akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Yeni nesil polis faaliyetlerine teknoloji yön veriyor

TEKNOLOJİ 01.09.2021 - 11:30, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1176+ kez okundu.
 

Yeni nesil polis faaliyetlerine teknoloji yön veriyor

Avrupa'nın tamamında ülkelerin TETRA radyoları kullanan acil hizmet ağları, yeni ve özel 4G/5G ağlara geçiş yapıyor. Bu geçiş ile birlikte halihazırda kullanılan belirli uygulamaları iyileştirmek ve birçok yeni uygulamayı da geliştirilmek mümkün oluyor. Bir araya geldiğinde bu gelişmeler polislerin gerçekleştirdiği faaliyetleri ve mobil bilişim cihazlarını kullanabilecekleri yeni alanlar açıyor.   TETRA, önemli iletişimler için uzun süre boyunca son derece başarılı ve güvenilir ağ sundu ancak Panasonic TOUGHBOOK, verileri çok daha hızlı olan 4G/5G ağlarında kullanma imkanı sayesinde polis memurlarının araçlarındaki ve sokaklardaki imkanlarını ve etkinliğini artırıyor.   Yeni yüksek hız ve veri ağı polis güçlerine nasıl yardımcı oluyor? Yeni iletişim ağları, devriye arabalarının mobilizasyonu ve bakımı konusunda gelişmiş fırsatlar sunuyor. Örneğin AVLS'nin (Otomatik Araç Konumlandırma Sistemi) sunduğu imkanlar, araçların daha iyi yönlendirilmesi için önemli ölçüde geliştirilecek. Araçtan gelen telematik gerçek zamanlı olacak ve destek ekiplerinin araç sağlığını ve performansını izleyebilmesini sağlayacak. Böylece sorunlar ortaya çıkmadan önce yapılan proaktif bakım planlaması iyileşecek ve araçların kullanım dışı kaldığı süreyi en aza indirecek. Başka bir deyişle kullanım sürelerini de en üst düzeye çıkaracak.   Vücuda takılan kameralar gibi cihazlar, yüz tanıma ve ANPR sistemleri iyileştirilecek. Veriyi gerçek zamanlı gönderme ve kullanma özelliği, memurların ağın sınırında merkezi olarak tutulan bilgilere erişerek daha fazla işi daha hızlı yapmasını sağlarken, daha hızlı yanıt alabilmek için destek ekiplerine sahada neler olup bittiğini eksiksiz bir şekilde aktarabilecek.  

Avrupa'nın tamamında ülkelerin TETRA radyoları kullanan acil hizmet ağları, yeni ve özel 4G/5G ağlara geçiş yapıyor. Bu geçiş ile birlikte halihazırda kullanılan belirli uygulamaları iyileştirmek ve birçok yeni uygulamayı da geliştirilmek mümkün oluyor. Bir araya geldiğinde bu gelişmeler polislerin gerçekleştirdiği faaliyetleri ve mobil bilişim cihazlarını kullanabilecekleri yeni alanlar açıyor.
 
TETRA, önemli iletişimler için uzun süre boyunca son derece başarılı ve güvenilir ağ sundu ancak Panasonic TOUGHBOOK, verileri çok daha hızlı olan 4G/5G ağlarında kullanma imkanı sayesinde polis memurlarının araçlarındaki ve sokaklardaki imkanlarını ve etkinliğini artırıyor.
 
Yeni yüksek hız ve veri ağı polis güçlerine nasıl yardımcı oluyor?
Yeni iletişim ağları, devriye arabalarının mobilizasyonu ve bakımı konusunda gelişmiş fırsatlar sunuyor. Örneğin AVLS'nin (Otomatik Araç Konumlandırma Sistemi) sunduğu imkanlar, araçların daha iyi yönlendirilmesi için önemli ölçüde geliştirilecek. Araçtan gelen telematik gerçek zamanlı olacak ve destek ekiplerinin araç sağlığını ve performansını izleyebilmesini sağlayacak. Böylece sorunlar ortaya çıkmadan önce yapılan proaktif bakım planlaması iyileşecek ve araçların kullanım dışı kaldığı süreyi en aza indirecek. Başka bir deyişle kullanım sürelerini de en üst düzeye çıkaracak.
 
Vücuda takılan kameralar gibi cihazlar, yüz tanıma ve ANPR sistemleri iyileştirilecek. Veriyi gerçek zamanlı gönderme ve kullanma özelliği, memurların ağın sınırında merkezi olarak tutulan bilgilere erişerek daha fazla işi daha hızlı yapmasını sağlarken, daha hızlı yanıt alabilmek için destek ekiplerine sahada neler olup bittiğini eksiksiz bir şekilde aktarabilecek.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.