Yarı İletken Çip Endüstrisinde Yeni Darbe

TEKNOLOJİ 17.06.2022 - 23:32, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1673+ kez okundu.
 

Yarı İletken Çip Endüstrisinde Yeni Darbe

Yarı iletken çip endüstrisinde salgından dolayı yaşanan tedarik krizinden sonra Rusya-Ukrayna savaşı da yeni bir krize daha sebep oldu.

Çip üretimi gerçekleştirebilmek için kullanılan gazların ihracatında Rusya'nın yasaklamaya gitmesi sektörü olumsuz yönde etkiledi. Moskova, Mayıs ayı sonunda neon, argon ve helyum dahil olmak üzere atıl ve "asil" gazların "dost olmayan" ülkelere ihracatını yasaklamaya başladı. Her üç gaz da, akıllı telefonlardan çamaşır makinelerine ve arabalara kadar bir çok tüketici ürününde bulunan ve aylardır kritik derecede kıt olan küçük elektronik çipleri üretmek için kullanılıyor.   Rusya ve Ukrayna çip endüstrisinin neon gazı arzının 30'unu oluşturuyor.
Yarı iletken çip endüstrisinde salgından dolayı yaşanan tedarik krizinden sonra Rusya-Ukrayna savaşı da yeni bir krize daha sebep oldu.

Çip üretimi gerçekleştirebilmek için kullanılan gazların ihracatında Rusya'nın yasaklamaya gitmesi sektörü olumsuz yönde etkiledi.

Moskova, Mayıs ayı sonunda neon, argon ve helyum dahil olmak üzere atıl ve "asil" gazların "dost olmayan" ülkelere ihracatını yasaklamaya başladı.

Her üç gaz da, akıllı telefonlardan çamaşır makinelerine ve arabalara kadar bir çok tüketici ürününde bulunan ve aylardır kritik derecede kıt olan küçük elektronik çipleri üretmek için kullanılıyor.

 

Rusya ve Ukrayna çip endüstrisinin neon gazı arzının 30'unu oluşturuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.