akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

‘Yaşar Kemal’in Doğası’ adlı fotoğraf sergisi gerçekleşti

YAŞAM 06.06.2022 - 07:15, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1845+ kez okundu.
 

‘Yaşar Kemal’in Doğası’ adlı fotoğraf sergisi gerçekleşti

Bereketli toprakların ana yurdu Çukurova’nın kültür-sanatına, tarihine, insanına katkı koyan; bu yörenin değerini ve potansiyelini ortaya çıkarmaktan geri durmayan Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı Dr. S. Haluk Uygur, açtığı sergiyle yine sanatseverleri büyüledi. Farklı illerde de sanatsal etkinliklere imza atan Tıp Doktoru, Fotoğrafçı, Araştırmacı-Yazar Haluk Uygur’un, memleket sevdasıyla özellikle Adana’da geçmişten bu yana gerçekleştirdiği birçok sergi, söyleşi ve organizasyonu büyük beğeni topladı. Kültür-sanat, felsefe ve fotoğraf gibi alanlarda sunduğu katkılar nedeniyle ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından da ödüllendirildi. Haluk Hoca’nın eserleri arasında yer alan çok sayıda kitabı da topluma ışık tutacak nitelikte… YAŞAR KEMAL’İN DOĞASI Adana’ya katkı koyan hiç kimseden desteklerini esirgemeyen Haluk Hoca öncülüğündeki Fotoğraf Atölyesi’nde geçtiğimiz hafta sonu ‘Yaşar Kemal’in Doğası’ adlı fotoğraf sergisi gerçekleşti.  Haluk Uygur Fotoğraf Atölyesi’nin Adana Ramada Otel’de düzenlediği Fotoğraf Sergisi ve Sinefotografik Gösterisi’nin açılışına büyük yazar Yaşar Kemal’in eşi ve Yaşar Kemal Vakfı Başkanı Ayşe Semiha Baban’la birlikte çok sayıda sanatsever katıldı. Sergi ile ilgili konuşan Dr. S. Haluk Uygur, bu eserlerin ardında hayatı anlamlandırma çabası veren, yeni bakış açıları geliştiren gençler olduğunu söyledi. Fotoğraf alanında duayen olan Uygur, “Fotoğrafın güzelliği profesyonel olmanın çok ötesinde bir kavram. Kalbini iyi tutan, hayatı güzelleştiren bir bakış açısı, inanın çektiğiniz fotoğrafa da yansır. Bu eserleri üreten arkadaşlarımızdan sadece 2 tanesi daha önce profesyonel fotoğraf makinesi kullanmıştı. Biz onlara ‘fotoğraf nedir; nasıl çekilir’ gibi öğretilerde bulunmadık. Hayatı farklı bakış açılarıyla görebilmeleri, özgünce hayatı anlamlandırıp, değerlendirebilmeleri teknik detaylardan çok daha önemli. İyi kalpleriyle bu eserleri ortaya koyan kardeşlerimi sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

Bereketli toprakların ana yurdu Çukurova’nın kültür-sanatına, tarihine, insanına katkı koyan; bu yörenin değerini ve potansiyelini ortaya çıkarmaktan geri durmayan Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı Dr. S. Haluk Uygur, açtığı sergiyle yine sanatseverleri büyüledi.


Farklı illerde de sanatsal etkinliklere imza atan Tıp Doktoru, Fotoğrafçı, Araştırmacı-Yazar Haluk Uygur’un, memleket sevdasıyla özellikle Adana’da geçmişten bu yana gerçekleştirdiği birçok sergi, söyleşi ve organizasyonu büyük beğeni topladı. Kültür-sanat, felsefe ve fotoğraf gibi alanlarda sunduğu katkılar nedeniyle ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından da ödüllendirildi. Haluk Hoca’nın eserleri arasında yer alan çok sayıda kitabı da topluma ışık tutacak nitelikte…


YAŞAR KEMAL’İN DOĞASI
Adana’ya katkı koyan hiç kimseden desteklerini esirgemeyen Haluk Hoca öncülüğündeki Fotoğraf Atölyesi’nde geçtiğimiz hafta sonu ‘Yaşar Kemal’in Doğası’ adlı fotoğraf sergisi gerçekleşti.  Haluk Uygur Fotoğraf Atölyesi’nin Adana Ramada Otel’de düzenlediği Fotoğraf Sergisi ve Sinefotografik Gösterisi’nin açılışına büyük yazar Yaşar Kemal’in eşi ve Yaşar Kemal Vakfı Başkanı Ayşe Semiha Baban’la birlikte çok sayıda sanatsever katıldı.
Sergi ile ilgili konuşan Dr. S. Haluk Uygur, bu eserlerin ardında hayatı anlamlandırma çabası veren, yeni bakış açıları geliştiren gençler olduğunu söyledi. Fotoğraf alanında duayen olan Uygur, “Fotoğrafın güzelliği profesyonel olmanın çok ötesinde bir kavram. Kalbini iyi tutan, hayatı güzelleştiren bir bakış açısı, inanın çektiğiniz fotoğrafa da yansır. Bu eserleri üreten arkadaşlarımızdan sadece 2 tanesi daha önce profesyonel fotoğraf makinesi kullanmıştı. Biz onlara ‘fotoğraf nedir; nasıl çekilir’ gibi öğretilerde bulunmadık. Hayatı farklı bakış açılarıyla görebilmeleri, özgünce hayatı anlamlandırıp, değerlendirebilmeleri teknik detaylardan çok daha önemli. İyi kalpleriyle bu eserleri ortaya koyan kardeşlerimi sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.