akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Veteriner hekimler de şiddet kurbanı olmasın

GÜNDEM 06.05.2022 - 09:14, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2099+ kez okundu.
 

Veteriner hekimler de şiddet kurbanı olmasın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, veteriner hekimlerin de Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamına dahil edilerek şiddetin önüne geçilmesini, veteriner hekimlerin mesleki sorunları ve özlük haklarıyla ilgili adım atılmasını istedi.

"HALK SAĞLIĞI İÇİN ÇALIŞIYORLAR" Veteriner hekimlerin verdiği sağlık hizmetinin, sadece hayvan sağlığı ve refahına yönelik olmadığına dikkat çeken Ayhan Barut, "Aynı zamanda veteriner hekimler, hayvandan insana geçebilen zoonotik hastalıklara karşı halk ve çevre sağlığını koruyarak, sağlıklı hayvansal gıdanın çiftlikten sofraya kadar her aşamasından sorumludur. Bu yüzden tüm veteriner hekimler halk sağlığı adına kamu sağlığı hizmeti veren bir meslek grubunun saygın üyeleridir" dedi. "ŞİDDETE KARŞI SES VERİN" Halk sağlığı için veteriner hekimlerin çabalarının takdir edilmesi gerektiğine vurgu yapan ancak yaşanan şiddet olaylarının bir türlü önlenmediğine işaret eden Barut, "Geride bırakmaya hazırladındığımız salgın sürecinde veteriner hekimler, beşeri hekimler ile sağlık sınıfı olarak birlikte çalıştı. Onların bu muazzam gayreti ne yazık ki gerektiği kadar önemsenmedi. Veteriner hekimlerimiz, kamu sağlığı için aşılama yaparken, mezbahada et muayenesi sırasında, gıda işletmelerinde, sahada, muayenehanede, ahırda, belediyelerde ve benzeri yerlerde hizmet verirken ne yazık ki şiddete uğruyor. Veteriner hekimlerin hastaları hayvan olarak değerlendirilse de, veteriner hekimler insanla doğrudan teması gerektiren bir sağlık hizmeti vermektedir. Bu nedenle şiddet kurbanı oluyorlar. Şiddete karşı ses verin" diye konuştu. "YASAL DÜZENLEME İSTİYORUZ" Veteriner hekimlere yönelik şiddetin de önlenebilmesi için yasal düzenleme yapılmasının zorunluluk olduğunu aktaran Barut, şunları kaydetti: "Alınacak etkin önlemler ve yasal düzenlemeler, veteriner hekimlerimizi koruyacak ve şiddet uygulamaya meyilli insanlara karşı caydırıcı olacaktır. Veteriner Hekimlik mesleğinin itibarına zarar veren adımlara karşı, özlük hakları ve çalışma koşullarıyla ilgili talepleri için biz hep varız. Kamuya yetersiz atamaların son bulması, veteriner hekimlerin işsizlik sarmalında boğulmaması için seslerinin duyulması gerekiyor. Bu mücadelede biz hep yanlarındayız. Sağlık sınıfında olan, kamu sağlığı için özveri ile çalışan veteriner hekimlerimizin sorunları ve talepleri için Meclis'te defalarca kanun teklifleri, soru ve araştırma önergeleri hazırladık. Ne yazık ki iktidar ve ortakları bunlara karşı durdular. Onlar karşı çıkıyor diye bu mücadeleden vazgeçecek değiliz. Sağlıkta şiddet yasasına veteriner hekimlerimiz de dahil edilsin. Veteriner Hekimlerimizin sesi duyulsun, sorunları çözülsün, talepleri karşılansın."
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, veteriner hekimlerin de Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamına dahil edilerek şiddetin önüne geçilmesini, veteriner hekimlerin mesleki sorunları ve özlük haklarıyla ilgili adım atılmasını istedi.

"HALK SAĞLIĞI İÇİN ÇALIŞIYORLAR"

Veteriner hekimlerin verdiği sağlık hizmetinin, sadece hayvan sağlığı ve refahına yönelik olmadığına dikkat çeken Ayhan Barut, "Aynı zamanda veteriner hekimler, hayvandan insana geçebilen zoonotik hastalıklara karşı halk ve çevre sağlığını koruyarak, sağlıklı hayvansal gıdanın çiftlikten sofraya kadar her aşamasından sorumludur. Bu yüzden tüm veteriner hekimler halk sağlığı adına kamu sağlığı hizmeti veren bir meslek grubunun saygın üyeleridir" dedi.

"ŞİDDETE KARŞI SES VERİN"

Halk sağlığı için veteriner hekimlerin çabalarının takdir edilmesi gerektiğine vurgu yapan ancak yaşanan şiddet olaylarının bir türlü önlenmediğine işaret eden Barut, "Geride bırakmaya hazırladındığımız salgın sürecinde veteriner hekimler, beşeri hekimler ile sağlık sınıfı olarak birlikte çalıştı. Onların bu muazzam gayreti ne yazık ki gerektiği kadar önemsenmedi. Veteriner hekimlerimiz, kamu sağlığı için aşılama yaparken, mezbahada et muayenesi sırasında, gıda işletmelerinde, sahada, muayenehanede, ahırda, belediyelerde ve benzeri yerlerde hizmet verirken ne yazık ki şiddete uğruyor. Veteriner hekimlerin hastaları hayvan olarak değerlendirilse de, veteriner hekimler insanla doğrudan teması gerektiren bir sağlık hizmeti vermektedir. Bu nedenle şiddet kurbanı oluyorlar. Şiddete karşı ses verin" diye konuştu.

"YASAL DÜZENLEME İSTİYORUZ"

Veteriner hekimlere yönelik şiddetin de önlenebilmesi için yasal düzenleme yapılmasının zorunluluk olduğunu aktaran Barut, şunları kaydetti:
"Alınacak etkin önlemler ve yasal düzenlemeler, veteriner hekimlerimizi koruyacak ve şiddet uygulamaya meyilli insanlara karşı caydırıcı olacaktır. Veteriner Hekimlik mesleğinin itibarına zarar veren adımlara karşı, özlük hakları ve çalışma koşullarıyla ilgili talepleri için biz hep varız. Kamuya yetersiz atamaların son bulması, veteriner hekimlerin işsizlik sarmalında boğulmaması için seslerinin duyulması gerekiyor. Bu mücadelede biz hep yanlarındayız. Sağlık sınıfında olan, kamu sağlığı için özveri ile çalışan veteriner hekimlerimizin sorunları ve talepleri için Meclis'te defalarca kanun teklifleri, soru ve araştırma önergeleri hazırladık. Ne yazık ki iktidar ve ortakları bunlara karşı durdular. Onlar karşı çıkıyor diye bu mücadeleden vazgeçecek değiliz. Sağlıkta şiddet yasasına veteriner hekimlerimiz de dahil edilsin. Veteriner Hekimlerimizin sesi duyulsun, sorunları çözülsün, talepleri karşılansın."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.