Bir daha enkaz altında kalmamak için AYAĞA KALKIYORUZ

GÜNDEM 19.02.2023 - 09:06, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1580+ kez okundu.
 

Bir daha enkaz altında kalmamak için AYAĞA KALKIYORUZ

TKP'nin çağrısıyla "Bir daha enkaz altında kalmamak için AYAĞA KALKIYORUZ" diyenler buluştu

Türkiye Komünist Partisi bir yandan deprem bölgesindeki çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan "Bir daha enkaz altında kalmamak için AYAĞA KALKIYORUZ" diyerek çağrı yaptığı buluşmalar düzenliyor. Bugün Ankara Kocatepe Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliğe TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan'ın yanı sıra Yunanistan Komünist Partisi heyeti de katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren TKP Ankara İl Başkanı Ali Ufuk Arikan konuşmasında, "Zor, çok zor günlerde bir araya geldik. Bir araya geldik çünkü kaybettiğimiz on binlerce yurttaşımız için hesap sormamız gerektiğini biliyoruz. Daha depremin üzerinden 10 gün geçmişken patronlara teşvikler açıklayan, depremde ailelerini kaybeden çocukları tarikatlara teslim eden patronların, gericilerin bu düzeninden soracak bir hesabımız ve büyük bir öfkemiz var." ifadelerini kullandı. TKP'nin deprem bölgesindeki dayanışma çalışmalarını gösteren belgesel gösteriminin ardından sahneye çıkan Yunanistan Komünist Partisi Siyasi Büro Üyesi Giorgos Marinos, Partisinin dayanışma mesajını iletti. "Türkiye’yi ve komşu Suriye halkını vuran trajedinin bu zor koşulları karşısında, sizlerin yanındayız" diyen Giorgos Marinos, "Türkiye Komünist Partisi ve Türkiye Komünist Gençliği’nin çok hızlı ve örgütlü bir biçimde adım atarak gösterdiği öncü rolü, yorulmak bilmeyen değerli emeğini ve fedakarlığını, kurtarma faaliyetlerini, gıda, giyim, battaniye ve diğer acil ihtiyaçların karşılanması konusunda sunduğu desteği selamlıyoruz. Türkiye Komünist Partisi budur. Komünistler budur. Onlar, halkın yaşama hakkı için, sömürü düzenine karşı her bir hakkı için, yeni ve sosyalist bir toplumu kurmak için mücadele eden öncülerdir" ifadelerini kullandı.
TKP'nin çağrısıyla "Bir daha enkaz altında kalmamak için AYAĞA KALKIYORUZ" diyenler buluştu

Türkiye Komünist Partisi bir yandan deprem bölgesindeki çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan "Bir daha enkaz altında kalmamak için AYAĞA KALKIYORUZ" diyerek çağrı yaptığı buluşmalar düzenliyor. Bugün Ankara Kocatepe Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliğe TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan'ın yanı sıra Yunanistan Komünist Partisi heyeti de katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren TKP Ankara İl Başkanı Ali Ufuk Arikan konuşmasında, "Zor, çok zor günlerde bir araya geldik. Bir araya geldik çünkü kaybettiğimiz on binlerce yurttaşımız için hesap sormamız gerektiğini biliyoruz. Daha depremin üzerinden 10 gün geçmişken patronlara teşvikler açıklayan, depremde ailelerini kaybeden çocukları tarikatlara teslim eden patronların, gericilerin bu düzeninden soracak bir hesabımız ve büyük bir öfkemiz var." ifadelerini kullandı.

TKP'nin deprem bölgesindeki dayanışma çalışmalarını gösteren belgesel gösteriminin ardından sahneye çıkan Yunanistan Komünist Partisi Siyasi Büro Üyesi Giorgos Marinos, Partisinin dayanışma mesajını iletti. "Türkiye’yi ve komşu Suriye halkını vuran trajedinin bu zor koşulları karşısında, sizlerin yanındayız" diyen Giorgos Marinos, "Türkiye Komünist Partisi ve Türkiye Komünist Gençliği’nin çok hızlı ve örgütlü bir biçimde adım atarak gösterdiği öncü rolü, yorulmak bilmeyen değerli emeğini ve fedakarlığını, kurtarma faaliyetlerini, gıda, giyim, battaniye ve diğer acil ihtiyaçların karşılanması konusunda sunduğu desteği selamlıyoruz. Türkiye Komünist Partisi budur. Komünistler budur. Onlar, halkın yaşama hakkı için, sömürü düzenine karşı her bir hakkı için, yeni ve sosyalist bir toplumu kurmak için mücadele eden öncülerdir" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.