Uzman erbaş kanununda değişiklik

GÜNDEM 23.01.2021 - 12:29, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1640+ kez okundu.
 

Uzman erbaş kanununda değişiklik

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM'ye sunacakları kanun teklifine ilişkin, “Uzman erbaşların yaş haddinin 55 olarak belirlenmesi ile bu personelin tecrübelerinden daha uzun ve etkin bir şekilde yararlanılması öngörülüyor. Emekli subay ve astsubay olduğu gibi uzman erbaşlara yönelik olarak Türkiye Uzman Erbaşlar Derneği adı altında dernek oluşturulması amaçlanmaktadır” dedi.   Uzman erbaşların yaş haddinin 55 olarak belirlenmesi ile bu personelin tecrübelerinden daha uzun ve etkin bir şekilde yararlanılması öngörülüyor. Emekli subay ve astsubay olduğu gibi uzman erbaşlara yönelik olarak Türkiye Uzman Erbaşlar Derneği adı altında dernek oluşturulması amaçlanmaktadır.  Uzman erbaşlara ordu tipi yerli üretim tabanca verilmesi teklifle düzenlenmektedir. Güvenlik güçlerine ve gazilere verilen sağlık hizmetleri ile etkin olarak kullanılan sağlık sınıfı yedek subayların Sağlık Bakanlığına bağlı ve yoğunlukla güvenlik güçlerine hizmet veren hastanelerde görevlendirilebilmelerinin önünü açıyoruz.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM'ye sunacakları kanun teklifine ilişkin, “Uzman erbaşların yaş haddinin 55 olarak belirlenmesi ile bu personelin tecrübelerinden daha uzun ve etkin bir şekilde yararlanılması öngörülüyor. Emekli subay ve astsubay olduğu gibi uzman erbaşlara yönelik olarak Türkiye Uzman Erbaşlar Derneği adı altında dernek oluşturulması amaçlanmaktadır” dedi.

 

Uzman erbaşların yaş haddinin 55 olarak belirlenmesi ile bu personelin tecrübelerinden daha uzun ve etkin bir şekilde yararlanılması öngörülüyor. Emekli subay ve astsubay olduğu gibi uzman erbaşlara yönelik olarak Türkiye Uzman Erbaşlar Derneği adı altında dernek oluşturulması amaçlanmaktadır.

 Uzman erbaşlara ordu tipi yerli üretim tabanca verilmesi teklifle düzenlenmektedir. Güvenlik güçlerine ve gazilere verilen sağlık hizmetleri ile etkin olarak kullanılan sağlık sınıfı yedek subayların Sağlık Bakanlığına bağlı ve yoğunlukla güvenlik güçlerine hizmet veren hastanelerde görevlendirilebilmelerinin önünü açıyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.