YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİNİ YETERİNCE KULLANMIYORUZ

TEKNOLOJİ 11.12.2021 - 10:32, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2270+ kez okundu.
 

YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİNİ YETERİNCE KULLANMIYORUZ

ABD merkezli market araştırmaları şirketi IDC, Türkiye’deki şirketlerin BT yöneticileriyle yaptığı ‘Kurumsal Yapay Zeka ile Veri Yolculuğunda Hamleler’ başlıklı araştırmasını yayınladı

Bilgi çağında tüm kurum ve kuruluşlar için veri analizinin önemi arttı. Bilgiyi doğru işleyen ve yönetebilen kurumlar daha doğru analizlerle en akılcı kararları alabiliyor ve geleceği öngörerek kar elde edebiliyorlar.  ABD merkezli araştırma şirketi International Data Corporation (IDC) Türkiye’deki şirketlerin bilgi teknolojileri (BT) yöneticileriyle yapay zeka ve makine öğrenmesi gibi teknolojilerin kullanımına dair bir araştırma gerçekleştirdi.  Kurumsal Yapay Zeka ile Veri Yolculuğunda Hamleler başlıklı IDC raporuna göre, Türkiye’deki şirketlerin yalnızca yüzde 34’ü veri analizinde yapay zeka ve makine öğrenmesi gibi yeni teknolojileri kullanabiliyor.  VERİ ANALİZİNE GÜVENİYORUZ, YENİ TEKNOLOJİLERİ KULLANMIYORUZ IDC raporu BT yöneticilerinin yüzde 74’ünün veri analizi araçlarını ve analitik teknolojilerini iş ortamında, günlük olarak kullandığını ortaya koydu. Kurumlar veri analizine aldıkları kararlar için güvenirken, yeni nesil teknolojiler olan yapay zeka ve makine öğrenmesinin kullanımı yüzde 34’de kalıyor. Türkiye’deki firmaların önemli bir bölümü veri analizinde daha çok raporlama ve sorgulama araçlarını, insan gücüne dayalı bir sistem içerisinde kullanıyor. YENİ TEKNOLOJİLERE İHTİYAÇ VAR IDC raporunda, “kurumların dahili ve harici verileri analiz eden, iç görüye dönüştüren ve anlamlı stratejik iş kararları alınmasına destek olan” ifadeleriyle tanımlanan BT çalışanları, veriyi analiz etmekte zorluk çekiyor. IDC araştırmasına göre, kurumların yüzde 65’i verilerin yönetilmesinde ve ölçeklendirmesinde zorluk çekiyor.  IDC ÇÖZÜM OLARAK ERETEAM’İ ÖNERİYOR Veri analizinde yeni teknolojilerin kullanılması gerektiğini vurgulayan IDC raporu, yeni nesil veri analizi teknolojilerinde de Ereteam’i öneriyor. Dünyanın önde gelen veri analizi hizmetlerini tek çatı altında toplayan Ereteam teknoloji firmalarıyla birlikte sunduğu çözümlerle müşterilerin maliyetlerini düşürmelerini, risklerini azaltmalarını aynı zamanda üretkenliklerini, gelirlerini ve müşteri memnuniyetlerini artırmalarını sağlıyor.
ABD merkezli market araştırmaları şirketi IDC, Türkiye’deki şirketlerin BT yöneticileriyle yaptığı ‘Kurumsal Yapay Zeka ile Veri Yolculuğunda Hamleler’ başlıklı araştırmasını yayınladı

Bilgi çağında tüm kurum ve kuruluşlar için veri analizinin önemi arttı. Bilgiyi doğru işleyen ve yönetebilen kurumlar daha doğru analizlerle en akılcı kararları alabiliyor ve geleceği öngörerek kar elde edebiliyorlar. 

ABD merkezli araştırma şirketi International Data Corporation (IDC) Türkiye’deki şirketlerin bilgi teknolojileri (BT) yöneticileriyle yapay zeka ve makine öğrenmesi gibi teknolojilerin kullanımına dair bir araştırma gerçekleştirdi. 

Kurumsal Yapay Zeka ile Veri Yolculuğunda Hamleler başlıklı IDC raporuna göre, Türkiye’deki şirketlerin yalnızca yüzde 34’ü veri analizinde yapay zeka ve makine öğrenmesi gibi yeni teknolojileri kullanabiliyor. 

VERİ ANALİZİNE GÜVENİYORUZ, YENİ TEKNOLOJİLERİ KULLANMIYORUZ

IDC raporu BT yöneticilerinin yüzde 74’ünün veri analizi araçlarını ve analitik teknolojilerini iş ortamında, günlük olarak kullandığını ortaya koydu. Kurumlar veri analizine aldıkları kararlar için güvenirken, yeni nesil teknolojiler olan yapay zeka ve makine öğrenmesinin kullanımı yüzde 34’de kalıyor. Türkiye’deki firmaların önemli bir bölümü veri analizinde daha çok raporlama ve sorgulama araçlarını, insan gücüne dayalı bir sistem içerisinde kullanıyor.

YENİ TEKNOLOJİLERE İHTİYAÇ VAR

IDC raporunda, “kurumların dahili ve harici verileri analiz eden, iç görüye dönüştüren ve anlamlı stratejik iş kararları alınmasına destek olan” ifadeleriyle tanımlanan BT çalışanları, veriyi analiz etmekte zorluk çekiyor. IDC araştırmasına göre, kurumların yüzde 65’i verilerin yönetilmesinde ve ölçeklendirmesinde zorluk çekiyor. 

IDC ÇÖZÜM OLARAK ERETEAM’İ ÖNERİYOR

Veri analizinde yeni teknolojilerin kullanılması gerektiğini vurgulayan IDC raporu, yeni nesil veri analizi teknolojilerinde de Ereteam’i öneriyor. Dünyanın önde gelen veri analizi hizmetlerini tek çatı altında toplayan Ereteam teknoloji firmalarıyla birlikte sunduğu çözümlerle müşterilerin maliyetlerini düşürmelerini, risklerini azaltmalarını aynı zamanda üretkenliklerini, gelirlerini ve müşteri memnuniyetlerini artırmalarını sağlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.