Uzm. Dr. Menteş, “Hekimleri mutlu edin”

SAĞLIK 03.06.2022 - 08:50, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2163+ kez okundu.
 

Uzm. Dr. Menteş, “Hekimleri mutlu edin”

30 Yıllık Hekimlere Plaket verme töreninde konuşan Adana Tabip Odası Başkan Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Mesleğini aşkla ve mutlulukla yapan hekimler son dönemde bıkmış, tükenmiş ve umutsuzluk içerisindedir. Ülkeyi terk etmelerine göz yummayın, hekimleri mutlu edin” dedi.   MESLEĞİMİZİN SORUNLARI KATLANARAK ÇOĞALMIŞTIR Adana Tabip Odası Hizmet Binasında iki aşamalı olarak gerçekleştirilen plaket töreninde Yönetim Kurulu adına konuşan Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Hekimlik mesleği özellikle son yıllarda benzeri görülmemiş şekilde ekonomik ve özlük haklarda kayıp yaşamaktadır. Mesleğimizin sorunları katlanarak çoğalmıştır. Hekimler bu ülkede artık tükenmişlik ve umutsuzluk içindedir. Mesleğini aşkla ve mutlulukla yapan hekimlerden bıkmış, tükenmiş ve bu mesleği bir an önce bırakmayı düşünen hekimler haline geldik. Özellikle genç meslektaşlarımız başta olmak üzere gidebilen herkes bu ülkeyi terk etmeye ve başka ülkelerde mülteci doktor bile olmayı göze almaktadırlar. 2021 yılında 1408 hekim yurtdışına çıkarken bu sayının bu yıl 2500 olması beklenmektedir.”   SAĞLIKTA ŞİDDET ARTIK SAĞLIKTA CİNNET HALİNİ ALMIŞTIR Sağlıkta şiddetin artık sağlıkta cinnet halini aldığınıda söyleyen Başkan Uzm. Dr. Menteş, “Meslektaşlarımızın neredeyse 80-90’ı mesleğinde en az bir defa sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalıyor. Sağlıkta malpraktis nedeniyle akla hayale gelmeyen parasal cezalar verilmektedir. Bu da biz hekimleri giderek daha fazla defansif tıbba itmektedir. Genç meslektaşlarımız kısmen yorucu ve zor görülen cerrahi branşları artık seçmemekte ve ilerleyen zamanlarda bu alanda boşluklar olacağı aşıkardır. Gelecekte beyin cerrahı, kalp cerrahı, yoğun bakım ve yan dallarda büyük açıklar oluşacaktır.”

30 Yıllık Hekimlere Plaket verme töreninde konuşan Adana Tabip Odası Başkan Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Mesleğini aşkla ve mutlulukla yapan hekimler son dönemde bıkmış, tükenmiş ve umutsuzluk içerisindedir. Ülkeyi terk etmelerine göz yummayın, hekimleri mutlu edin” dedi.

 

MESLEĞİMİZİN SORUNLARI KATLANARAK ÇOĞALMIŞTIR

Adana Tabip Odası Hizmet Binasında iki aşamalı olarak gerçekleştirilen plaket töreninde Yönetim Kurulu adına konuşan Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Hekimlik mesleği özellikle son yıllarda benzeri görülmemiş şekilde ekonomik ve özlük haklarda kayıp yaşamaktadır. Mesleğimizin sorunları katlanarak çoğalmıştır. Hekimler bu ülkede artık tükenmişlik ve umutsuzluk içindedir. Mesleğini aşkla ve mutlulukla yapan hekimlerden bıkmış, tükenmiş ve bu mesleği bir an önce bırakmayı düşünen hekimler haline geldik. Özellikle genç meslektaşlarımız başta olmak üzere gidebilen herkes bu ülkeyi terk etmeye ve başka ülkelerde mülteci doktor bile olmayı göze almaktadırlar. 2021 yılında 1408 hekim yurtdışına çıkarken bu sayının bu yıl 2500 olması beklenmektedir.”

 

SAĞLIKTA ŞİDDET ARTIK SAĞLIKTA CİNNET HALİNİ ALMIŞTIR

Sağlıkta şiddetin artık sağlıkta cinnet halini aldığınıda söyleyen Başkan Uzm. Dr. Menteş, “Meslektaşlarımızın neredeyse 80-90’ı mesleğinde en az bir defa sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalıyor. Sağlıkta malpraktis nedeniyle akla hayale gelmeyen parasal cezalar verilmektedir. Bu da biz hekimleri giderek daha fazla defansif tıbba itmektedir. Genç meslektaşlarımız kısmen yorucu ve zor görülen cerrahi branşları artık seçmemekte ve ilerleyen zamanlarda bu alanda boşluklar olacağı aşıkardır. Gelecekte beyin cerrahı, kalp cerrahı, yoğun bakım ve yan dallarda büyük açıklar oluşacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.