YÜZDE 55’İ KADIN ÇALIŞANIYLA PİMTAŞ KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

EKONOMİ 09.03.2021 - 20:24, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2301+ kez okundu.
 

YÜZDE 55’İ KADIN ÇALIŞANIYLA PİMTAŞ KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

PİMTAŞ YÜZDE 55’İ KADIN ÇALIŞANIYLA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili Pimtaş Plastik A.Ş. Ticari Müdürü Neşe Varlı Çelik tüm emekçi kadınlarımızın Dünya Kadınlar gününü kutlarken aşağıdaki sözleri dile getirdi: Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tüm toplumlardan önce kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanımış ileri görüşlülüğü ile Türkiye’mizin kalkınması için en güzel adımları en önce atmıştır. Çünkü bir toplumun değişmesi ve gelişmesi için kadının gelişmesi ve değişmesi gerekir. Tüm insanoğlunun coğrafya gözetmeksizin ilk eğitim aldığı yer kadınlarımızın kucağıdır. Bizleri dış dünyaya hazırlayan, geleceğimizin temellerini atan kadınlarımızın sosyal yaşamda ne kadar söz sahibi olduğu ya da olacağı yeni nesillerin de ne kadar ilerleyebileceğinin ispatıdır.   Güçlü kadınlar güçlü yarınları oluşturur.   Çalışmak ve üretmek elbette cinsiyet gözetmeksizin hepimizin toplumumuzu öne taşımak için yapması gereken en önemli olgu. Ancak unutulmamalıdır ki; kadınlarımızın çalıştığı mecralar sadece fabrika alanları içerisinde yer almıyor. Kadınlar durmadan çalışmaya ve üretmeye devam ediyor. Evinde yemek pişirirken, çocuğuna ders çalıştırırken, konfeksiyonda dikiş dikerken ya da üst düzey toplantılarda imza atıp, yurtdışı alanlarda ülkemiz bayrağını dalgalandırırken. Şüphesiz hepsi emek ve sabır gerektiriyor.   Kadınlar Günü pek çoğumuzun bildiği ve düşündüğünün aksine kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Dünya Kadınlar Günü, kadın hakları hareketinde bir odak noktasıdır. Pimtaş A.Ş. bu anlayışı benimsemiş ve iş alanında da yaşayan bir organizma haline çevirmeyi başarmış bir işletmedir. 500’ü aşkın çalışan emekçilerimizin 55’ini kadınlar oluşturmakta ve her geçen gün ailemizin gücüne güç katmaya devam etmektedir çünkü biliyoruz ki kadınlar hakları ile var.   Kadın emek demektir ve biz Pimtaş A.Ş. olarak ekmeğimizi beraber kazandığımız emekçi kadınlarımızın dayanışma ve mücadele gününü gönülden kutluyoruz.
PİMTAŞ YÜZDE 55’İ KADIN ÇALIŞANIYLA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili Pimtaş Plastik A.Ş. Ticari Müdürü Neşe Varlı Çelik tüm emekçi kadınlarımızın Dünya Kadınlar gününü kutlarken aşağıdaki sözleri dile getirdi:

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tüm toplumlardan önce kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanımış ileri görüşlülüğü ile Türkiye’mizin kalkınması için en güzel adımları en önce atmıştır. Çünkü bir toplumun değişmesi ve gelişmesi için kadının gelişmesi ve değişmesi gerekir. Tüm insanoğlunun coğrafya gözetmeksizin ilk eğitim aldığı yer kadınlarımızın kucağıdır. Bizleri dış dünyaya hazırlayan, geleceğimizin temellerini atan kadınlarımızın sosyal yaşamda ne kadar söz sahibi olduğu ya da olacağı yeni nesillerin de ne kadar ilerleyebileceğinin ispatıdır.

 

Güçlü kadınlar güçlü yarınları oluşturur.

 

Çalışmak ve üretmek elbette cinsiyet gözetmeksizin hepimizin toplumumuzu öne taşımak için yapması gereken en önemli olgu. Ancak unutulmamalıdır ki; kadınlarımızın çalıştığı mecralar sadece fabrika alanları içerisinde yer almıyor. Kadınlar durmadan çalışmaya ve üretmeye devam ediyor. Evinde yemek pişirirken, çocuğuna ders çalıştırırken, konfeksiyonda dikiş dikerken ya da üst düzey toplantılarda imza atıp, yurtdışı alanlarda ülkemiz bayrağını dalgalandırırken. Şüphesiz hepsi emek ve sabır gerektiriyor.

 

Kadınlar Günü pek çoğumuzun bildiği ve düşündüğünün aksine kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Dünya Kadınlar Günü, kadın hakları hareketinde bir odak noktasıdır. Pimtaş A.Ş. bu anlayışı benimsemiş ve iş alanında da yaşayan bir organizma haline çevirmeyi başarmış bir işletmedir. 500’ü aşkın çalışan emekçilerimizin 55’ini kadınlar oluşturmakta ve her geçen gün ailemizin gücüne güç katmaya devam etmektedir çünkü biliyoruz ki kadınlar hakları ile var.

 

Kadın emek demektir ve biz Pimtaş A.Ş. olarak ekmeğimizi beraber kazandığımız emekçi kadınlarımızın dayanışma ve mücadele gününü gönülden kutluyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.