akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Vektörle mücadele dört mevsim gerçekleştiriliyor

GÜNDEM 09.01.2021 - 22:20, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1733+ kez okundu.
 

Vektörle mücadele dört mevsim gerçekleştiriliyor

Büyükşehir sivrisinek ve haşereye karşı ilaçlama yapıyor Vektörle mücadele dört mevsim gerçekleştiriliyor Özellikle sivrisinekle mücadele kapsamında su birikintileri, sazlık alanlar, dereler, çöp konteynerleri, kuyu ve fosseptikler ile terk edilmiş bodrum katları ilaçlanıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi, havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yaşanan kuraklık nedeniyle vektör üremesinin çoğalabileceği riskine karşın ilaçlama yapıyor, özellikle larva ile mücadele ediyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, kentin dört bir yanında uçkun ve haşere ile mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu sinek popülasyonunda meydana gelebilecek artışa karşı önlem alan ekipler çalışmalarını yoğunlaştırarak devam ettiriyor. Vektörle mücadelenin en önemli aşaması olan larva ile mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarına devam eden Büyükşehir ekipleri, toplum sağlığını tehdit edebilecek vektörle, karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı başlatılan ilaçlama çalışması ile üreme zamanında önlem alarak ergin hale gelmelerini önlüyor. Su birikintileri, sazlık alanlar, dereler, çöp konteynerleri, kuyu ve fosseptikler ile terk edilmiş binaların bodrum katlarında ilaçlama çalışması yapan ekipler, sinek popülasyonunun önüne geçmeyi hedefliyor. Sinek ile mücadelede vatandaşların da bilinçli olması gerektiğinin altını çizen ekipler, çöplerin açığa atılmaması, gübreliklerin üzerinin kapatılması, açıkta yiyecek ve mutfak atıklarının bırakılmaması, hayvan bakım yerlerinin temiz bırakılması gibi konularda dikkat edilmesine vurgu yaptı.  

Büyükşehir sivrisinek ve haşereye karşı ilaçlama yapıyor

Vektörle mücadele dört mevsim gerçekleştiriliyor

Özellikle sivrisinekle mücadele kapsamında su birikintileri, sazlık alanlar, dereler, çöp konteynerleri, kuyu ve fosseptikler ile terk edilmiş bodrum katları ilaçlanıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi, havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yaşanan kuraklık nedeniyle vektör üremesinin çoğalabileceği riskine karşın ilaçlama yapıyor, özellikle larva ile mücadele ediyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, kentin dört bir yanında uçkun ve haşere ile mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu sinek popülasyonunda meydana gelebilecek artışa karşı önlem alan ekipler çalışmalarını yoğunlaştırarak devam ettiriyor.

Vektörle mücadelenin en önemli aşaması olan larva ile mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarına devam eden Büyükşehir ekipleri, toplum sağlığını tehdit edebilecek vektörle, karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı başlatılan ilaçlama çalışması ile üreme zamanında önlem alarak ergin hale gelmelerini önlüyor. Su birikintileri, sazlık alanlar, dereler, çöp konteynerleri, kuyu ve fosseptikler ile terk edilmiş binaların bodrum katlarında ilaçlama çalışması yapan ekipler, sinek popülasyonunun önüne geçmeyi hedefliyor.

Sinek ile mücadelede vatandaşların da bilinçli olması gerektiğinin altını çizen ekipler, çöplerin açığa atılmaması, gübreliklerin üzerinin kapatılması, açıkta yiyecek ve mutfak atıklarının bırakılmaması, hayvan bakım yerlerinin temiz bırakılması gibi konularda dikkat edilmesine vurgu yaptı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.