yapılan yemek, giysi, hijyen malzemeleri desteği önemli problemlerin çözümüne yol açtı. Dosteller, Adana IHH ve onlarca Adanalı sivil toplum kuruluşlarının çabaları AFAD’ın yol göstericiliği çerçevesinde kentimiz için gurur verici oldu.

Kentimize gelen depremzede grupların halkımız tarafından desteklenmesinin ve yardımların sürekliliğinin çok önemli olduğunu söyleyen Dosteller Derneği Başkanı Hakan Ortaçbayram, Adana’nın dayanışmada önemli rol oynadığını belirterek gelebilecek yardımların dağıtılması noktasında her zaman hazır olduklarını vurguladı.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.