Yeni Dünya Partisi Lideri Emanullah GÜNDÜZ Yeni Anayasayı destekliyoruz.

SİYASET 06.02.2021 - 14:23, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1323+ kez okundu.
 

Yeni Dünya Partisi Lideri Emanullah GÜNDÜZ Yeni Anayasayı destekliyoruz.

Yeni Dünya Partisi Lideri Emanullah GÜNDÜZ " Yeni Anayasayı destekliyoruz. Aralık'ta Elektronik Anayasa oylaması yapılmalı ve 5816 sayılı kanun kaldırılmalı." Yeni Dünya Partisi Lideri Emanullah GÜNDÜZ yaptığı video açıklamada Yeni anayasa çalışmalarına değinerek Sivil yeni bir halk anayasası istediklerini belirtti. Darbe anayasalarını kabul etmediklerini ve 15Temmuz kahramanı olan halkımıza eski darbe ürünü anayasa yakışmaz bize yeni sivil halk anayasası şart dedi. Genç Lider GÜNDÜZ'ün sözleri özet olarak şu şekilde kayıtlara geçti: "Yeni Anayasa yapılmasını doğru buluyoruz ve destekliyoruz. Darbe ürünü olan sınırlayıcı ve tek sesli anayasayı kabul etmiyoruz. Yeni, sivil, demokrat, özgürlükçü, adil, eşitlikçi ve halk anayasası istiyoruz. Daha önce 729 maddelik anayasa taslağımızı Meclis Başkanımıza sunmuştuk. Daha iyisini yapacak siyasi olgunluk ve tecrübeye ulaştık. Yeni Anayasa taslağımızı hazırlayacağız. Tüm partilerin STK'ların ve katkı sunmak isteyen vatandaşların fikri alınmalıdır. 2021 Aralık ayında Elektronik dijital referandum ile yeni anayasa oylaması yapılmalıdır. Türkiye; daha büyük, daha demokrat, daha özgürlükçü, daha eşitlikçi ve daha adil bir şekilde 2022 yılına girmeli ve Anayasa konusu Türkiye'de gündem olmaktan çıkmalıdır. Faşist ırkçıların milliyetçilik adı altında anayasayı sınırlamalarına izin verilmemildir. Modernleşmeyi Avrupalılaşma hristiyanlaşma sanan sözde Atatürkçü zihniyetin anayasayı sabote etmesine izin verilmemeldir. 5816 sayılı kanun; fikir özgürlüğünü sınırlayan, tarihi sorgulamayı engelleyen, bir ayıp ve utanç kaynağıdır ve acilen kaldırılamlıdır."

Yeni Dünya Partisi Lideri Emanullah GÜNDÜZ " Yeni Anayasayı destekliyoruz. Aralık'ta Elektronik Anayasa oylaması yapılmalı ve 5816 sayılı kanun kaldırılmalı."

Yeni Dünya Partisi Lideri Emanullah GÜNDÜZ yaptığı video açıklamada Yeni anayasa çalışmalarına değinerek Sivil yeni bir halk anayasası istediklerini belirtti. Darbe anayasalarını kabul etmediklerini ve 15Temmuz kahramanı olan halkımıza eski darbe ürünü anayasa yakışmaz bize yeni sivil halk anayasası şart dedi.

Genç Lider GÜNDÜZ'ün sözleri özet olarak şu şekilde kayıtlara geçti: "Yeni Anayasa yapılmasını doğru buluyoruz ve destekliyoruz. Darbe ürünü olan sınırlayıcı ve tek sesli anayasayı kabul etmiyoruz. Yeni, sivil, demokrat, özgürlükçü, adil, eşitlikçi ve halk anayasası istiyoruz. Daha önce 729 maddelik anayasa taslağımızı Meclis Başkanımıza sunmuştuk. Daha iyisini yapacak siyasi olgunluk ve tecrübeye ulaştık. Yeni Anayasa taslağımızı hazırlayacağız. Tüm partilerin STK'ların ve katkı sunmak isteyen vatandaşların fikri alınmalıdır. 2021 Aralık ayında Elektronik dijital referandum ile yeni anayasa oylaması yapılmalıdır. Türkiye; daha büyük, daha demokrat, daha özgürlükçü, daha eşitlikçi ve daha adil bir şekilde 2022 yılına girmeli ve Anayasa konusu Türkiye'de gündem olmaktan çıkmalıdır. Faşist ırkçıların milliyetçilik adı altında anayasayı sınırlamalarına izin verilmemildir. Modernleşmeyi Avrupalılaşma hristiyanlaşma sanan sözde Atatürkçü zihniyetin anayasayı sabote etmesine izin verilmemeldir. 5816 sayılı kanun; fikir özgürlüğünü sınırlayan, tarihi sorgulamayı engelleyen, bir ayıp ve utanç kaynağıdır ve acilen kaldırılamlıdır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.